{{ vm.imageAlt }}

Sint Maarten

Sint Maarten weer klaar voor toerisme na orkaan Irma
Vanaf 1 november 2018 worden er weer reizen naar Sint Maarten aangeboden en die zijn nu al te boeken. Het afgelopen jaar is op het eiland hard gewerkt aan de wederopbouw, nadat het vorig jaar zwaar werd getroffen door orkaan Irma. Dankzij deze inspanningen is het Caribische eiland klaar om weer toeristen te ontvangen.

Sint Maarten is het kleinste eiland ter wereld dat bij twee landen hoort. Het noordelijke deel is Frans en het zuidelijk deel Nederlands. Ze hebben beide hun eigen unieke karakter!

Vraag reisadvies op maat aan!

Een vakantie op Sint Maarten: kom tot rust in het Franse deel en wandel door de kleurrijke hoofdstad Philipsburg in het Nederlandse deel!


Bekijk meer reizen naar de Caribbean

Vakantie Sint Maarten 

Ga jij voor het rustige en relaxte Franse deel van Sint Maarten? Of toch voor het internationale karakter van het Nederlandse deel? Eén ding is zeker: het klimaat is heerlijk, de stranden parelwit en de duikmogelijkheden eindeloos! Je vakantie verrijken? Combineer je vakantie Sint Maarten dan met bijvoorbeeld Saba, Antigua of Curaçao. Wij hebben ook de mooiste combinatiereizen voor jou!

Franse deel Sint Maarten (noordelijk)

Het noordelijke deel van Sint Maarten is Frans en heeft een gemoedelijk en mediterrane sfeer. Wil je graag tot rust komen tijdens je vakantie op Sint Maarten? Dan zit je hier goed! Dit deel is wat chiquer en rustiger dan het Nederlandse deel. Marigot is de hoofdstad van het Franse deel van het eiland. Deze stad ademt echt de charme van een Franse badplaats, als de Cote d'Azur. Ga heerlijk mediterraans tafelen in één van de restaurantjes, strijk neer op de uitnodigende terrasjes, bezoek de kleurrijke markt of breng een dagje door bij de jachthaven. Massa’s toeristen zul je hier niet tegenkomen!

Voor alles over de beste reistijd, eten en drinken en de reisdocumenten die je nodig hebt voor de Caribbean, bekijk je de Praktische informatie Caribbean!

Nederlandse deel Sint Maarten (zuidelijk)

Het zuidelijke deel van Sint Maarten is Nederlands en heeft een internationaal karakter. Er staan tal van hotels, appartementen en resorts en er komen ook meer toeristen. De hoofdstad van dit Nederlandse deel is Philipsburg, deze ligt aan de Great Bay waar regelmatig indrukwekkende cruiseschepen aanmeren. De hoofdstad heeft ook een gezellige boulevard met restaurants, bars en terrasjes. Achter het strand vind je de belangrijkste winkelstraat van Sint Maarten: Font Street, waar je belastingvrij kunt winkelen! Deze mag je natuurlijk niet missen tijdens je vakantie op Sint Maarten...

Van parasailen tot kleurrijk koraal

Sint Maarten heeft in totaal 37 stranden, variërend van rustig tot levendig. De hagelwitte stranden zijn bijna allemaal in het bezit van eetgelegenheden, watersportcentra, douches en verhuur van ligbedden en parasols. Bekende stranden zijn bijvoorbeeld Baie Rouge, Oyster Bay en Dawn Beach. Maar het meest populair is Orient Bay Beach. De avond wordt hier vaak afgesloten met vuurwerk boven zee.

Ben je benieuwd geworden naar deze en nóg meer prachtige snoepstranden? Ontdek de top 5 mooiste stranden van Sint Maarten!

Op de stranden kun je vaak allerlei watersporten uitoefenen, zoals snorkelen, duiken, zeilen, jetskiën, windsurfen en parasailen. En wist je dat het eiland omgeven is door koraalrif? Vergeet tijdens je vakantie op Sint Maarten niet om een kijkje onder water te nemen. Laat je verbazen door het meest kleurrijke koraal en de meest tropische vissen!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar de Caribbean?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.