{{ vm.imageAlt }}

Winteravontuur Kiruna

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
5 dagen vanaf € 721,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • 4 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • 3x 3-gangendiner- of buffet
 • Huskysafari
 • Noorderlichtpresentatie
 • 1x entree Aurora Spa

Highlights van deze reis:

 • Sneeuwschoenwandeling
 • Huskysafari
 • Vlak bij IJshotel
 • Grote kans op Noorderlicht

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Kiruna
De transfer vanaf de luchthaven naar de accommodatie is inbegrepen. Je verblijft de komende vier nachten in Camp Ripan. 's Avonds ontvang je een 3-gangendiner in het restaurant van het hotel waarna je kunt relaxen tijdens een noorderlicht diapresentatie. Wellicht zie je 's avonds het noorderlicht al in het echt. Vanwege de ligging, achter de bergen, zijn de nachten vaak helder en is de kans om het noorderlicht te zien groot. Het blijft echter een natuurfenomeen. Tip: je kunt vanaf Stockholm ook met de nachttrein naar Kiruna reizen. Vraag naar de mogelijkheden en de prijzen!

Dag 2: Vrije dag
Je hebt vandaag een vrije dag maar uiteraard zijn er veel excursiemogelijkheden in en rondom Kiruna. Je kunt zelf kiezen. We raden je aan deze al bij boeking vast te leggen: dat ben je verzekerd van deelname én hoef je ter plaatse niets meer te verzinnen. Wat dacht je van een sneeuwschoenwandeling, een bezoek aan het beroemde en enige echte Icehotel of een sneeuwscootersafari? Je ontvangt 's avonds een 3-gangendiner in het restaurant van Camp Ripan.

Dag 3: Huskysafari
Na een uitgebreid ontbijtbuffet krijg je om 09.30 uur warme kleding en ga je op weg naar de husky's. Luid enthousiast blaffend wachten ze je al op en het enige wat ze willen doen is rennen. De huskysafari start vanaf Camp Ripan en gaat door het besneeuwde landschap. Onderweg stop je voor een koffiepauze in een traditionele Sami-tent, een lavvo. Rondom het kampvuur kun je je opwarmen en krijg je een Lapse snack. Daarna gaat de rit weer terug naar Camp Ripan. Onderweg zie je verschillende diersporen in de sneeuw en de kans is groot om de makers ervan ook nog te zien. De huskysafari vindt dagelijks plaats (niet op 25 december). Je ontvangt een 3-gangendiner in het restaurant van Camp Ripan.

Dag 4: Ontspannen in de Aurora Spa
Na het ontbijt heb je een groot deel van de dag ter vrije besteding. Wellicht een mooie wandeling, relaxen met een boek bij de open haard of juist nog een van de winterse activiteiten. 's Middags kun je heerlijk ontspannen in de Aurora Spa, waarbij een Stävan Spa ritueel inbegrepen is. Het diner is vandaag op eigen gelegenheid.

Dag 5: Einde shortbreak
Na het ontbijt eindigt deze enerverende shortbreak en word je terug naar de luchthaven of het station gebracht.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs