{{ vm.imageAlt }}

Groepsrondreis Highlights of America

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
18 dagen vanaf € 2.936,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-New York/Los Angeles-Amsterdam
 • Vlucht Washington D.C.-San Francisco
 • Transfers
 • Verblijf in middenklasse hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Excursies/tours volgens programma

Highlights van deze reis:

 • New York
 • Boston
 • Niagara Falls
 • Washington DC
 • Los Angeles
 • Grand Canyon
 • San Francisco

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1 en 2: Amsterdam – New York
Je vliegt van Amsterdam naar New York. Na aankomst in New York ga je naar je hotel, waar je twee nachten zult verblijven. De volgende dag maak je tijdens een stadstour kennis met Manhattan. Je ziet Greenwich Village, SoHo, Times Square, Wall Street, Fifth Avenue, Central Park en Rockefeller Center. ‘s Middags kun je de ‘Big Apple’ op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 3: New York – Boston (348 km)
Geniet vandaag van een rit door het prachtige landschap van New England. Eindbestemming is het historische Boston, een typisch Amerikaanse stad, maar met een prominente Europese uitstraling. Je maakt hier een stadstour langs onder andere Boston Common, het beroemde café Cheers en Copley Square. Maak je dag compleet met een wandeling over the Freedom Trail, die je leidt langs diverse historisch interessante plaatsen en gebouwen.

Dag 4: Boston – Niagara Falls (762 km)
Je rijdt naar het westen door de staat New York en de mooie wijngaarden van Finger Lakes. In de namiddag kom je aan bij de Niagara Falls. Deze behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld en liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. De watervallen bestaan uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Aan de Amerikaanse kant sta je boven het water dat naar beneden valt. Vanaf de Canadese kant kun je niet alleen de American Falls, maar ook de Horseshoe Falls bewonderen. 

Dag 5: Niagara Falls – Toronto – Niagara Falls (339 km)
s Morgens breng je een bezoek aan Toronto. Deze stad wordt vaak genoemd als een van de meest leefbare steden ter wereld. Dit komt mede door de milieuvriendelijkheid, de hoge welvaart en veiligheid. Tijdens je bezoek zie je de parlementsgebouwen in Queen’s Park, de CN Tower, Skydome en Eaton Center. ’s Middags bezoek je de kolossale watermassa van de indrukwekkende Niagara Falls. Optioneel kun je een boottocht maken, waarmee je heel dichtbij de watervallen komt.

Dag 6: Niagara Falls – Amish Country (621 km)
Vandaag rijd je door het historische Amish Country van Pennsylvania. Bij de Amish zijn religie, waarden en traditie onlosmakelijk verbonden met het dagelijkse leven. De Amish hechten aan een eenvoudige leefwijze, die bewust buiten de moderne samenleving is geplaatst. Je overnacht in de omgeving van Lancaster.

Dag 7 en 8: Amish Country – Washington D.C. (216 km)
Je rijdt via Baltimore naar de hoofdstad van de Verenigde Staten, Washington D.C., waar je twee nachten verblijft. De volgende dag maak je een een stadstour (halve dag) langs de vele bezienswaardigheden van deze cosmopolitische stad. Je iet het Witte Huis, het Capitool, Lincoln Memorial en Arlington National Cemetery. De rest van de dag kun je de highlights van deze bijzondere stad op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 9 en 10: Washington D.C. – San Francisco
Je vliegt naar San Francisco waar je twee nachten verblijft. De volgende dag maak je kennis met de 'City by the Bay' gedurende een stadstour langs enkele hoogtepunten van deze aantrekkelijke stad, zoals het Civic Center, Japan Town, St. Mary’s Cathedral, de Twin Peaks en natuurlijk de beroemde Golden Gate Bridge. De tour eindigt bij het populaire Fisherman’s Wharf. Een bezoek aan Alcatraz behoort tot de mogelijkheden. Van 1934 tot 1963 was Alcatraz in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. De beroemdste gevangene was Al Capone. Tegenwoordig is het eiland een beschermd gebied. Ook een aanrader in San Francisco is een rit met de beroemde Cable Car. Deze zogenaamde kabeltram wordt voortgetrokken door een kabel onder het wegdek en beweegt zich voort op rails. San Francisco is de enige plaats ter wereld waar nog kabeltrams rijden.

Dag 11: San Francisco – Monterey – Carmel – Merced (387 km)
De dag start in zuidelijke richting naar Monterey waar je een bezoek brengt aan onder andere Fisherman’s Wharf en Cannery Row. Aansluitend maak je een tocht over de 17-Mile Drive. Deze aantrekkelijke kustroute leidt door het El Monte forest, langs fraaie landhuizen, verlaten strandjes en beschutte baaien. Je reist verder naar Carmel, een klein artiestenstadje dat gekroond is als een van de mooiste steden van de staat Californië. De dag eindigt in Merced waar je overnacht.

Dag 12: Merced – Yosemite National Park – Mammoth Lakes (300 km)
Via een aantrekkelijke route kom je aan in Yosemite National Park. Rotsformaties, watervallen en gigantische rode bomen bepalen het indrukwekkende landschap. Centraal staat de Yosemite Valley met prachtige uitzichten op de Yosemite Falls, de beroemde El Captain, de indrukwekkende Half Dome en de mistige Bridalveil Falls. In Yosemite leven circa 300-500 zwarte beren, dus de kans is groot dat je tijdens je bezoek aan het park een beer zult zien. Overigens zijn de meeste ‘zwarte beren’ in Yosemite bruin van kleur. 

Je overnacht in Mammoth Lakes. Bij vertrek in mei of begin juni is de Tioga Pass mogelijk afgesloten: dan overnacht je in Bakersfield in plaats van Mammoth Lakes. Bij vertrek in mei of begin juni is de Tioga Pass mogelijk nog afgesloten en rijdt je via Fresno. Je overnacht in Bakersfield in plaats van Mammoth Lakes. Mocht dit van toepassing zijn, wordt dit ter plaatse geregeld en aangepast.

Dag 13 en 14: Mammoth Lakes – Death Valley – Las Vegas (525 km)
Vandaag reis je door Death Valley, een gebied met vele onverwachte contrasten en het laagste punt van het westelijk halfrond. Het ligt grotendeels in Californië en voor een klein deel in Nevada. Het is de heetste plek op aarde; de hoogste temperatuur die hier ooit gemeten is 56,7 °C! Het is ook de droogste plek van Noord-Amerika. Dit wordt veroorzaakt door de ligging tussen een aantal bergruggen en de Grote Oceaan. Wolken verliezen neerslag op deze bergruggen, waardoor er in Death Valley vrijwel nooit regen valt. Aan het einde van de middag kom je aan in Las Vegas. Waag eens een gokje in één van de vele casino’s en onderga het bruisende nachtleven. Tevens kun je optioneel een pleziervlucht maken naar de wereldberoemde Grand Canyon. Ook behoort een bezoek aan de Hoover Dam tot de mogelijkheden.

Dag 15 en 16: Las Vegas – Los Angeles (461 km)
Je verlaat Las Vegas wellicht rijker dan dat je gekomen bent en je reist per bus of vliegtuig verder naar Los Angeles, waar je wee nachten verblijft. De volgende morgen maak je een stadstour en ziet onder andere Hollywood en het exclusieve Beverly Hills, the Walk of Fame, en het paradijs voor shoppers Rodeo Drive. Ook zie je minder bekende hoogtepunten zoals Olivera Street en Century City. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 17: Los Angeles – Amsterdam
Vandaag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 18: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs