{{ vm.imageAlt }}

Cultural Suriname

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
15 dagen vanaf € 1.160,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Nederlandstalige lokale gidsen
 • transfers
 • excursies
 • meerdaagse tours
 • entreegelden zoals omschreven
 • 14 overnachtingen (o.b.v. verzorging volgens programma)

Highlights van deze reis:

 • zeeschildpadden
 • Surinaamse eetcultuur
 • prachtige lodge Danpaat
 • natuurgebied Bigi Pan
 • de Rode Ibis

Bekijk hier de Reisdetails

Paramaribo
Na aankomst word je per transfer naar uw hotel in Paramaribo gebracht.
Verken het gezellige Paramaribo en maak kennis met het verhaal achter de interessante bezienswaardigheden. Op dag 3 maak je een fietstocht richting Plantage Peperpot. Je brengt ook een bezoek aan het gelijknamige natuurpark, een aanrader voor vogelliefhebbers! Ontdek op dag 4 verschillende markten met ieder hun eigen fascinerende bezienswaardigheden! De tour sluit je af met een bezoek aan de Paramaribo Zoo.

Paramaribo - Galibi
Na het ontbijt vertrek je naar Galibi, een afgelegen natuurreservaat aan de monding van de Marowijnerivier. Er staat een dorpswandeling op het programma om meer te leren over de tradities van de inheemse Caraiben stam. Tijdens het nestelseizoen kunt u enorme zeeschildpadden spotten op het strand, een onvergetelijke belevenis!

Galibi - St. Laurent - Paramaribo
De terugreis naar Paramaribo vangt alweer aan. Eerst maak je nog een uitstapje naar buurland Frans-Guyana. Hier word je rondgeleid door de Bagno, de roemruchte Franse strafgevangenis waar Papillon gevangen zat.

Paramaribo - Nieuw Nickerie
Op dag acht vertrek je richting het westen, naar Nieuw Nickerie. Koop verse ramboetans langs de kant van de weg en bewonder de diverse landschappen die je passeert. De volgende ochtend maak je een boottocht door het natuurgebied Bigi Pan, een prachtige lagune die bekend staat om haar grote vogelrijkdom. Op dag negen overnacht je in een eenvoudige lodge op de Bigi Pan.

Nieuw Nickerie - Paramaribo
In de ochtend breng je een bezoek aan een rijstbedrijf. Na de lunch reis je via Wageningen terug naar Paramaribo.

Paramaribo
Een kookworkshop mag niet ontbreken als je kennis wilt maken met de culturele diversiteit in Suriname. Geniet op dag 11 tijdens deze workshop van typisch Surinaamse gerechten die je zelf hebt bereid! Na het ontbijt op de 12e dag ga je met de Commewijne boottocht die je langs verschillende dorpjes en voormalige plantages leidt.

Danpaati
De aankomende dagen staan in het teken van leuke activiteiten waarmee je kennis maakt met de lokale bevolking en het prachtige regenwoud.
Je wordt per transfer vanaf Danpaati naar de luchthaven gebracht waar de reis eindigt.


Bijzonderheden
De volgorde van de reis kan worden aangepast vanwege de minimum bezetting van de groepstransfers. Er kunnen meerdere deelnemers zijn tijdens de tour.
De intercontinentale vlucht Amsterdam - Paramaribo v.v. is niet inbegrepen, evenals de transfer naar vertrekpunt van de fietstocht naar Plantage Peperpot en de overige maaltijden.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs