{{ vm.imageAlt }}

Exploring Southern Africa

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
21 dagen vanaf € 3.286,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • vlucht per KLM
 • verblijf
 • 2 begeleide bushwalks
 • routebeschrijving en wegenatlas

Highlights van deze reis:

 • Pilanesberg NP
 • Makgadikgadi zoutvlakte
 • Sowa Pan
 • Victoria Falls
 • Chobe NP
 • Okavango Delta
 • Maun
 • Waterberg Game Reserve
 • Pretoria

Bekijk hier de Reisdetails

Per huurauto rijd je in je eigen tempo door vier verschillende landen in Zuidelijk Afrika. Verken tijdens deze rondreis de ongerepte nationale parken van Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Zimbabwe en maak kennis met de Afrikaanse cultuur.

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg
Vandaag vlieg je naar Johannesburg. Na aankomst op de luchthaven word je naar je hotel gebracht voor overnachting.

Dag 2-3: Johannesburg – Pilanesberg National Park (208 km)
Na het ontbijt haal je je huurauto op en begint de rit naar Pilanesberg National Park. Via Pretoria, de regeringsstad van Zuid-Afrika, en Rustenburg rijd je naar Pilanesberg National Park waar je twee nachten verblijft. Pilanesberg is een uniek gebied met bijzondere rotsen en heuvels en beschikt over een enorm divers wildbestand. De rest van de dag en morgen kun je op eigen gelegenheid of georganiseerd het park ontdekken en kennis maken met de ‘Big Five’. (O)

Dag 4: Pilanesberg National Park – Selebi Phikwe (473 km)
Vandaag rijd je in noordelijke richting naar Thabazimbi. Vervolgens rijd je verder via Lephalale (voorheen Ellisras) en Monte Christo naar de grens met Botswana. Je doorkruist het Soutpansgebergte en komt aan in het mijnstadje Selebi Phikwe. (O)

Dag 5: Selebi Phikwe – Nata (323 km)
Door uitgestrekt bushveld rijd je vandaag dieper Botswana in. Via Serule en Francistown kom je uiteindelijk aan in Nata, waar je verblijft. Hier kun je een bezoek brengen aan de Nata Bird Sanctuary of een kijkje nemen aan de noordkant van de Makgadikgadi zoutvlakte en de Sowa Pan. De Makgadikgadi Pans zijn een van de grootste zoutvlakten ter wereld. In het droge seizoen is het bijna een onmogelijke opgave om hier te overleven en er komt in deze periode dan ook weinig wild voor. Dit verandert in het regenseizoen; dan vind je hier zebra’s, wildebeesten en roofdieren. In deze periode kun je hier tevens vele trekvogels spotten. Vanuit de lodge kun je per 4WD of per quadbike safari’s maken.

Dag 6-7: Nata – Victoria Falls (325 km)
Na het ontbijt rijd je naar Kasane, vanwaar je transfer naar Zimbabwe vertrekt. Op de grens van Zimbabwe en Zambia liggen de schitterende Victoria Falls, die over een lengte van 1,6 km zo’n 100 m naar beneden storten. De waterdamp is tot ver in de omtrek te zien. De lokale bevolking noemt de watervallen dan ook ‘Mosi Oa Tunja’, ofwel de rook die dondert. Je verblijft twee nachten in Victoria Falls. De beste tijd om de watervallen te zien is van april t/m september: het klimaat is dan mild en er is voldoende water. Maar aan de Zimbabwaanse kant kun je de watervallen het gehele jaar door bewonderen. Op dag 7 heb je de gehele dag de tijd om de prachtige Victoria Falls te bezoeken; eventueel kun je te voet de grens met Zambia oversteken om de watervallen vanaf de andere kant te bekijken. (O)

Dag 8-9: Victoria Falls – Kasane (86 km)
Vandaag gaat je transfer weer terug naar Botswana. Je komt aan in Kasane en verblijft hier twee nachten. Je hebt twee dagen de tijd om vanuit de lodge safari’s en bootcruises in Chobe National Park te maken. Dit park is zeker een van de hoogtepunten van je reis! Chobe trekt door de ligging bij de Chobe en Savuti rivier een enorme hoeveelheid wild aan, waaronder krokodillen, nijlpaarden en olifanten. De olifantenpopulatie wordt momenteel geschat rond de 120.000!(O)

Dag 10-11: Kasane – Caprivi (245 km)
Vanuit Kasane zet je koers naar Namibië en rijdt naar de tropische Caprivi regio. Dit gebied bestaat uit savannelandschap, bossen en moerassen. Door dit afwisselende landschap vind je hier verschillende diersoorten. Je kunt een cruise op de Kwando rivier maken of per 4WD tijdens een game-drive Mudumu National Park ontdekken. (O,D)

Dag 12-13: Caprivi – Shakawe (274 km)
Vandaag rijd je verder door de Caprivi en gaat op weg naar Shakawe aan de westkant van de Okavango Delta. Je verblijft hier twee nachten. Vanuit de lodge kun je diverse activiteiten ondernemen zoals tiger fishing, safari’s naar de Tsodillo Hills en tours naar de Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld. (O)

Dag 14-15: Shakawe – Maun (359 km)
Na het ontbijt vervolg je je reis en rijdt via Maun naar je accommodatie, waar je twee nachten verblijft. Vanuit de lodge kun je diverse tours maken, zoals een 4WD tour naar Moremi Game Reserve. Moremi Game Reserve is centraal gelegen in de Okavango Delta en omvat 3.000 km² aan ongerepte wildernis. De natuur is hier nog onbedorven en bestaat uit grasvlakten, bos en wetlands. Zelfs in de ‘drukke’ tijd waan je je hier als enige bezoeker. (O)

Dag 16-17: Maun – Makgadikgadi Pans (210 km)
Na het ontbijt vertrek je richting Nata en komt aan bij de Makgadikgadi Pans. Je verblijft hier twee dagen en je maakt hier een bush wandeling. Geniet van de mooie omgeving van de uitgestrekte Nxai en Makgadikgadi Pans. (O,D)

Dag 18: Makgadikgadi Pans – Palapye (452 km)
Na het ontbijt rijd je via Nata en Francistown naar Palapye, waar je overnacht in een centraal gelegen hotel. (O)

Dag 19: Palapye – Waterberg (308 km)
Je verlaat Botswana via de grenspost Martin’s Drift en rijdt naar het mooi gelegen Waterberg. Waterberg Game Reserve ligt in de prachtige Waterberg bergketen. Ook hier kun je een game-drive maken. Je overnacht in dit gebied.

Dag 20-21: Waterberg – Johannesburg (191 km) – Amsterdam
Je kunt nog een game-drive maken voordat je vandaag via Pretoria terug rijdt naar Johannesburg. Je levert je huurauto in op de luchthaven en aansluitend vlieg je terug naar Amsterdam. Op dag 21 kom je in de ochtend aan op Schiphol. (Dag 20: O)

Optionele tour: Okavango Delta: Je vliegt op dag 16 van Maun naar de Dunn's Camp in Okavango Delta. Je verblijft hier twee nachten en maakt safari's per mokoro en te voet (inclusief). Op dag 18 vlieg je terug naar Maun en vervolg je de route zoals die staat gepubliceerd vanaf dag 16.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs