{{ vm.imageAlt }}

Japan

Een verrassende mix van moderniteit en eeuwenoude tradities. Historische tempels en duizelingwekkende wolkenkrabbers gaan hand in hand. Shop in de ‘hi-tech’ wijken van Tokyo of wandel tussen witgeschilderde geisha’s in Kyoto. Hiroshima heeft misschien wel de meest roemruchte geschiedenis: hier viel de atoombom die de Tweede Wereldoorlog beëindigde.

Bekijk de mooiste reizen

JapanXperts is jouw uitgangspunt voor je mooiste rondreis Japan. Via ons vind je regelmatig aanbiedingen naar grote delen van Japan. Je kunt bij ons terecht voor een individuele rondreis Japan, groepsreizen Japan, maar ook voor de mooiste excursies en bouwstenen Japan. Wij helpen je graag je ultieme reis samen te stellen!

Reisdocumenten

Als Nederlander heb je voor Japan alleen een geldig paspoort nodig. Bij aankomst in Japan krijg je een stempel in je paspoort. Je paspoort hoeft niet per se geldig te zijn tot zoveel maanden na terugkomst, of vertrek uit het land. Het paspoort moet geldig zijn bij binnenkomst en het liefst ook nog bij vertrek uit Japan. Andere eisen stellen de Japanners niet aan je reisdocument.

Gezondheid

Met Japan reizen maak je een goede keuze wat betreft hygiëne. Japan is een schoon land met hele goede voorzieningen. Je hoeft geen vaccinaties en al zeker geen malariatabletten te slikken. Een reisverzekering is wel nodig naast je basisverzekering in Nederland. Check wel even goed of je volledig gedekt bent, want Japan is geen goedkoop land als het aankomt op medische voorzieningen.

Per groep of individueel

Japan kan zowel per groep als individueel bereisd worden. Voordeel van een groepsreis is dat je volledig op een reisleider kunt vertrouwen. Voordeel van individueel reizen is dat je de reis kunt samenstellen, zoals jij dit wilt. Je bent dan niet gebonden zijn aan een vast programma. Het land is rijk en heeft alles goed georganiseerd. Het openbaar vervoer is beter geregeld dan in veel Europese landen en bijna alle bekende plaatsen zijn hiermee te bereiken. Zelf rijden is niet aan te raden. Het verkeer is erg druk en chaotisch. Er staan vaak veel files, met name in en rond de grote steden. Bijna alle restaurants hebben een etalage waar je de gerechten al van te voren kunt lezen, bijna alles is in het Engels beschikbaar!