{{ vm.imageAlt }}

California Dreamin' Campertour

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
21 dagen vanaf € 1.787,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam-San Francisco
 • 1 overnachtingen in middenklasse hotel
 • 17 overnachtingen op een camping
 • Transfer luchthaven-hotel
 • Engelstalige routebeschrijving per email
 • Wegenatlas

Highlights van deze reis:

 • San Francisco
 • Grand Canyon NP
 • Zion NP
 • Las Vegas
 • Yosemite NP
 • Los Angeles
 • Monterey

Bekijk hier de Reisdetails

Ontspannen reizen met de zekerheid dat kampeerplaatsen vooraf zijn gereserveerd. Zeker in de drukke zomermaanden is dit een voordeel, wanneer de Amerikanen zelf ook met hun camper op vakantie zijn. Uniek bij deze reis is dat je veelal op de schaarse kampeerplaatsen in de nationale parken verblijft. Ook de korte rij-afstanden tijdens deze tour dragen bij aan een ontspannen manier van reizen. Je hebt alle tijd om te genieten van het natuurschoon en buitenleven!

Dag 1: Amsterdam – San Francisco
Vliegreis naar San Francisco. Na aankomst in San Francisco ga je naar je hotel. In San Francisco verblijf je na de vliegreis een nacht in een hotel. Zo ben je goed uitgerust als je de volgende dag je camper ophaalt.

Dag 2: San Francisco – Monterey (147 km)
Vandaag haal je de camper op en krijgt uitleg over het gebruik van de camper, alvorens het eerste deel van je route af te leggen: van San Francisco naar Monterey. Je verblijft hier een nacht. De omgeving van Monterey is bijzonder mooi. Het natuurlijk leven is hier weelderig: zeeleeuwen, zeehonden, otters, zeeolifanten en zelfs enkele honderden grijzen walvissen die langs de kust zwemmen, soms dicht bij de haven. Bezoek Fisherman's Wharf en Cannery Row of rij naar het nabijgelegen plaatsje Carmel of maak een rit over de fameuze 17-Mile Drive.

Dag 3: Monterey – Santa Barbara (357 km)

Een stukje zuidelijker langs Highway US1 raden wij je aan te picknicken bij Morrow Rock in het Morrow State Park. Wederom een goede kans om zeeotters en zeehonden te spotten terwijl je geniet van het buitenleven. De mooie route leidt je vervolgens richting Santa Barbara, waar je overnacht. De stad is opgebouwd nabij een missiepost die op 4 december 1786 door Spaanse Franciscanen was opgericht en is genoemd naar de heilige Barbara. Op 29 juni 1925 werd de stad zwaar beschadigd door een aardbeving en vervolgens grotendeels herbouwd. Tegenwoordig is Santa Barbara een welvarende stad die populair is als toeristische bestemming en als woonplaats voor beroemdheden.

Dag 4 en 5: Santa Barbara – Los Angeles (210 km)
Via Malibu, bekend van de televisieserie Baywatch, reis je met je camper in zuidelijke richting naar Los Angeles. Je verblijft hier twee nachten zodat je een keuze kunt maken uit de vele bezienswaardigheden en activiteiten die deze metropool rijk is. Een bezoek aan de stranden van Santa Monica, het flitsende Hollywood, of Disneyland in Anaheim behoort tot de mogelijkheden. Bewonder ook het prachtige uitzicht over de stad en de Hollywood Hills vanuit Griffith Park.

Dag 6: Los Angeles – Calico Ghost Town (253 km)
Calico is een spookstad in de regio van de Mojavewoestijn in het zuiden van Californië. Eens woonden er 1200 mensen in Calico en werden er meer dan 500 mijnen uitgebaat. Toen de prijs van zilver instortte, in het midden van de jaren 1890, loonde het niet langer om de zilvermijnen uit te baten. Toen ook het winnen van borax in 1907 werd stopgezet werd de stad helemaal verlaten. De stad is dagelijks open; na het kopen van een kaartje biedt de stad naast winkelen en eten in het restaurant onder meer de mogelijkheid om mijnen te bezoeken, revolvergevechten te zien, goud te wassen en een spoorweg. Tijdens de rondleidingen in de mijnen worden nog steeds grijze vlekken van zilver in het gesteente gezien.

Dag 7: Calico Ghost Town – Lake Havasu (298 km)
Via het Mojave National Preserve rijd je met je camper naar Lake Havasu. Naast flora en fauna staat Mojave National Preserve ook bekend om zijn vulkanische landschap en zijn zandduinen. Lake Havasu City ligt in de Mohave County aan het Bridgewater kanaal. Over dit kanaal ligt de originele London Bridge die door een plaatselijke ondernemer is gekocht van de stad Londen. De brug is één van de populairste toeristische trekpleisters van de staat Arizona. Lake Havasu heeft prachtige zandstranden met schoon, helder en fris water die ideaal zijn om in te zwemmen. Doordat je per camper reist kun je hier optimaal genieten van het buitenleven en gaan zwemmen of picknicken.

Dag 8 en 9: Lake Havasu – Grand Canyon (499 km)
Vandaag staat een bijzondere bestemming op het programma, de wereldberoemde Grand Canyon. Voordat het zover is bezoek je eerst Kingman en kun je met je camper een stuk rijden over de oorspronkelijke Route 66. Later op de dag bereik je daadwerkelijk de Grand Canyon, waar je twee nachten kampeert. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. De wanden van de Grand Canyon zijn roodachtig gestreept. Het rode gesteente van de Grand Canyon is op zijn mooist vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang.

Dag 10 en 11: Grand Canyon – Zion National Park (408 km)
Voordat je in Zion aankomt rijd je eerst naar Lake Powell, gevormd door de Glenn Canyon dam. In Zion, een National Park sinds 1919, bestaat uit bijna 600 km2 rotsen en ravijnen. De naam komt van de Mormonen, de eerste blanken die het park ontdekten; 'Zion' refereert aan een veilige plaats. In Zion zijn ruim 800 plantensoorten te vinden evenals 380 verschillende diersoorten (waaronder 271 vogelsoorten). Het gebied dat nu Zion National Park omvat is al ruim 250 miljoen jaar oud, toen enorme vulkaanuitbarstingen het gebied begonnen te vormen. Er liepen toen ook dinosauriërs rond, waarvan tot vandaag de dag fossielen te vinden zijn.

Dag 12 en 13: Zion National Park – Las Vegas (253 km)
Van de natuur richting de grote stad. Plan een gezellige picknick in het Snow Canyon State Park, en laat u verrassen door de fraaie vormen en kleuren van het gesteente. Een heerlijk rustig moment voordat je in de middag aankomt in het bruisende Las Vegas. Je verblijft twee nachten in deze unieke stad. De volgende dag kun je een gokje wagen in één van de vele casino’s of heerlijk slenteren over ‘the Strip’. Las Vegas zal een onuitwisbare indruk op je maken! Tevens kun je optioneel een pleziervlucht maken naar de wereldberoemde Grand Canyon.

Dag 14 en 15: Las Vegas – Sequoia National Park (680 km)
Je verlaat Las Vegas en rijdt naar het Sequoia National Park. Het park dankt zijn naam aan de mammoetbomen of sequoia’s die er groeien. Ook de boom met het grootste volume ter wereld staat er, de General Sherman Tree. De boom heeft een omtrek van 31 meter en is 84 meter hoog! In de sequoiabossen zijn veel eenvoudig begaanbare wandelpaden aangelegd. Vandaag is een lange rit dus je verblijft hier twee nachten zodat je de volgende dag alle tijd hebt om de wonderschone omgeving te verkennen. Je kunt ook Kings Canyon National Park bezoeken, dat grenst aan de zuidzijde aan Sequoia National Park. Vanwege de relatief korte rij-afstand kun je King's Canyon prima vanuit Sequoia bezoeken. Beide parken worden door de National Park Service als geheel beheerd. King's Canyon is gevormd door ijserosie. In het noordelijke deel van Kings Canyon vind je een stukje ongerepte Sierra Nevada met de diepe Kings Canyon, afgesleten granietrotsen en spectaculaire watervallen. Een overweldigend mooie natuur!

Dag 16 en 17: Sequoia National Park – Yosemite National Park (280 km)
Je verlaat het ene nationale park op weg naar het andere. Yosemite National Park is bekend om zijn hoge watervallen, sequoia bomen, bergweiden en snelstromende rivieren. Het ligt zo’n 250 kilometer ten oosten van San Francisco. In het park kun je prachtige wandelingen maken, fietsen, raften en golfen. Yosemite wordt door velen beschouwd als een van de mooiste nationale parken in de USA. Je verblijft twee nachten op een kampeerplaats in de directe omgeving van het nationale park.

Dag 18: Yosemite National Park – Oakland (309 km)
Via vruchtbare valleien vol met wijngaarden rijd je naar Oakland waar je nog een nacht op een campground verblijft.

Dag 19: Oakland – San Francisco
Je levert je camper in maar kunt nog genieten van een passende afsluiting van je reis door Californië en aangrenzende staten. Je gaat namelijk op eigen gelegenheid naar een hotel in San Francisco waar je de laatste nacht verblijft. San Francisco is een van de meest multiculturele steden van de USA. Overal in de stad zijn sporen terug te vinden van die vele culturen, waaronder de grootste Amerikaanse Chinatown. De stad is gebouwd op 43 heuvels. Maak zeker een ritje met de kabeltram, het vervoermiddel dat zo typisch is voor San Francisco.

Dag 20: San Francisco – Amsterdam
Je verlaat San Francisco en vliegt terug naar Amsterdam.

Dag 21: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Vanwege het ruime aanbod aan campertypes, tariefsoorten en verzekeringspakketten is een camper niet standaard in de prijs inbegrepen. Wij adviseren u graag over campers die aansluiten bij uw wensen en budget.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van campingplaatsen in de nationale parken kan de route niet worden aangepast. Wenst u meer vrijheid tijdens uw reis per camper? Wij adviseren u graag over losse camperhuur.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • zekerheid van een persoonlijk advies op maat
 • binnen 24 uur (m.u.v. zon- en feestdagen) een reactie
 • geheel vrijblijvend

Blogs