{{ vm.imageAlt }}

Vakantiewoningrondreis Sture

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
18 dagen vanaf € 435,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

  • Overtocht Kiel-Göteborg en Oslo-Fredrikshavn
  • Verblijf aan boord
  • Verblijf in vakantiewoningen
  • Uitgebreide reisbeschrijving

Highlights van deze reis:

  • Rustig reistempo
  • Op bezoek bij de lappen
  • Beren en rendieren

Bekijk hier de Reisdetails

Deze rondreis is bij uitstek geschikt wanneer je tijdens je vakantie van de rust, ruimte en natuur wilt genieten en actief bezig wilt zijn. De accommodaties zijn speciaal geselecteerd op hun ligging midden in de natuur zodat je niet ver hoeft te reizen om aan je wandel-, fiets-, houtvlot- of kanotocht te beginnen. Beleef de echte Zweedse outdoor ervaring!

Dag 1: Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line

Dag 2 t/m 4: Råda, Björnbyn
Stop onderweg naar je eerste vakantiewoning in Trollhättan om de indrukwekkende sluizen van het Götakanaal te zien. Het park Björnbyn is gelegen aan het water, dus stap in de kano om het gebied te ontdekken. In deze regio komen veel elanden voor; ga mee op safari om op zoek te gaan naar de Koning van de bossen. Ook leuk is het maken van een fietstocht over de oude spoorbaan van de Klarälvsbanan.

Excursies: 2 dagen Houtvlotvaren of 3 dagen Kanovaren (voor dag 2).

Dag 5 t/m 8: Falun, Främby Udde Resort
Het tweede vakantiepark is gelegen aan het Runn meer en nodigt uit voor een frisse duik. Voor wie meer activiteit zoekt kan op het park kano's en mountainbikes huren en in het nabijgelegen natuurreservaat Lugnet zijn mooie wandelingen uitgezet. De stad Falun ligt op circa 4 km afstand. Hier vind je ook de kopermijn, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Met een gids kun je afdalen in de mijn en leer je meer over die beroemde rode kleur, waar veel Zweedse huizen mee geschilderd zijn.

Dag 9 t/m 11: Orsa, Orsa Grönklitt
Het park Orsa Grönklitt ligt midden in het culturele hart van de regio Dalarna. Vanuit Orsa ben je binnen 20 minuten aan het Siljanmeer. Het gezellige dorpje Mora is in de zomer een populaire bestemming voor toeristen. Maak een uitstapje naar het eilandje Sölleron. Dit is de parel van Zweden met zijn scheve, houten hekjes langs groene gazonnen en rode huizen met witte biezen, gelegen langs kronkelige landweggetjes. In Nusnäs kun je zien hoe de iconische rode paardjes, Dalahäster, worden gemaakt. Bezoek het Roofdierenpark op loopafstand van je accommodatie, of breng een bezoek aan Trollenland en het huis van de Kerstman in Tomteland.

Excursies: Beren sporen in Kvarnberg. Bezoek Roofdierenpark Orsa en Tomteland.

Dag 12 t/m 15: Lofsdalen, Lofsdalen Stugby
Het dorpje Lofsdalen ligt midden tussen de heuvels aan een meer in het zuiden van de provincie Jämtland. Stap op de mountainbike om door de bossen van Lofsdalen te crossen, maak een wandeling door het Sånfjället Nationaal Park en kijk uit naar rendieren. In de omgeving komen ook beren voor. Het is dan ook een aanrader om voor je je intrek neemt in de comfortabele vakantiewoning een nacht in een wildernishut door te brengen om de échte Winnie de Poeh te zien.

Excursies: Beren spotten in Lofsdalen.

Dag 16 t/m 18: Sysslebäck, Långberget
Deze vakantiewoningen liggen op de berg Långberget; geniet hier van de geweldige uitzichten. Långberget biedt een scala aan activiteiten aan, zoals eland- of beversafari's, kanotochten en wandeltochten. Maar voor wie een dagje wil genieten op het park, kan lekker zwemmen in het buitenzwembad.

Excursies: Activiteitenpakket Långberget.

Dag 19: Overtocht Oslo-Frederikshavn met Stena Line

Dag 20: Aankomst in Frederikshavn

(*) Het genoemde reisschema is geldig bij vertrek op zondag. Bij vertrek op woensdag verblijf je 4 nachten in Råda, 3 nachten in Orsa, 4 nachten in Järvsö, 3 nachten in Funäsdalen en 4 nachten in Sysslebäck. De genoemde richtprijs is p.p. op basis van 4personen.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs