{{ vm.imageAlt }}

Family fun in Zuid Afrika

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
14 dagen vanaf € 1.875,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • Overnachtingen
 • Diverse maaltijden
 • Excursies
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Johannesburg
 • Pretoria
 • Pilanesberg
 • Kololo Game Reserve
 • Entabeni Safari Conservancy

Bekijk hier de Reisdetails

Leuke familiereis! Op relatief korte afstand ten noorden van Johannesburg en Pretoria liggen verrassende wildparken met weidse landschappen. Jullie kunnen hier de Big Five spotten in een ongerept en malariavrij gebied, dus biedt het de perfecte safaribestemming voor mensen die kleine kinderen hebben!

Dag 1-2: Amsterdam - Johannesburg
Jullie vliegen naar Johannesburg en na aankomst reizen jullie op eigen gelegenheid naar de accommodatie bij de luchthaven. Kom hier even lekker bij van de lange vlucht voordat jullie de volgende dag op pad gaan.

Dag 3: Johannesburg - Pretoria (90 km)
Na het ontbijt halen jullie de auto op en rijden naar Pretoria. Pretoria heeft veel attracties om bezoekers te vermaken. In het centrum van de stad staat het Stadhuis van Pretoria en het Transvaal Museum staat aan de overkant. Church Square is de thuisbasis van het standbeeld van Paul Kruger, de voormalig leider van de Boerenopstand en president van de Zuid-Afrikaanse Republiek (Transvaal). Na het bezoek aan Pretoria rijden jullie naar de accommodatie 30 km ten noorden van Pretoria waar jullie 2 nachten verblijven.

Dag 4: Pretoria
Jullie kunnen vandaag genieten van al hetgeen de lodge te bieden heeft en bijvoorbeeld gaan zwemmen, kanoëen of op safari gaan. De lodge ligt verborgen in een weelderige bushveld omgeving, met een prachtig uitzicht over verre heuvels en een reeks stromende beekjes.

Dag 5: Pretoria - Pilansberg (195 km)
Pilanesberg ligt op een oude vulkanische krater. Het park ligt binnen de overgangsstreek tussen de droge Kalahari en de nattere Lowveld vegetatie, ook wel ‘Bushveld’ genoemd. Het prachtige landschap biedt onderdak aan tal van planten en dieren, waaronder de Big Five.

Dag 6: Pilansberg
Pilanesberg is een relatief 'klein' park, in tegenstelling tot het beroemde Kruger National Park, waardoor de kansen op het zien van de Big Five drastisch toenemen. Twee dagelijkse safari activiteiten zijn bij de overnachtingen in de Ivory Tree Lodge inbegrepen.

Dag 7: Pilansberg - Kololo Game Reserve (160 km)
Kololo Game Reserve ligt in het hart van het Waterberg natuurgebied en in het aangrenzende Welgevonden Game Reserve (waar Kololo ook onderdeel van is) vinden jullie de 'Big Five', het grote wild: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Met een beetje geluk ontdekken jullie ze ook vanaf het eigen terras.

Dag 8-9: Kololo Game Reserve
Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, Kololo is dus bij uitstek een bestemming voor gezinnen met kinderen. Het grote wild zit veilig achter het Welgevonden hek, waardoor de kinderen rustig over Kololo kunnen lopen met toch het avontuur van het kleine wild om zich heen.

Dag 10: Kololo Game Reserve - Entabeni Safari Conservancy (110 km)
Jullie gaan op safari in het malariavrije Entabeni wildreservaat. Dit reservaat staat ook wel bekend als 'The Place of the Mountain', vanwege de enorme ronde berg, waar je vaak zicht op hebt. Het enorme reservaat van 22.000 hectare heeft een hoog- en laagplateau. Het hoogplateau bestaat uit majestueuze rotsformaties en wijde grasvlaktes. Zo'n 600 meter lager zijn de zanderige moeraslanden gelegen.

Dag 11-12:  Entabeni Safari Conservancy
In het reservaat rijden jullie niet zelf, maar gaan jullie twee keer per dag onder begeleiding van een gids op safari. Hier hebben jullie de kans om vele wilde dieren te spotten! Maar jullie kunnen ook kiezen een helikoptervlucht of een mooie cruise bij zonsondergang te maken.

Dag 13: Entabeni Safari Conservancy - Johannesburg (275 km)
Het einde van de reis is in zicht. Na nog een laatste blik op het Entabeni Game Reserve rijden jullie in de loop van de dag via Pretoria naar Johannesburg. Na het inleveren van de huurauto checken jullie weer in voor de vlucht terug naar huis.

Dag 14: Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs