{{ vm.imageAlt }}

Westelijke Middellandse Zee Cruise - Palma de Mallorca tot Palma de Mallorca

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
12 dagen vanaf € 1.335,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • De cruise van Barcelona (Spanje) / naar Barcelona (Spanje)
 • Deelname van alle evenementen en de meeste faciliteiten aan boord
 • Alle havenbelastingen en taksen
 • Tafeldrankjes bij de hoofdmaaltijd in het buffetrestaurant
 • Alle maaltijden (in sommige specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
 • Duitstalige reisleiding

Highlights van deze reis:

 • Barcelona
 • Palma de Mallorca
 • La Spezia
 • Civitavecchia / Rome
 • Marseille

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Palma de Mallorca (Spanje)
Het eiland Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, beschikt over prachtige en uitgestrekte stranden, een gelijkmatig klimaat en afwisselend natuurschoon. Het glooiende landschap in het binnenland is bezaaid met wijn- en olijfboomgaarden. In de hoofdstad Palma de Mallorca, met de vele gezellige winkelstraatjes en terrasjes, bevinden zich een aantal oude paleizen en een imposante kathedraal. 

Dag 2: op zee

Dag 3: Ajaccio (Corsica, Frankrijk)
Ajaccio is de grootste stad op het Franse eiland Corsica. De stad ligt aan de westkust van het eiland omringt door heuvels met sinaasappel en olijfbomen. Ajaccio werd in 1492 gesticht door Genovezen. Uit deze tijd stammen de citadel, de kathedraal en de St. Ersme Kerk. Bezichtig de bekende kathedraal Notre Dame de la Misericorde, gebouwd in renaissancestijl. Ontdek de Italiaanse schilderkunst in het meest waardevolle museum van Corsica, Musée Fesch en aanschouw één van de standbeelden van de machtige keizer op de Place Giraud.

Dag 4: Civitavecchia / Rome (Italië)
De naam Civitavecchia betekent 'oude stad'. Het is de haven en toegangspoort tot het nabijgelegen Rome. Het belangrijkste monument in het historische centrum van Civitavecchia is het enorme kasteel Forte Michelangelo dat aan de haven staat. Vanuit de haven kunt u naar Rome gaan waar u versteld zult staan van alle historische monumenten uit het Romeinse rijk en de Renaissance. Bezoek het Colosseum, de Trevifontein of het vaticaan met de Sixtijnse kapel.

Dag 5: Napels (Italië)
Napels wordt gekenmerkt door de kleurrijke en nauwe straatjes en de Dom. Hier kun je kennismaken met het Koninklijk Paleis en het "Castel Nuevo" met de machtige ronde torens. Buiten Napels ligt Pompeï, dat in het jaar 79 na Chr. door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius werd bedolven onder een 7 meter dikke laag as en modder.

Dag 6: Messina (Italië)
De drie kilometer brede Straat van Messina scheidt Sicilië van het Italiaanse vasteland. Bezienswaardig in Messina zijn de Dom St. Maria, de kerk S. Annunziata deï Catalani en het Nationale Museum. Messina ligt slechts op 4 kilometer van het vasteland van Italië.

Dag 7: Valletta (Malta)
Het binnenvaren van het ommuurde Valletta, hoofdstad van Malta, is een spectaculair schouwspel. Malta kent een roerig verleden en is bezet geweest door verschillende volkeren. Wanneer u door de sfeervolle smalle straatjes van Valletta loopt ziet u overal sporen van dit rijke verleden. Je kunt hier een bezoek brengen aan het Grootmeesterpaleis. Dit uit het jaar 1571 stammende paleis heeft twee binnenhoven en de binnenkant van het paleis is versierd met talloze fresco’s en schilderijen. De Sint Jans kathedraal en het fort St. Elmo zijn ook zeker een bezoek waard. Slenter door de gezellige smalle straatjes of bezoek de vismarkt.

Dag 8: Palermo (Italië)
Palermo is de hoofdstad en de belangrijkste haven van Sicilië. De stad is omringd door heuvels en vele palmboom- en sinaasappelplantages en wijngaarden. Palermo heeft een rijke en veelbewogen geschiedenis. Het is achtereenvolgens geregeerd door de Feniciërs, de Carthagers en de Romeinen. In de 9e eeuw maakten Arabische veroveraars het tot de hoofdstad van Sicilië.

Dag 9: Cagliari (Italië)
Cagliari is de hoofdstad van Sardinië en ligt in het zuiden van het eiland. De stad is in de loop der eeuwen diverse malen bezet geweest en de sporen daarvan zijn nog overal te vinden. De oude stad met de typische koepels en de middeleeuwse Castello wijk is een bezoekje waard. Aan de drukke en gezellige haven vindt u veel barretjes en cafés.


Dag 10: op zee


Dag 11: Barcelona (Spanje)
Er zijn weinig steden in Europa waar zo veel te zien is als in Barcelona. Natuurlijk zijn er de wonderlijke creaties van Gaudi, zoals de Sagrada Familia en de kunstwerken van Picasso. Bezoek Museo Picasso met bijzonder realistische doeken die Picasso op zijn vijftienjarige leeftijd schilderde. Maar ook de Montjuic, het Olympische dorp en de gloednieuwe haven zijn een bezichtiging waard. Kijk uw ogen uit op de Rambla: boetiekjes, souvenirwinkeltjes en bijzondere straatartiesten.

Dag 12: Terugkomst Palma de Mallorca (Spanje)

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs