{{ vm.imageAlt }}

Family fun in Zuid Afrika

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
16 dagen vanaf € 1.645,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • directe vlucht
 • verblijf
 • GPS
 • excl autohuur

Highlights van deze reis:

 • Panorama Route
 • Kruger Park
 • Zululand
 • Hluhluwe
 • kust bij Durban
 • Drakensbergen

Bekijk hier de Reisdetails

Zuid Afrika is een uitermate geschikte vakantiebestemming voor gezinnen. Deze gezinsreis door het zuiden van Zuid-Afrika neemt je mee naar het Kruger National Park waar je wilde dieren zult spotten. Daarnaast maak je kennis met de tradities van de Zulu’s en bezoek je diverse attractieparken zoals Waterworld en Gold Reef City.

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg / Gold Reef City ( ca. 35 km)
In de ochtend vertrek je vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar je in de avond aankomt. Je wordt ontvangen op de luchthaven en hebt een transfer naar je hotel nabij Gold Reef City (Budget accommodatie categorie verblijf nabij Johannesburg)

Dag 2: Gold Reef City
Gold Reef City is ideaal voor het hele gezin; liefhebbers van spanning en sensatie kunnen terecht in het nabijgelegen themapark, je vindt geschiedenis in het Apartheid musem en kunt een gokje wagen in het casino. Daarbij kun je ervaren hoe het leven was in de tijd van de goudzoekers.

Dag 3: Gold Reef City - Mpumalanga ( ca. 400 km)
Vandaag staat de schitterende provincie Mpumalanga op het programma. Het is een mooie, maar lange tocht, vandaar dat wij je adviseren vroeg te vertrekken. Wij raden je aan om via Dullstroom en Lydenburg te rijden omdat je dan van de beroemde Panorama Route kunt genieten en uiteraard mogen God's Window, Bourkes Luck Potholes en Blyde River Canyon niet ontbreken!

Dag 4: Mpumalanga - Kruger National Park ( ca. 180 km)
Na het ontbijt is het tijd voor een absoluut hoogtepunt van deze reis: het wereldberoemde Kruger National Park. Het is indrukwekkend om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Een echt avontuur! Je verblijft twee nachten in het Kruger National Park (locatie afhankelijk van de gekozen accommodatie categorie).

Dag 5: Kruger National Park
Opnieuw een avontuurlijke dag op zoek naar de 'Big Five': olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn. Maar er leven ook vele andere dieren, zoals giraffen, zebra's, impala's, bavianen en vele vogelsoorten. Je kunt ook een safari per open jeep maken (ter plaatse te reserveren en betalen).

Dag 6: Kruger National Park - Swaziland ( ca. 400 km)
Je verlaat het park via de Malelanepoort en bereikt al snel het bergachtige en groene koninkrijkje Swaziland. De route naar de hoofdstad Mbabane is schitterend met bergen, groene pijnbomen, geurige eucalyptussen en adembenemende uitzichten.

Dag 7: Swaziland - Hluhluwe ( ca. 350 km)
In de loop van de ochtend verlaat je Swaziland en reis je terug naar Zuid-Afrika, richting het Ithala wildreservaat. Verschillende dieren, zoals de zwarte en witte neushoorn, olifanten, hyena's, bavianen, buffels, luipaarden en krokodillen voelen zich thuis in dit mooie gebied, maar ook vele vogelsoorten. Je overnacht in of nabij het wildreservaat. Een game drive is vandaag inbegrepen.

Dag 8: Hluhluwe - Zululand ( ca. 200 km)
Voor het ontbijt kun je nog een safari maken; de plotselinge verschijning van een neushoorn of olifant is altijd spannend! Na het ontbijt vertrek naar je accommodatie in Zululand waar je de Zuid-Afrikaanse sfeer kunt proeven. Je zult kennis maken met een echte toverdokter, speer- en schildmakers en diverse handwerklieden. Traditionele Zulu-dansen maken deze avontuurlijke dag compleet.

Dag 9: Zululand - Umhlanga ( ca. 60 km)
Eindbestemming van vandaag is de populaire en fraaie kustplaats Umhlanga, waar bijna 365 dagen per jaar de zon schijnt. Umhlanga heeft als bijzondere attractie het hoofdkwartier van de Natalse Haaienbestrijdingsraad. Hier kun je zien hoe haaien onder controle gehouden worden. Je verblijft hier twee nachten.

Dag 10: Umhlanga / Durban
Genieten van het strand of een bezoek aan het nabijgelegen Durban behoren vandaag tot de mogelijkheden. Deze stad  heeft veel te bieden voor de hele familie. Het warme water van de Indische Oceaan, de lange boulevard en het slangenpark, watersporten, restaurants en winkeltjes en natuurlijk het Ushaka Marine World met het grootste aquarium van Afrika.

Dag 11 en 12: Umhlanga - Drakensberg ( ca. 300 km)
Twee dagen lang kun je genieten van de frisse berglucht en het natuurschoon van de Drakensberg. Je verblijft hier de komende twee nachten en zo heb je een goed uitgangspunt voor wandel- en fietstochten in de omgeving, boottochten bij Belpark Dam of een bezoek aan het culturele dorp Thokoza.

Dag 13: Drakensberg - Pretoria ( ca. 420 km)
Je rijdt door een landelijk gebied met boerderijen naar de omgeving van Pretoria, waar je de laatste twee nachten van deze mooie reis zult verblijven.

Dag 14: Pretoria
Je hebt vandaag geen programma. Je kunt een bezoek brengen aan Pretoria. Hier is genoeg te doen en te zien, zoals het Voortrekkers Monument en het Paul Krugerhuis.

Dag 15: Pretoria - Johannesburg ( ca. 60 km)
Deze dag heb je ter vrije besteding. Je levert je huurauto in op de luchthaven van Johannesburg en aansluitend vlieg je terug naar Amsterdam.

Dag 16: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs