{{ vm.imageAlt }}

Highlights of the North

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
15 dagen vanaf € 3.887,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • vliegreis Amsterdam-Buenos Aires
 • binnenlandse vluchten
 • alle transfers
 • rondreis volgens programma (naar keuze privé of seat in coach)
 • excursies en entreegelden
 • overnachtingen in uitstekende toeristenklasse hotels
 • 12x ontbijt
 • 1x diner
 • diensten van lokale Engelssprekende gidsen

Highlights van deze reis:

 • Reizen in internationaal gezelschap of op prive-basis
 • Buenos Aires het Parijs van Zuid-Amerika
 • Eeuwenoude dorpjes met Spaanse en Indiaanse culturen
 • Prachtige berglandschappen
 • De spectaculaire Iguazu watervallen

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1. Amsterdam - Buenos Aires
Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.

Dag 2. Buenos Aires
's Morgens kom je aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Aansluitend volgt transfer naar je hotel voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinie en geboortestad van de tango is een van de mooiste steden ter wereld. Prachtige barokke gebouwen concurreren met Parijs, theaters met London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter uniek Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel 'het Parijs van Zuid-Amerika' wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De vele verschillende wijken hebben elk een eigen karakter en geschiedenis, zoals de havenwijk La Boca, de pittoreske wijk San Telmo en de trendy wijken Puerto Madero, Recoleta en Palermo. Hiernaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafes, bars, confiterias en een bruisend uitgaansleven.

Dag 3. Buenos Aires
's Morgens maak je een stadstour door deze elegante stad. Je ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan, de Plaza de Mayo met de zetel van de regering 'Casa Rosada', de kathedraal en het stadhuis. Na een kijkje te hebben genomen in de trendy wijk Puerto Madero ga je naar Retiro en Recoleta, waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boutiques en prachtige in Franse stijl gebouwde huizen, die nu vaak als ambassade gebruikt worden. Na een bezoek aan de beroemde begraafplaats met de graftombe van Evita Peron ga ja naar Palermo Chico, bekend om de mooie parken, die aangelegd zijn door gerenommeerde landschapsarchitecten. De tour eindigt bij Galerias Pacifico, een enorme shoppingmall in het centrum. 's Middags kun je de stad op eigen gelegenheid verkennen. 's Avonds diner gevolgd door een onvergetelijke tangoshow.

Dag 4. Buenos Aires – Tucuman
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Tucuman, een levendige stad met prachtige parken en Spaanse koloniale gebouwen. Na aankomst volgt transfer naar uw hotel. 's Middags zie je tijdens een stadstour de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Plaza de la Independencia met het 'Vrijheidsbeeld', Casa Gobierno (regeringsgebouw), het Casa Padilla museum, het klooster van San Francisco en de in neo-klassieke stijl gebouwde kathedraal. Overnachting in Tucuman.

Dag 5. Tucuman - Cafayate
Vroeg vertrek voor een rit door de subtropische Sosa Gorge. Allereerst bezoek je het mysterieuze Parque de los Menhires. Hier vind je talloze rechtopstaande stenen (menhirs) met inscripties. Wat de betekenis is van deze stenen is tot op heden nog steeds niet duidelijk. Deze menhirs dateren zeker van 300 jaar voor Christus tot ongeveer 800 jaar na Christus en hadden vermoedelijk iets te maken met de zonnecultus. Vervolgens bereik je het gezellige dorpje Tafi del Valle, schitterend gelegen op 1.976 m aan de rand van het Aconquija gebergte. Daarna ga je op weg naar Quilmes, gelegen in de Calchaqui vallei. Hier vind je een van de best bewaarde ruïnes van Argentinie. Vanaf het jaar 800 woonden hier de Quilmes indianen, die werden verdreven door de Spanjaarden. In 1978 werd deze oude stad gedeeltelijk gerestaureerd. Je kunt een wandeling maken door het doolhof van patio's, dikke muren, pleintjes en trappetjes. Vanaf de top van de heuvel heb je een schitterend uitzicht over de ruïnes en de metershoge cactussen. Tenslotte kom je aan in Cafayate, een klein gezellig koloniaal stadje, omgeven door bergen, wijngaarden en bodega's. In het stadje hangt een relaxte en gemoedelijke sfeer. Het leven speelt zich af op het centrale plein Plaza San Martin, waar zich leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants bevinden. Overnachting in Cafayate.

Dag 6. Cafayate - Salta
In de omgeving van Cafayate, waar uitstekende wijnen geproduceerd worden, bezoek je een lokale wijngaard. Vervolgens voert de rit door de Calchaqui vallei, een prachtig berglandschap met fantastische kleurschakeringen en ongebruikelijk gevormde rotsformaties. Je passeert de indrukwekkende Quebrada de las Conchas kloof, ofwel kloof van de schelpen. Water en wind hebben er voor gezorgd dat het landschap met rotsformaties in alle tinten rood, bruin, groen en grijs er nogal surrealistisch uitziet. Tenslotte kom je aan in Salta, dat door de mooie ligging in de Lerma vallei en de prachtige koloniale gebouwen waarschijnlijk de meest bekoorlijke stad in het noordwesten is. De stad heeft vele interessante bezienswaardigheden, zoals de Gabildo (stadhuis), de San Francisco kerk, de kathedraal en het klooster van San Bernardo. Tevens vind je er verschillende musea, waaronder het Museo de Alta Montana met drie Inca kindermummies, die in de buurt van Llullaillaco gevonden zijn. In Salta verblijf je vijf nachten.

Dag 7. Salta
Vandaag maak je een halve dagexcursie door Salta. Je ziet o.a. de kathedraal uit 1855, waar de patriottische held generaal Guemes begraven ligt, het historisch museum met een collectie religieuze kunst, de San Francisco kerk en het San Bernardo klooster. Vanaf de top van de San Bernardo heuvel heb je een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving. Vervolgens zie je het Batalla de Salta monument en het 20 de Febrero Park. De excursie wordt afgesloten met een bezoekje aan de buitenwijk San Lorenzo en een kunstnijverheidsmarkt.

Dag 8. Salta - Purmamarca - Salta
Vroeg vertrek voor een rit door de Quebrada de Humahuaca vallei, een prachtig gebied dat zich over een lengte van 155 km uitstrekt tussen Abra Pampa en Jujuy. Het gebied is door eeuwenlange erosie van water en wind in een schitterend kleurrijk, maar onherbergzaam landschap veranderd. Vanuit de valleien en vanaf de hoge passen heb je prachtige uitzichten op dit bijzondere natuurgebied. Onderweg zie je de markante top van de Cerro de los Siete Colores (de berg van de zeven kleuren), die zich hoog boven de oude adobe kerk van Purmamarca verheft. Deze berg is 2.100 m hoog en bestaat uit zeven verschillende kleurlagen, die de ouderdom van de berg weergeven. Tevens maak je een stop in Tilcara, bekend om het enorme indianenfort (pucara), dat op een heuvel midden in de vallei gebouwd is. Vervolgens heeft u de gelegenheid om het 17e eeuwse dorpje Humahuaca te verkennen. Aansluitend keer je terug naar Salta.

Dag 9. Salta - Cachi - Salta
Vandaag staat een bezoek aan Cachi op het programma. Via de 'Tin Tin' route en het Los Cardones Nationaal Park, met enorme kandelaarcactussen, bereik je Cuesta del Obispo (3.384 m), vanwaar je een schitterend uitzicht over de vallei hebt. Tenslotte kom je aan in het mooie 17e eeuwse dorpje Cachi. Dit gezellige plaatsje is gelegen in een prachtige omgeving met op de achtergrond de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Andes. Na aankomst maak je een stadstour en bezoek je o.a. de kerk, het archeologisch museum en de indianenmarkt. Na afloop keer je weer terug naar Salta.

Dag 10. Salta
Vandaag ben je vrij en kun je deze prachtige stad op eigen gelegenheid verkennen. Facultatief kun je een excursie naar de zoutvlaktes of een rit met de Tren a las Nubes (Trein door de Wolken, vertrek op dinsdag, donderdag en zaterdag) boeken.

Dag 11. Salta - Puerto Iguazu

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Iguazu. Na aankomst volgt transfer naar je hotel voor twee overnachtingen. Het nationaal park Iguazu bevindt zich op het drielandenpunt tussen Argentinie, Paraguay en Brazilie. De indrukwekkende Iguazu waterval, die door velen als de grootste natuurlijke attractie in dit gebied wordt beschouwd, bestaat uit 275 watervallen van ca. 80 m hoog, die zich over 2,7 km uitstrekken. Rondom de waterval bevindt zich een subtropisch regenwoud met meer dan 2.700 plantensoorten. In het park komen dieren voor zoals de reuzenotter, de reuzenmiereneter, de tapir, de jaguar en de kaaiman. Het park staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 12. Puerto Iguazu
Vandaag bezoek je de Argentijnse zijde van het Iguazu Nationaal Park. Het bulderend geraas van het water, de betoverende regenbogen en de weelderige vegetatie zorgen hier voor een grandioos natuurspektakel. Facultatief kun je boeken voor een Gran Aventura excursie. Gedurende 1 uur neem je deel aan de excursie van Puerto Iguazu, waarbij je een spannende boottocht maakt en de watervallen tot zeer dichtbij zult naderen. Als eerste maak je een rit in een open voertuig over een onverharde weg door de jungle, waarbij je uitleg krijgt over de flora en fauna om je heen. Daarna ga je aan boord van een speciaal aangepaste motorboot en vaar je op spectaculaire wijze langs kleine watervalletjes en stroomversnellingen, tot vlakbij het watergeweld.

Dag 13. Puerto Iguazu - Buenos Aires
's Morgens zie je het Braziliaanse deel van de watervallen. Je maakt een wandeling over speciale loopbruggen over het snelstromende water en bereikt een uitzichtpunt met een fantastisch zicht over de spectaculaire Garganta do Diabo (Duivelskeel), een (bijna) cirkelvormige waterval van 80 m hoog. 's Middags vertrek je naar de luchthaven van Puerto Iguazu voor de vlucht naar Buenos Aires. Na aankomst word je naar je hotel gebracht voor je laatste overnachting in Argentinie.

Dag 14. Buenos Aires - Amsterdam
Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires (Ezeiza). Vanhier vlieg je terug naar Amsterdam.

Dag 15. Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs