{{ vm.imageAlt }}

Autorondreis Noord en Zuid

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
18 dagen vanaf € 1.725,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • KLM vluchten
 • verblijf volgens programma
 • voorgeprogrammeerde GPS
 • excl autohuur

Highlights van deze reis:

 • Pretoria
 • Kruger National Park
 • Swaziland
 • Hluhluwe Umfolozi NP
 • Drakensberg
 • Tuinroute
 • Kaaps schiereiland
 • Kaapstad

Bekijk hier de Reisdetails

Je hebt ruim twee weken de tijd voor deze ontdekkingsreis door de provincies Westkaap, Oostkaap, Gauteng, Mpumalanga en KwaZulu-Natal.

Kort samengevat zie je veel van het noordelijk én het zuidelijk gedeelte van Zuid-Afrika. Om je alvast in een opperbeste Zuid-Afrikaanse sfeer te brengen, noemen we enkele hoogtepunten van deze reis: de prachtige Tuinenroute, de wildparken, Kaapstad met Kaap de Goede Hoop en de markante Tafelberg, Swaziland, Zululand en Pretoria, de stad met de duizenden jacaranda's.

En dat alles omringd door de overweldigende natuur van Zuid-Afrika!

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg
In de ochtend vertrek je vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar je in de avond aankomt. Je  kunt vanaf de luchthaven gebruik maken van de shuttle service naar je hotel.

Dag 2: Johannesburg - Pretoria (ca. 50km)
Met de shuttleservice van het hotel ga je terug naar de luchthaven om je huurauto op te halen. Je begint je rondreis met een korte rit naar Pretoria. De huidige administratieve hoofdstad van Zuid Afrika heeft veel bezienswaardigheden zoals het imposante Voortrekkers Monument, de Uniegebouwen en het Paul Krugerhuis. Je verblijft in of nabij Pretoria.

Dag 3: Pretoria - Hazyview (ca. 400 km)
Vanuit Pretoria rijd je verder naar Hazyview, richting één van de mooiste provincies van Zuid Afrika, Mpumalanga. Hier kun je de indrukwekkende Panoramaroute ontdekken. Langs deze route bevinden zich onder andere: Pilgrim's Rest, een oud goudmijnstadje, de prachtige vergezichten van God's Window, Drie Rondavels en Bourke's Luck Potholes. Je verblijft de komende nacht in of nabij Hazyview.

Dag 4: Hazyview - Kruger National Park (ca. 100 km)
Vandaag bezoek je één van de grootste natuurreservaten ter wereld, Kruger National Park. Je bent vlakbij één van de toegangspoorten en indien je tijdig vertrekt, kun je in de loop van de ochtend al een game drive per open Jeep maken door het park. Ook kun je met je eigen huurauto door het park rijden (entreegelden ter plaatse te betalen). Je verblijft de komende twee nachten in het Greater Kruger National park.

Dag 5: Kruger National Park
Je beleeft een avontuurlijke dag in dit schitterende wildpark waar je op zoek kunt gaan naar de Big Five. Maar er leven ook vele andere dieren zoals giraffen, zebra's, impala's, bavianen en vele vogelsoorten.

Dag 6: Kruger Nationaal park - Swaziland (ca. 250 km)
Vandaag ga je de grens van Zuid-Afrika over naar het koninkrijk Swaziland. Het is het op twee na kleinste land van Afrika. Swaziland is ruig, groen en ongerept. Dit is één van de mooiste routes van je reis met schitterende bergen en adembenemende vergezichten. Je verblijft deze nacht in Swaziland.

Dag 7: Swaziland - Hluhluwe (ca. 350 km)
Voordat je Swaziland verlaat kun je nog een bezoek brengen aan Ngwenya Glass, een glasblazerij aan de Oshoekgrens. Hierna zet je koers naar Hluhluwe waar je mee kunt gaan op een safari per open jeep (niet inbegrepen). Hier heb je de kans de zwarte en witte neushoorn te zien maar natuurlijk ook olifanten, antilopen, leeuwen en buffels. Je verblijft in of nabij Hluhluwe.

Dag 8: Hluhluwe - Drakensberg (ca. 500 km)
Via de zogenaamde slagveldenroute rijd je het Drakensberg gebied in. Het enorme bergmassief heeft sprookjesachtige vormen en eindeloze vergezichten Je verblijft twee nachten in Drakensberg.

Dag 9: Drakensberg
Deze dag heb je ter vrije besteding in de indrukwekkend Drakensberg. Je kunt bijvoorbeeld door het Giants Castle natuurreservaat rijden. In de talloze grotten werden duizenden jaren geleden rotstekeningen gemaakt door Bosjesmannen (San). Tevens is dit gebied ideaal voor wandeltochten.

Dag 10: Drakensberg - Bloemfontein (ca. 350 km)
Je zet koers naar Bloemfontein. Je reist via Golden Gate National Park, bekend om de prachtige zandsteenformaties, die in het zonlicht een goudgele gloed hebben. In Winburg kun je een beozke brengen aan King's Park waar meer dan 4000 rozenstruiken te zien zijn. Je verblijft 1 nacht in Bloemfontein.

Dag 11: Bloemfontein - Cradock (ca. 420 km)
Via de aantrekkelijke stadjes Colesberg en Middelburg rijd je naar Cradock. Cradock was vroeger een militaire buitenpost, in 1813 door blanke kolonisten gesticht om de streek te beschermen tehen het Xhosa volk. Je verblijft in of nabij Cradock.

Dag 12: Cradock - Graaff Reinet (ca. 200 km)
Voordat je naar Graaff Reinet reist kun je een bezoek brengen aan het Bergzebra National park. Vervolgens rijd je verder naar Graaff Reinet, het sieraad van de Karoo. Ten westen van deze in 1786 door de VOC gestichte plaats ligt de Vallei der Verlatenheid. Hier vind je bijzondere rotsformaties die soms meer dan 120 meter boven het landschap uittorenen. Je verblijft in of nabij Graaff Reinet.

Dag 13: Graaff Reinet - Oudtshoorn (ca. 360 km)
Na het ontbijt ga je naar Oudtshoorn bekend als de "Verenhoofdstad "van de wereld vanwege de vele struisvogelboerderijen. net buiten Oudtshoorn liggen de Cango caves waar stalactieten en stalagmieten een ondergronds sprookje hebben gevormd. Je verblijft in of nabij Oudtshoorn.

Dag 14: Oudtshoorn - Wijnstreek (ca. 350 km)
Voordat je Oudtshoorn verlaat kun je een bezoek brengen aan één van de struisvogelboerderijen. Hierna rijd je verder naar Montagu, gelegen tussen twee gebergten en omringd door wijngaarden en historische gebouwen. Het verblijf is in of nabij Montagu.

Dag 15: Wijnstreek - Kaapstad (ca. 190 km)
Je gaat op weg naar Kaapstad en kun op je gemak de stad verkennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Tafelberg per kabelbaan of voor de sportievelingen te voet! Een ander idee is winkelen in Victoria & Alfred waterfront gevolgd door een boottocht naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela 27 jaar lang gevangen gezeten heeft. De komende twee nachten verblijf je in Kaapstad.

Dag 16: Kaapstad - Kaaps schiereiland (ca. 200km)
Op het Kaaps schiereiland groeien en bloeien de meeste bloemsoorten ter wereld. De botanische tuinen van Kirstenbosch zijn daar een mooi voorbeeld van. Duikereiland is de thuishaven van een zeehondenkolonie. Op de terugweg naar Kaapstad via de welbekende Chapmans peak Drive, kun je nog een stop maken in één van de visrestaurants in de haven van Houtbaai, Mariners Wharf.

Dag 17: Kaapstad - Amsterdam
Vandaag eindigt deze mooie rondreis en lever je je huurauto in op de luchthaven van Kaapstad, vanwaar je laat in de avond terugvliegt naar Amsterdam.

Dag 18: Amsterdam
Aankomst op Schiphol 

 

 

 

  

 

Wil je meer weten over de reis of kunnen wij een offerte op maat voor je maken?

Blogs