{{ vm.imageAlt }}

Wine en dine Zuid Afrika

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
9 dagen vanaf € 1.495,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Internationale vluchten
 • 7 overnachtingen incl. ontbijt
 • 8 dagen autohuur
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Highlights van deze reis:

 • De hotels zijn al voor je gereserveerd
 • Geniet van de prachtige wijnvallei
 • Ontdek het leuke Kaapstad
 • Bekijk het Hugenoten Museum

Bekijk hier de Reisdetails

Deze reis biedt het beste van de Kaapse regio. Geniet eerst van het landschap en de heerlijke wijnen in Franschhoek en Stellenbosch en verken vervolgens de ‘Moederstad’ Kaapstad. Hier kan je bijvoorbeeld de kabelbaan nemen naar de top van de Tafelberg, winkelen in de V&A Waterfront, Robbeneiland bezoeken of met de auto naar Kaap de Goede Hoop rijden. Je hebt alle vrijheid.

Dag 1: Amsterdam - Kaapstad
Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad haal je je auto op en rijd je naar je hotel in de stad.

Dag 2-3: Kaapstad
Het multiculturele Kaapstad is een van de leukste steden van Afrika, zo niet wereldwijd. Je kan er genieten van cultuur, natuur, historie, strand, winkels en leuke restaurants. Onder de hoogtepunten zijn de fameuze Tafelberg (neem de kabelbaan of een wandelpad naar boven voor een mooi uitzicht), Robbeneiland (maak een tour waarbij een ex-gevangene vertelt over zijn ervaringen) en een uitstapje naar het Kaaps Schiereiland, met een pinguïnkolonie en Kaap de Goede Hoop. Onze reisspecialisten kunnen je tips geven en alvast enkele excursies voor je boeken.

Dag 4-5: Kaapstad - Franschhoek (80 km)
Franschhoek ligt in de gemeente Stellenbosch. In een omgeving als deze draait het natuurlijk om de heerlijke wijnen die de Zuid-Afrikaanse grond voortbrengt. Een proeverij bij een van de wijnhuizen is zeker een aanrader, het is interessant om meer over de geschiedenis van het wijnhuis en over de productie van de wijnen te horen. Wie wil kan in de (Franse) historie van Franschhoek zelf duiken met een bezoek aan het Hugenoten Museum. Natuurlijk kan je ook volop genieten van het landschap van glooiende wijngaarden, omringd door bergen.

Dag 6-7: Franschhoek - Stellenbosch (40 km)
Stellenbosch is een sfeervolle universiteitsstad in het hart van de wijnregio. Het is de op een na oudste stad in Zuid-Afrika. De historie gaat terug naar 1679 en je vindt er veel gebouwen in Kaap Hollandse en Victoriaanse stijl. Het geeft Stellenbosch een unieke sfeer. Er zijn diverse musea en galerieën om een kijkje te nemen. Oom Samie se Winkel is een winkel en museum in één, het winkeltje is onveranderd sinds het in 1904 geopend werd. Uiteraard komen de meesten naar Stellenbosch voor de gastronomie: met meer dan tweehonderd wijnproducenten in de vallei kan je je tegoed doen aan de heerlijkste wijnen!

Dag 8-9: Stellenbosch - Kaapstad - Amsterdam (50 km)
Je kan deze laatste dag nog lekker genieten in Stellenbosch of in Kaapstad nog wat winkelen en de kleurrijke wijk Bo-Kaap bezoeken. In de avond lever je je auto in op de luchthaven van Kaapstad en vlieg je terug naar Amsterdam. Daar kom je de volgende dag aan.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs