{{ vm.imageAlt }}

Autorondreis Wonderlijke Tuinroute

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
17 dagen vanaf € 2.575,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Internationale vluchten
 • 15 overnachtingen
 • Diverse maaltijden
 • 2 safari-activiteiten
 • 16 dagen autohuur
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Spot walvissen bij Plet
 • Bezoek de Cango Caves bij Oudtshoorn
 • Ga ziplinen in et Tsitskikamma National Park
 • Maak nog extra excursies
 • zoals een wijntour

Bekijk hier de Reisdetails

De Tuinroute leidt door de Westkaap langs hoogtepunten als Tsitsikamma National Park en de lagunestad Knysna. Verder landinwaarts ligt Oudsthoorn, dat bekend staat als struisvogelstad. Geniet van het bruisende Kaapstad en eindig de reis in de gemoedelijke kustplaats Port Elizabeth. 

Dag 1: Amsterdam - Kaapstad
Vlieg vanuit Amsterdam naar Kaapstad, waar je in de avond aankomt. Je kunt meteen de auto ophalen en doorrijden naar je eerste overnachting in deze bruisende stad. 

Dag 2-3: Kaapstad
Met de majestueuze Tafelberg op de achtergrond is Kaapstad een van de mooiste steden ter wereld. De stad is levendig en ontspannen waar zijn uitwerking heeft op de vriendelijke mensen die er wonen. Kaapstad wordt vaak vergeleken met Rio de Janeiro, Sydney en San Francisco, omringt door bergen en oceaan. Bewonder de mix van verschillende architecturen. Tussen de hoge wolkenkrabbers in het stadscentrum bevinden zich nog de oude Victoriaanse huizen, waarvan de meeste zijn opgeknapt en worden behouden. Geniet van de zon op het strand van Camps Bay, of relax in een van de vele cafeetjes aan de boulevard, ideaal om de flamboyante inwoners van de stad te bekijken.

Dag 4-5: Kaapstad-Wijnlanden
Optimaal genieten kan in de zogenaamde "Kaapse Wijnlanden" waarmee de regio Stellenbosch, Paarl, Franschhoek bedoeld wordt. Deze regio beschikt over een aantal van de beste wijngaarden in Zuid-Afrika, waarvan de wijnen nu al weer vele jaren ook populair zijn buiten de Zuid-Afrikaanse grenzen. Veel wijngaarden hebben wijnkelders, waar u meer te weten kunt komen over de productie van wijn en waarbij u de wijnen ook kunt proeven.

Dag 6-7: Wijnlanden-Oudtshoorn
Oudtshoorn ligt in het hart van de kleine Karoo. De stad staat bekend als de verenhoofdstad van Zuid-Afrika. De naam stamt nog uit de tijd dat de veren van de struisvogels wereldwijd in trek waren. In de periode vanaf 1900 tot 1915 was de veren boa een modetrend onder de rich & famous, waardoor Oudtshoorn gouden tijden beleefde. Veel struisvogelboeren bouwden in die tijd een groot huis, die in de volksmond verenpaleizen werden genoemd. U verblijft de komende twee nachten in een safaritent op 7 km buiten het centrum van Oudtshoorn, bij de Buffelsdrift Game Lodge. Hier kunt u goed wild spotten; olifanten, neushoorns, buffalo's, giraffen, nijlpaarden, zebra's en vele andere dieren worden hier vaak gezien!

Dag 8-9: Oudtshoorn - Plettenberg Bay
Eén van de mooiste plaatsjes langs de Tuinroute is Plettenberg Bay, door de Afrikanen ook wel “Plet” genoemd. Plettenberg Bay is een klein maar wel chique plaatsje met een "jetset" strand. Het staat bekend om de mooie eindeloze stranden en de vele watersporten die je hier kunt beoefenen. Daarnaast kun je hier tussen juli en december de bedreigde Southern Right Whales zien die hier in grote aantallen hun jongen ter wereld brengen. Een prachtige lodge in Plettenberg Bay welke bekend staat om de persoonlijke aandacht en de service is Redbourne Country Lodge. Golfliefhebbers hebben vanaf de lodge direct toegang tot de Plettenberg Bay Golf Club. 

Dag 10-11: Plettenberg Bay - Tsitsikamma National Park
Het Tsitsikamma National Park werd opgericht in 1964 en het gebied omvat een 80 kilometer lange kuststrook tussen Nature's Valley en de monding van de Storms River. Met zijn grotendeels ongerepte natuur met vele geelhout bomen, gigantische varens, lianen en orchideeën, lijkt het park op een soort jungle. Daar er in deze regio het hele jaar door een gematigd klimaat heerst, is het park tijdens alle seizoenen van het jaar te bezoeken. 

Dag 12-13: Tsitsikamma National Park - Addo Elephant National Park
Het Addo Elephant National Park is een natuurparadijs, goed beschermd door de Zuurberg Mountains. In 1919 kreeg de majoor Philip Pretorius de opdracht de laatste olifanten die er toen nog rond liepen neer te schieten. Dat deed hij, op elf verstopte dieren na. In 1931 werd er besloten hier een klein gebied uit te roepen tot nationaal park om de resterende olifanten te redden. Omdat de dieren het ’s nachts hadden voorzien op boerderijen in de omgeving, werd er een stevige afrastering neergezet. Dat deed de olifanten goed en in 1998 waren ze al met z’n 265-en en moest het park worden uitgebreid.

Dag 14-15: Addo Elephant National Park - Amakhala Game Reserve
Ten oosten van het Addo National Park ligt het Amakhala Game Reserve. Er staat 7000 hectare aan prachtig bushveld, rivieren, valleien en grasveld op je te wachten. De Big Five is in dit park te vinden, evenals veel soorten bokken waaronder de gemsbok. Ook vind je met een beetje geluk cheeta’s, giraffen, zebra’s en wildebeesten. Dwars door het reservaat stroomt de Bushman Rivier die kleur en leven aan het land geeft. Op de rivier kun je kanotochten en gezellige sundowner-cruises maken.

Dag 16-17: Port Elizabeth - Johannesburg - Amsterdam
Vandaag vertrekt u weer terug naar huis. U levert de huurauto in op de luchthaven van Port Elizabeth en vliegt via Johannesburg terug naar Amsterdam. De volgende dag is de aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs