{{ vm.imageAlt }}

Zambia

Zambia is een relatief onbekende maar prachtige (wildlife)bestemming in het zuiden van Afrika. De beroemdste bezienswaardigheid zijn de Victoria Falls, de 100 meter hoge en 1700 meter brede watervallen. Daarnaast vind je in Zambia verschillende natuurparken waar je o.a. leeuwen, zebra's, olifanten, giraffen en honderden soorten vogels kunt spotten.

Volg je de avonturen van boer Marc uit Boer zoekt Vrouw? En ben je daardoor erg nieuwsgierig geworden naar Zambia? Kom eens langs in één van onze reisbureaus: we inspireren je graag!

Neem contact met ons op!

Het onontdekte land

Zambia is de ruwe diamant van Afrika. Het land is nog onontdekt door toeristen, terwijl je hier mooie safaritochten kunt maken door de natuurparken. Zambia wordt ook wel 'the real Africa' genoemd, omdat je hier de beste wildgebieden kunt vinden. Doordat het onontdekt is, heerst er ook meer rust en kun je nóg beter genieten van de natuur om je heen. De wegen zijn over het algemeen onverhard, waardoor het reizen soms lastig is, maar de ervaring wel des te beter is. Laat je betoveren door deze ruige wildernis, prachtige natuurparken en de grootste waterval ter wereld.

De mooiste bezienswaardigheden

Grenzend aan Zimbabwe kom je letterlijk en figuurlijk de grootste bezienswaardigheid tegen. De Victoria-watervallen raast hier tussen en elke seconde stroomt hier ruim 1 miljoen liter water naar beneden. De mooiste plek om dit te zien is vanuit Livingstone. Het donderende geluid en de nevelachtige mist leid je vanzelf naar deze topattractie. De meeste reizen en tours beginnen in de hoofdstad Lusaka. Dit is het Afrikaanse metropool waardoor het ook niet gek is dat ruim 10% van de Zambianen hier woont. In de stad zelf zijn een aantal activiteiten leuk om te doen:

Nationale natuurparken

In Zambia vind je de ongerepte reservaten waar je genoeg diersoorten ziet. Elk park heeft zo zijn eigen charme en daarom is het vooral belangrijk wat jij het liefste wilt zien tijdens jouw safaritocht. De bekendste natuurparken zijn:

Algemene informatie

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Zambia?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.