{{ vm.imageAlt }}

Tips Zuid-Afrika

Bushwalk

“Ik kijk langs de wijzende vinger van de ranger. Een groep van 5 olifanten doemt al grazend vanuit de dichte bosjes op…”

Op eigen houtje per huurauto of in een terreinwagen met gids: er zijn veel manieren om de wildparken van Zuid-Afrika te trotseren. Maar voor het échte wildparkgevoel stap je uit de auto en duik je samen met een ranger de wildernis is. Je luistert, kijkt, speurt… Tijdens een wandeling over paden die door dieren zijn gemaakt, ga je op zoek naar olifanten, giraffen of zebra’s. Je bestudeert keutels en tuurt met je verrekijker de horizon af. Dichter bij de Afrikaanse natuur kun je niet komen dan tijdens een safari Zuid-Afrika!

Roma Revolving Restaurant in Durban

“Ik nip van mijn wijn en laat het panorama van 360 graden aan mij voorbij glijden…”

Botanische tuinen, suikerplantages, Indiase kruidenmarkten en een subtropische kust; dit zijn de ingrediënten van de kleurrijke kustplaats Durban. De stad is daarnaast in het bezit van de drukste haven van Zuid-Afrika. Mooi uitzicht? Dat heb je vanaf de 32e verdieping van het Roma Revolving Restaurant. In dit ronddraaiende restaurant kun je onder het genot van een heerlijke maaltijd van het indrukwekkende uitzicht over de haven, de stad en de wijde omgeving genieten… Een uniek panorama van 360 graden en op meer dan 100 meter hoogte!

Canopy Tour

“Wiebelig stap ik van het platform af. Een paar seconden later suis ik met hoge snelheid langs kletterende watervallen…”

Bij een Canopy Tour suis je in veiligheidsharnas via stalen kabels tientallen meters boven oeroude bossen, kloven, langs bergtoppen, rotspartijen en watervallen. Terwijl je van platform naar platform schiet, word je nieuwsgierig aangekeken door vogels en aapjes. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen! Of je nou het regenwoud van boven wilt zien, of liever langs de rotswanden van een canyon scheert. Op verschillende plekken in Zuid-Afrika zijn stalen kabels gespannen om mensen deze onvergetelijke ervaring te geven!