{{ vm.imageAlt }}

La Palma

Wil jij uitkijken naar een heerlijke vakantie naar La Palma? Wij hebben alle aanbiedingen van diverse grote touroperators in één overzicht.  

Zoek en boek direct online

Kunnen we jou helpen met zoeken en/of boeken? Of wil je meer weten over La Palma? Neem dan contact op of maak een afspraak met één van onze Persoonlijke Reisadviseurs in ons reisbureau. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerkvakanties en stellen graag met jou de ideale vakantie naar La Palma samen!


Bekijk al onze vakanties naar La Palma

 

Stranden op La Palma

La Palma is geen strandbestemming zoals bijvoorbeeld Fuerteventura of Lanzarote. De stranden die er zijn, liggen veelal verscholen tussen rotspartijen en kliffen. De ondergrond bestaat, door de vulkanische oorsprong, voornamelijk uit zwart lavazand. De stranden zijn niet voorzien van veel faciliteiten en zijn door de rotsen, keien en kiezels minder geschikt voor kinderen. Er zijn aan de noordoostkust enkele natuurlijk gevormde zoutwaterzwembaden.

Populaire bestemmingen op La Palma zijn Los Llanos de Aridane in het westen en Los Cancajos in het oosten.

Natuur op La Palma

Wat La Palma 'tekort komt' aan stranden, maakt de natuur meer dan goed! De bijnaam 'La Isla Bonita' ('het mooie eiland', wellicht bekend van de hit van Madonna) is volledig terecht. La Palma is dan ook hét Canarische Eiland voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Cultuur op La Palma

Het eiland heeft verschillende dieren- en plantenparken, waaronder een cactustuin en een botanisch dierenpark. Ook heeft La Palma veel musea vol archeologische vondsten, natuurwetenschappelijk materiaal, schilderkunst en borduurwerken. De bevolking van La Palma is vrij traditioneel, wat zich uit in kleding en gastronomie. Het eiland is bekend van de bakkerskunsten, de heerlijkste gebakjes komen van dit eiland. Fondant met amandelen, amandelcake en gesuikerd gebak zijn hier voorbeelden van.

Tips voor je vakantie naar La Palma

Zin in een unieke vakantie naar La Palma?

Laat ons weten hoe jouw ideale vakantie naar La Palma eruit ziet. Op basis van jouw wensen maken wij een geheel vrijblijvend reisvoorstel op maat.