Strand Gran Canaria

De stranden van Gran Canaria bestaan voornamelijk uit zand. Het populaire strand bij Playa del Inglés wordt gevormd door een breed en woestijnachtig duingebied. Er zijn op dit strand veel verschillende faciliteiten zoals ligbeddenverhuur, toiletten en diverse winkeltjes. Een deel van het strand is beschikbaar gesteld voor naturisten. Ook de zandstranden bij Las Palmas, San Augustin, Puerto Rico en Playa del Cura zijn populair en geliefd. Er zijn ook enkele kleinere stranden waar het rustiger is. Het grootste gedeelte van de stranden zijn geschikt voor kinderen tijdens de zonvakantie Gran Canaria.

Natuur in Gran Canaria

De 1949 meter hoge Pico de las Nieves torent vanuit het binnenland boven het eiland uit. De omgeving is daar bergachtig, ruig en groen. Naar de kust toe zijn veel bergflanken, ravijnen en kloven. In het zuiden van het eiland regeert het 600 meter brede, woestijnachtige duingebied van Maspalomas. Noordelijker zijn veel bananen-, koffie-, en tabaksplantages. Ook andere subtropische vruchten en gewassen worden hier verbouwd. De gevarieerde kustlijn bestaat uit zwarte lavastranden, rotsstranden, baaien en zuidelijk zijn veel zandstranden.

Cultuur

De invloed van de pre-Spaanse periode is goed terug te zien in de oude stadswijken van Las Palmas. De gebouwen, kerken en musea zijn de archeologische erfenis van de oude bewoners. De Santa Domingo kerk en de San Telmo kerk zijn hier goede voorbeelden van. Wat verder naar het binnenland zijn deze historische erfstukken terug te vinden in de dorpjes. Gran Canaria heeft ook een rijke cultuur, waar veel plaats is voor feesten en evenementen. Het hele jaar door worden feestelijke muziekfestivals en dorpsfeesten georganiseerd. Daarnaast staat het eiland bekend om de lekkernij papas arrugadas. Dit is een kleine aardappel in de schil die gekookt wordt met veel zout. Het wordt geserveerd met een pikante, rode saus van paprika en pepers of met een kruidensaus van knoflook. Ook veel producten die gemaakt worden van aloë vera en agave (een speciale, heilzame plant) worden verkocht.

Bezienswaardigheden

Tijdens de zonvakantie Gran Canaria zijn veel vulkanische bezienswaardigheden te bewonderen. Zo is de Bandama-krater ten zuiden van hoofdstad Las Palmas een echte toeristentrekker. Maar ook het reptielenpark bij Agaete, het gereconstrueerde wildweststadje Sioux City, het waterpark Aqualand bij Sonnenland en het krokodillenpark in Corralillos zijn het afreizen waard.

Excursiemogelijkheden zonvakantie Gran Canaria