{{ vm.imageAlt }}

Highlights Zuid-Afrika

Wildparken

“Ik hang uit het raampje, stel mijn camera scherp en schiet een fotoboek aan de meest gedenkwaardige safariplaatjes vol…”

Je kunt Zuid-Afrika eigenlijk niet verlaten zonder minstens één wildpark bezocht te hebben. Grootste en meest populaire park van het land is het Krugerpark. Naast de bekende ‘Big Five’, vind je hier de grootste variatie wild ter wereld. Tijdens een georganiseerde tour met gids kom je alles te weten over het park en de dieren de er leven. Liever op eigen houtje een safari in Zuid-Afrika? Dankzij de geasfalteerde wegen en goede wegaanduiding gaat dat gemakkelijk per huurauto. Minder bekend, maar desondanks toch vaak geroemd als mooiste park van Zuid-Afrika, is het Hluhluwe/Umfolozi wildpark. Met heuvels, bossen, savanne en gevarieerd wild. Dit oudste wildpark van het land is ooit opgezet om neushoorns te beschermen. En dit is goed gelukt: in het park leeft inmiddels de grootste populatie witte neushoorns ter wereld! Dit zijn nog maar 2 van de 20 nationale parken die het land rijk is…

Drakensbergen

“Ik trek mijn veters strak, neem een diepe teug zuivere berglucht en vervolg mijn weg door het surrealistische berglandschap...”

Van watervallen tot weidelandschappen en van groene valleien tot torenhoge bergtoppen: snuif de frisse berglucht op en geniet van spectaculaire vergezichten! Je kunt wandelen, klimmen, mountainbiken, een paardrijdtocht maken of mee op jeepsafari gaan. En dit allemaal terwijl de exotische vogels boven je hoofd cirkelen... Met pieken tot wel bijna 3500 meter, is Drakensbergen de hoogste bergketen van Zuid-Afrika De keten strekt zich uit over een afstand van 1500 kilometer, van het Kaapse Middelland tot in het noorden van de provincie Gauteng. Blikvanger is het zogeheten ‘amfitheater’: een gigantische, 1000 meter hoge ‘kom’ van rode rotswanden. Aan de voet van de Drakensbergen zijn daarnaast bijzondere rotstekeningen te zien. Deze zijn duizenden jaren geleden door de San (Bosjesmannen) gemaakt…

Robbeneiland

“Buiten hoor ik de woeste zee tegen de rotsen slaan. Ik staar naar de ruimte waar Nelson Mandela ooit jarenlang gevangen zat…”

Het eiland waar Nelson Mandela het grootste deel van zijn 27 jaar durende gevangenisstraf uitzat. En het eiland waarbij slechts drie gevangenen ooit een ontsnappingspoging overleefden, toen zij het ijskoude water vol witte haaien trotseerden. Een excursie naar Robbeneiland, 11 kilometer ten zuiden van Kaapstad, is een unieke en indrukwekkend ervaring. Laat je meenemen naar lang vervlogen tijden, wanneer je door oud-gevangenen door het cellencomplex wordt geleid. Met de verhalen uit eerste hand, krijg je een goed beeld van het leven in deze gevangenis. Natuurlijk maken jullie ook een stop bij de voormalige cel van Nelson Mandela… Boek je ticket ruim van tevoren, want het eiland is een populaire toeristentrekker! Kijk voor andere bouwstenen eens tussen onze bouwstenen Zuid-Afrika.