{{ vm.imageAlt }}

Wandelen Azoren

Welkom op de vulkanische eilandengroep van Portugal! Mede door de vulkanische oorsprong het walhalla voor de wandelaar. Loop langs vulkaankraters, kratermeren en geisers. Of spot walvissen. Een flinke wandeling is dé manier om de verschillende eilanden te ontdekken. Die overigens allemaal hun eigen karakter hebben. Van spectaculaire uitzichten tot kleurrijke bloemen! Wist je dat je door de afwezigheid van massatoerisme, soms urenlang niemand tegenkomt tijdens het wandelen? Ideaal voor rustzoekers! Wandelen Azoren iets voor jou?

Azoren: het wandelwalhalla!

Azoren vormt het ideale decor voor de fervente wandelaar en natuurliefhebber. Het massatoerisme heeft deze archipel nog niet ontdekt, waardoor je vaak urenlang over bergpaden loopt zonder iemand tegen te komen. Er zijn wandelroutes van verschillende niveaus. Voor de moeilijkere wandelingen kun je een gids meenemen. Veel wandelpaden zijn ongemarkeerd of overwoekerd door de natuur. Maar daardoor wel extra bijzonder! Zoek je een echte uitdaging? Beklim dan de vulkaan Pico. Deze 2000 meter hoge berg is de hoogste berg van Portugal. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht over de omgeving! Wist je trouwens dat je naast wandelen, nog veel meer activiteiten kunt doen? Denk aan golfen, canyoning, paardrijden, mountainbiken of kanoën!

Walvissen en vulkaankraters tijdens je wandelreis

Mede door de vulkanische oorsprong, barst deze eilandengroep van de bijzondere natuur. Bewonder vulkanen, kratermeren, geisers en wijngaarden op de verschillende eilanden. Elk eiland heeft ook weer zijn eigen karakter. Wil je de verschillen tussen de eilanden ontdekken? Combineer dan meerdere eilanden voor je wandelreis Azoren en maak kennis met hortensia's, zandstranden, kliffen, bergen en nog veel meer. Op alle negen eilanden kun je heerlijk wandelen in de natuur. Ga op het groene Sao Miguel bijvoorbeeld op zoek naar het uitzichtpunt Vista do Rei en bewonder het spectaculaire uitzicht over de enorme vulkaankrater met de meren. Wist je dat je vanaf de Azoren ook heel goed walvissen en dolfijnen kunt spotten? Een bijzondere ervaring!

Nog steeds niet overtuigd om een reis naar de Azoren te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

- OF -

Bekijk onze mooiste reizen naar de Azoren