{{ vm.imageAlt }}

Highlights of New Zealand

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
17 dagen vanaf € 3.085,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • vervoer per bus
 • verblijf
 • genoemde excursies en entreegelden
 • diverse maaltijden
 • reisleiding

Highlights van deze reis:

 • Bay of Islands
 • Waitomo
 • Rotorua
 • Christchurch
 • Mount Cook
 • Te Anua
 • Queenstown
 • Gletsjers

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdens deze reis zie je alle hoogtepunten van Nieuw-Zeeland in een relatief kort tijdsbestek. Met medereizigers van over de hele wereld, zie je het prachtige Noordereiland met mooie baaien van de Bay of Islands, maar ook geothermische activiteiten bij Rotorua. Op het spectaculaire Zuidereiland zie je de beroemde gletsjer Franz Josef Glacier, de fjorden van Milford Sound en het Mount Cook National Park. Je zult verbaasd zijn over de veelzijdigheid van het land!

Dag 1: Auckland
Na aankomst op de luchthaven word je opgehaald en naar jouw hotel gebracht. Verken Auckland op eigen gelegenheid. 's Avonds maak je kennis met de rest van de groep en de reisleiding.

Dag 2: Auckland - Bay of Islands
Je verlaat Auckland en rijdt langs de Hibiscus Coast naar Paihia aan de subtropische Bay of Islands. Hier maak je een boottocht door de wonderschone baai, waar je onder meer de 'Hole in the Rock' ziet en de vele prachtige eilandjes die in de baai liggen (O,D).

Dag 3: Bay of Islands
Deze dag is ter vrije besteding. Wat ideetjes? Bezoek bijvoorbeeld het plaatsje Russell, een oud, pittoresk plaatsje met vele Europese invloeden. Geniet van de rust en de oude gebouwen. Of ga je naar Cape Reinga (het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland) om hier de vuurtoren te bezichtigen. Je kunt ook in de buurt van jouw hotel blijven of zwemmen met dolfijnen (O).

Dag 4 : Bay of Islands - Auckland
Je bezoekt het historische en mooi gelegen Waitangi Treaty Reserve. Vanmiddag rijd je weer terug naar Auckland (O,D).

Dag 5:  Auckland - Waitomo - Rotorua
Op naar Waitomo, waar je een boottocht maakt in de beroemde gloeiwormgrotten, donkere druipsteengrotten waar talrijke gloeiwormpjes te zien zijn. Een wonderbaarlijk verschijnsel! Vanavond geniet je van een traditionele Maori-maaltijd (‘Hangi’) (O,D).

Dag 6: Rotorua
In Rotorua zie je de leuke Agrodome Sheep Show. Wist je dat er in Nieuw-Zeeland wel ongeveer negen miljoen schapen te vinden zijn? Vanmiddag ga je naar de spectaculaire geisers in het park Te Puia Thermal Reserve, waar je kennismaakt met de Maori-cultuur. Naar keuze kun je overnachten op een boerderij. Ben je hierin geïnteresseerd, laat het ons dan weten (O).

Dag 7: Rotorua - Tongariro - Wellington
U verlaat Rotorua en reist naar Wairaki en Taupo .Je ziet de Huka Falls, passeert het schitterende Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland, en vervolgens het indrukwekkende Tongariro National Park met vulkanen en geisers. Daarna reis je door naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland.(O,D).

Dag 8 : Wellington - Picton
U start de dag met een stadsrondrit. U begint op de top van Mount Victoria, vanwaar u een panoramisch uitzicht over Wellington heeft.Na een bezoek aan het indrukwekkende Te Papa Museum, het nationale museum, maak je de oversteek naar het Zuidereiland en overnacht je in het havenstadje Picton (O,D).

Dag 9: Picton - Christchurch
Je rijdt door de prachtige natuur van de wijnstreek Marlborough naar Kaikoura, waar je (facultatief) een 'scenic whale flight' kunt maken. Bij Ohau Point zie je zeehonden. Daarna  reist u via het vlakke land van de canterbury Plains naar Christchurch (O).

Dag 10: Christchurch - Mount Cook - Omarama
Vanochtend is vrij ter eigen besteding. Later op de dag rijd je langs Lake Tekapo en Lake Pukaki en bezoekt daar de Church of the Good Shepherd. In Mount Cook National Park is er tijd om optioneel een rondvlucht te maken, voordat je arriveert in Omarama (O,D).

Dag 11: Omarama - Dunedin
De dag begint langs de Airaki river met de Aitaki waterkrachtcentrale en  via de grote Benmore Dam en Oamaru reis je zuidwaarts naar Dunedin. Na een stadstour heb je vrij om deze overzichtelijke stad zelf te verkennen. De chocoladeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Cadbury Chocolate Factory of je kunt een ritje maken over de Taieri Gorge Railway (O,D).

Dag 12: Dunedin - Te Anau
Na een vrije ochtend rijd je door het glooiende landschap naar Te Anau, aan de oever van het gelijknamige meer. 's Avonds kun je hier (facultatief) grotten met gloeiwormen bekijken (O,D).

Dag 13: Te Anau - Queenstown 
Vanuit Te Anau rijd je naar de Milford Sound, waar je tijdens een cruise geniet van de prachtige natuur. Met een beetje geluk kun je tijdens de tocht dolfijnen, zeehonden en pinguïns zien. In de namiddag volgt de ontspannen rit naar de 'adventure town' Queenstown, omgeven door de bergen The Remarkables en het mooie meer Lake Wakatipu (O). Hier maakt u een korte stadsrondrit.

Dag 14: Queenstown 
Een hele dag om Queenstown te verkennen of een activiteit te ondernemen (facultatief). Maak je een rit door de stad per dubbeldekker, een opwindende tocht per jetboat over de ruige Shotover Rivier of een 4-WD safari in de omgeving. Voor de lunch is het echt een aanrader om in het Skyline Restaurant te eten. De rit naar boven, met de steilste tram van het Zuidelijk Halfrond, is al spectaculair, maar het uitzicht vanaf het restaurant is minstens zo mooi! Het diner is vanavond aan boord van de TSS Earnslaw, het oudste stoomschip van Nieuw-Zeeland. Je vaart over Lake Wakatipu naar Walter Peak Sheep Station waar je een demonstratie krijgt over het Nieuw-Zeelandse schapen scheren (O,D).

Dag 15: Queenstown - Franz Josef Glacier
Na een stop bij het mijnstadje Arrowtown gaat de route langs drie schitterende meren: Lake Dunstan, Lake Hawea en Lake Wanaka. Je rijdt over de 'Pass' naar de westkust. Je maakt een korte wandeling in het regenwoud voor je aankomt bij de Franz Josef Glacier. Facultatief kun je hier een vlucht maken over de gletsjer (O,D).

Dag 16: Franz Josef Glacie - Christchurch
Via het jade-stadje Hokitika rijd je naar het kustplaatsje Greymouth. Hierna rijd je naar de Arthur's Pass, waar je aan boord gaat van de beroemde TranzAlpine trein, dwars door de Nieuw-Zeelandse Southern Alps naar Christchurch (O,D).

Dag 17: Vertrek Christchurch
De reist eindigt met de transfer naar de luchthaven (O).

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs