{{ vm.imageAlt }}

Myanmar

Onze reistip:
Een 15-daagse cruise over de Irrawaddy boek je vanaf €5198 p.p.

Wil jij je écht in oosterse sferen begeven? Bezoek dan Myanmar. Kenmerkend voor Myanmar zijn de heilige tempels, gouden pagodes en groene rijstvelden. Bij ons beleef je een onvergetelijke cruise over de Irrawaddy en zie je veel van Myanmar in één reis. Vraag vandaag nog een vrijblijvende reisadvies op maat aan voor deze mooie cruise.

Bekijk onze Myanmar cruise

Of neem direct contact met ons op!

Ligging

Myanmar is de nieuwe naam voor Birma. Het wordt ook het gouden land genoemd vanwege de vele gouden pagodes. Het land grenst in het westen en het noorden aan India en Bangladesh en in het oosten aan Thailand. Het uitgestrekte land heeft diverse landschappen zoals de uitlopers van het Himalaya-gebergte in het noorden, de jungle gebieden in het oosten en de stranden in het westen en het zuiden. 

Natuur

Je ziet in Myanmar veel boeddhistische tempels, paleizen en beelden. Myanmar heeft een gevarieerd landschap met bergen, rivieren, regenwouden en bossen. In Myanmar komen ook nog veel diersoorten in het wild voor, zoals tijgers, neushoorns en olifanten. Daarnaast staat Myanmar bekend om de vele vlindersoorten.

De Irrawaddy

De ruim 2000 km lange rivier de Irrawaddy of Ayeyarwady is de belangrijkste rivier van Myanmar. Het is ook een van de grootste rivieren van Zuidoost-Azië. De Irrawaddy wordt ook wel de "Weg naar Mandalay" genoemd.

Cultuur

In Myanmar worden er vele (voornamelijk Boeddhistische) feesten en festivals georganiseerd. Met name tijdens volle maan wordt er een "Pwe" georganiseerd in veel plaatsen. Dit is een kleurrijk festival met zang-, dans- en theatervoorstellingen, eetkraampjes en een kermis. Wanneer de gelegenheid bestaat, mag je dit eigenlijk niet missen!

Bezienswaardigheden

Kijk op Reiskompas voor meer informatie over Myanmar.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Myanmar?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.