{{ vm.imageAlt }}

Reisdocumenten en gezondheid

Heb je een visum of inentingen nodig?

Voor sommige landen heb jeeen visum en/of inentingen nodig. Ook dien je op sommige bestemmingen in het bezit te zijn van een paspoort dat bij terugkomst in Nederland nog minimaal 3 of 6 maanden geldig dient te zijn. Wij verwijzen je voor informatie over inentingen naar de website www.lcr.nl en voor grensdocumenten naar de website www.cibt.nl. VakantieXperts zal je daarnaast op uw bevestiging hierover adviseren. Het is echter aan te bevelen de informatie kort voor vertrek te checken op eventuele wijzigingen.

Wanneer volstaat een identiteitsbewijs en wanneer dien je in het bezit te zijn van een paspoort?

De Nederlandse identiteitskaart is bruikbaar in de volgende landen *:

Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord Ierland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Madeira en de Azoren), Roemenie, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Tsjechië, Turkije, Zweden en Zwitserland.

In de overige landen dien je in het bezit te zijn van een paspoort. Verlopen paspoorten en verlopen identiteitskaarten worden in het buitenland niet geaccepteerd, evenmin als een rijbewijs. Dit is namelijk geen officieel identiteitsbewijs. Houd er rekening mee dat uw paspoort in sommige landen minimaal 3 of 6 maanden geldig dient te zijn bij het verlaten van het land.

* De informatie over benodigde reisdocumenten is aan veranderingen onderhevig. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten. VakantieXperts kan niet voor bovenstaande informatie aansprakelijk worden gesteld.

Wij adviseren je de informatie kort voor vertrek op wijzigingen te controleren. Kijk hiervoor op www.cibt.nl