{{ vm.imageAlt }}

Sri Lanka

Het exotische, druppelvormige eiland Sri Lanka ligt ten oosten van India. Je vindt er droomstranden, tropische regenwouden, gouden tempels en heilige steden. Maak eens een afspraak met onze Sri LankaXperts, wij vertellen je graag meer over Sri Lanka.

Bekijk alle vakanties

Stranden van Sri Lanka

Er zijn veel pareltjes van stranden te vinden op Sri Lanka. Aan de zuidkust ligt het sfeervolle strand Unawantuna. Terwijl de zon langzaam in de zee verdwijnt, verleng jij jouw relaxte stranddag met een drankje in een gezellige bar. De geweldige golven in Arugam Bay maken dit strand tot de perfecte surfspot. Liever naar een minder toeristisch strand? Ga naar een knus strandje in Tangalle. Dit is een prachtig en redelijk onbekend strand van amper 250 meter lang.

Natuur van Sri Lanka

Echte natuurliefhebbers zijn op het juiste adres op Sri Lanka. Van een overvloed palmbomen langs de witte stranden tot prachtige nationale parken en van tropisch laagland tot weelderig begroeide bergen. In het binnenland zijn de uitgestrekte theeplantages te vinden, hoge bergen en waanzinnige watervallen. De Diyalumawaterval is met 171 meter een van de hoogste watervallen van Sri Lanka en zeker een bezoekje waard! De mooiste gebieden met exotische flora en fauna vind je in de diverse nationale parken, zoals het Udawalawe National Park, het Yala National Park of Bundala National Park. Spot de Ceylon- olifant, luipaard of een groot aantal flamingo’s!

Cultuur op Sri Lanka

Op Sri Lanka zijn zulke grote cultuurverschillen, dat je bijna oppassen dat je geen cultuurshock krijgt tijdens je vakantie Sri Lanka. Wist je bijvoorbeeld dat mensen ‘nee’ schudden als ze ja bedoelen? Met vijf verschillende geloven is Sri Lanka een waar multicultureel walhalla! De heilige Sacred Tooth Relic Tempel is te vinden in de culturele hoofdstad Kandy en behoort tot één van de bekendste Sri Lanka bezienswaardigheden. Tijdens jouw vakantie naar Sri Lanka moet je ook zeker het belangrijkste gerecht van dit land proberen: curry. En met meer dan twintig verschillen de curry’s is er keus genoeg. In de middag geniet je van een gezonde snack met een oneindig aanbod heerlijke exotische vruchten!

Sri Lanka bezienswaardigheden

Het Paleis van Sigiriya is een aanrader. De koning bouwde dit paleis bovenop een hoge rots om zichzelf te beschermen tegen de legers van zijn broer. Het paleis heeft een mystieke uitstraling en is te bereiken via steile trappen. In de heilige steden  Anuradhapura, Kandy en Polonnaruwa bewonder je de meest bijzondere tempels, boeddhabeelden, ruïnes en stoepa’s van Sri Lanka. 

Excursiemogelijkheden vakantie Sri Lanka

Andere Sri Lanka bezienswaardigheden? Vraag het aan onze Xperts!