{{ vm.imageAlt }}

Privacyverklaring

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 25 mei 2018.

Privacy is voor D-rt Groep B.V. (hierna: VakantieXperts) van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywetgeving. Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij VakantieXperts allemaal doen met de informatie die we via onze diensten over jou te weten komen.

Doeleinden van de gegevensverwerking

Wij verwerken jouw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

Wij zullen jouw persoonsgegevens niet voor andere dan bovengenoemde doeleinden verwerken, tenzij je daar vooraf toestemming voor hebt gegeven, dit noodzakelijk is in het kader van de overeenkomst die we met jou zijn aangegaan of wij dit op grond van de wet mogen of moeten doen.

Categorieën persoonsgegevens

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze verklaring genoemde doeleinden:

 

Het verstrekken van jouw persoonsgegevens aan derde partijen

Wij verstrekken jouw gegevens niet aan derde partijen zonder jouw voorafgaande toestemming, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst of wij dit op basis van de wet moeten of mogen. Wij kunnen jouw gegevens verstrekken aan de volgende bedrijven die deze gegevens in onze opdracht verwerken:

Met deze bedrijven hebben wij schriftelijke afspraken gemaakt over de omgang met jouw persoonsgegevens en wat ze hiermee wel en niet mogen doen.

Daarnaast kunnen wij jouw gegevens ook verstrekken aan derde partijen, die zelfstandig bepalen hoe ze met jouw gegevens zullen omgaan. Wij hebben geen invloed op het gebruik van jouw gegevens door deze partijen aangezien zij zelf bepalen voor welk doel zij deze precies nodig hebben en aan wie zij deze weer verstrekken. Deze persoonsgegevens worden alleen verwerkt door deze partijen wanneer je deze zelf beschikbaar stelt aan deze partijen of wanneer verwerking noodzakelijk is voor de uitvoering van onze dienstverlening. Dit kunnen de volgende bedrijven zijn:

 

E-mails

Vanuit D-rt Groep versturen wij verschillende e-mails. Deze e-mails zijn opgesplitst in twee onderwerpen: serviceberichten en nieuwsbrieven.

Serviceberichten
Deze e-mails dienen enkel om je te informeren over belangrijke veranderingen of updates gerelateerd aan de diensten die je bij ons hebt afgenomen. Dit kunnen bijvoorbeeld calamiteiten zijn, wijzigingen in jouw boeking, belangrijke aanvullende reisinformatie, wijzigingen in onze voorwaarden, samenwerkingen die met partners worden beëindigd en die relevant zijn voor jouw boeking of de sluiting of overname van een VakantieXperts winkel waarbij je jouw reis hebt geboekt.

Nieuwsbrieven
Indien je ons voorafgaande toestemming hebt verleend, houden wij je via onze nieuwsbrieven op de hoogte van onze aanbiedingen, acties en verschillende vormen van dienstverlening. We stellen de nieuwsbrieven samen op basis van jouw persoonlijke gegevens, zoals jouw eerdere bestellingen, surfgedrag en klikgedrag op onze website en in de nieuwsbrief. Voor dit laatste, het in kaart brengen van jouw klikgedrag in de nieuwsbrief, maken wij gebruik van onzichtbare codes wanneer je hiervoor aparte toestemming hebt gegeven. Met deze codes kunnen wij bijhouden hoeveel mensen onze nieuwsbrief lezen, op welke berichten mensen klikken en wat je dus vindt. Dat maakt de nieuwsbrief interessanter voor jou. Wil je geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen, meld je dan hier af. Daarnaast bieden wij ook onderaan iedere nieuwsbrief een afmeldmogelijkheid.

Prijsvragen

Indien je meedoet aan een actie of prijsvraag, vragen wij een aantal gegevens van je zoals bijvoorbeeld jouw naam, adres en e-mailadres. Daarnaast vragen wij jouw toestemming voor de verwerking hiervan, eventueel door derde partijen, ten behoeve van de actie/prijsvraag en voor het samenstellen van analyses op basis van de verzamelde informatie. Zo kunnen we de actie uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekendmaken. Ook meten wij zo de respons op onze reclameacties.

Aanvullen van jouw persoonsgegevens, profilering en gepersonaliseerde advertenties

Wij kunnen de gegevens die we van jou via de verschillende kanalen binnenkrijgen combineren. Zo kunnen we informatie die we online van jou verzamelen (zoals via een online boeking of acceptatie van de cookies), samenvoegen met informatie die we offline van jou ontvangen (zoals informatie die je in onze winkel achterlaat).

Daarnaast kunnen wij de gegevens die we rechtstreeks van jou verkrijgen (bijvoorbeeld doordat je een reis bij ons boekt of onze website of winkel bezoekt) verrijken met informatie uit externe bronnen met als doel betere voorspellingen van het aankoopgedrag van onze klanten te doen. De bronnen waarmee we jouw gegevens verrijken zijn:

Al deze gegevens kunnen wij op basis van jouw toestemming combineren zodat wij een klantprofiel van jou kunnen samenstellen. Wij verdelen deze klantprofielen over een aantal categorieën om jouw interesses te analyseren, en jouw aanbod op deze manier verder te personaliseren onder andere middels het tonen van gepersonaliseerde advertenties via diverse kanalen waaronder nieuwsbrieven, onze website en websites van derden.

Bewaartermijnen

Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is om de in deze privacyverklaring genoemde doeleinden te bereiken of wanneer we moeten voldoen aan wettelijke bewaartermijnen. Zo hanteren wij een maximaal bewaartermijn van 7 jaar:

Voor de bewaartermijn van onze cookies verwijzen we je graag naar onze cookieverklaring.

Beveiliging

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van, en ongeautoriseerde toegang tot, jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot jouw gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Daarnaast, maken wij gebruik van SSL-certificaten ten behoeve van de veilige overdracht van jouw gegevens en communicatie en slaan wij jouw wachtwoord enkel gehasht op.

Cookies

Wij maken op onze website gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën. In onze cookieverklaring lees je alles over cookies, welke cookies we gebruiken en wat de voordelen van cookies voor jou zijn.

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Jouw privacyrechten

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kun je altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar persoonsgegevens@d-rtgroep.nl. Zie ook de contactgegevens onderaan deze verklaring.
Op basis van de privacywetgeving heb je de volgende rechten:

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Aanpassingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om deze privacyverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je ook graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Mocht je verder, na het lezen van onze privacyverklaring, nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kun je contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Bedrijf: D-rt Groep B.V. (Hoofdkantoor)
Adres: Planeetbaan 4
2132 HZ Hoofddorp
E-mail: persoonsgegevens@d-rtgroep.nl
KvK: 30211514