{{ vm.imageAlt }}

Vakantie tijdens corona

Waar kunnen we deze zomer op vakantie?

Helaas staat sinds woensdag 16 december de hele wereld weer op code oranje. Niet-noodzakelijke reizen worden op dit moment afgeraden. Hopelijk kunnen we in 2021 jullie weer op vakantie! Weet jij al waar jouw volgende vakantie je naartoe brengt? We helpen je graag met het vinden van jouw droomvakantie.

Lees hier wat het reisadvies is en welke informatie er over jouw favoriete bestemming bekend is.

Belangrijk:
Grenzen van vakantiebestemmingen gaan ten alle tijden open onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus én adviezen vanuit het RIVM en ANVR. Houd hier rekening mee. Wij zien je het liefste naar een veilige bestemming afreizen.

De situatie per Europees land:

Nederland

Vier jij je vakantie dit jaar ook in eigen land? Bijna alles is mogelijk om de vakantie in Nederland te beleven. Jouw vakantie Nederland 2020 kun je zowel online als in het reisbureau. Wil je al ons aanbod ervaren? Neem dan contact met ons op via de telefoon of kom langs in één van onze reisbureaus. 

Duitsland

Vakantie Duitsland 2021? Duitsland is familievakantieland nummer 1. Het land heeft heel veel te bieden. Of je nu houdt van kunst, cultuur, bergwandelingen of stevige maaltijden, je vindt het allemaal in dit land. Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Duitsland.

Frankrijk

Op vakantie naar Frankrijk? Frankrijk is het meest veelzijdige vakantieland in Europa. Rijd je door het land van stokbroden, wijn en kazen, dan zie je elk uur een ander landschap. Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Frankrijk.

Griekenland

Griekenland is een schitterende bestemming voor iedere vakantieganger. De Griekse eilanden trekken ieder jaar vele duizenden strandliefhebbers, maar ook het vasteland heeft veel te bieden. Het land is rijk aan tradities en cultuur, met veel overblijfselen uit de Griekse oudheid. Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Griekenland.

Italië

Jouw vakantie naar Italië in het vooruitzicht? Van skiën in de Dolomieten tot zonnen op het strand van Sicilië, en van flaneren door de winkelstraten van Milaan tot culturele expedities in het hart van Toscane: Italië heeft het! Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Italië.

Kroatië

Wil je op vakantie naar Kroatië? Kroatië ligt in Zuidoost-Europa en heeft veel te bieden. Het schilderachtige landschap nodigt uit voor mooie wandelingen en de grillige kust is adembenemend. De authentieke dorpjes en historische steden roepen om ontdekking. Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Kroatië.

Oostenrijk

Hoe ziet een vakantie naar Oostenrijk er in 2021 uit? Oostenrijk heeft de grootste skigebieden met kilometers piste en een gezellige après ski die écht de moeite waard is. Het zal je niet zijn ontgaan dat Oostenrijk bekend staat als wintersportparadijs. Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Oostenrijk.

Spanje

Ga voor een heerlijke vakantie Spanje in 2021. Zonbestemming numero uno: Spanje! Van wereldstad Barcelona en party-eiland Ibiza tot 12-maanden-zomereiland Gran Canaria: wij hebben de beste deal voor jou! Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Spanje.

Turkije

Jouw vakantie Turkije 2021 boeken? Turkije is er voor iedere vakantieganger! Je vindt hier alle ingrediënten voor een heerlijke (all inclusive) zonvakantie. Of je nu cultuur wilt snuiven, wilt wandelen in de natuur of wilt zonnebaden langs de kilometerslange kust. Het kan allemaal. Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Turkije.

Corona-voucher inspiratie nodig?

Heb jij al een idee wat je kunt met je corona-voucher? Laat je inspireren door onze ReisXperts en kom naar jouw reisbureau.

Hieronder lees je onze standpunten m.b.t. het maken van nieuwe boekingen

Pakketreizen: wij houden het actuele reisadvies van Buitenlandse Zaken en het aanbod van de willekeurige reisorganisatie aan;
Samengestelde reizen: Geen nieuwe boekingen met vertrek t/m 31 oktober 2020.
Losse vliegtickets: vooralsnog geen beperkingen i.v.m. eigen risico klant en voorwaarden van de airline.

Gezondheid en corona

Let op: de voorwaarden kunnen dagelijks veranderen! Voor meer informatie over PCR-testen zie de website van RIVM.

Wat is het huidige reisadvies?

Op dit moment vinden er versoepelingen plaats voor reizen naar het buitenland. Dit houdt in dat sinds 15 juni sommige bestemmingen van code oranje naar code geel zijn veranderd, maar ook dat sommige landen van code rood naar code oranje wijzigen. Echter is dit wel allemaal onder voorbehoud van wereldwijde ontwikkelingen rondom corona. De huidige status en actuele updates per land vind je terug op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wanneer worden reizen naar een specifieke bestemming afgeraden?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt continu onze bestemmingen in de gaten. Zij zal aangeven wanneer een specifieke bestemming code rood heeft. Code rood betekent dat door zeer ernstige veiligheidsrisico’s levensbedreigende situaties kunnen ontstaan. Voor actuele informatie over het reisadvies kun je kijken op de website van Buitenlandse Zaken.

Wanneer gaan bestemmingen (naar verwachting) weer open?

Wanneer een bestemming weer open gaat, daarin volgen wij de adviezen op vanuit de overheid per land en het advies rondom corona. Niet alleen de bestemmingen willen graag open, ook wij zijn benieuwd wanneer we weer op vakantie mogen. Naar verwachting zullen bestemmingen weer openen, maar dit is wel onder voorbehoud.

Gezondheid en corona

Let op: de voorwaarden kunnen dagelijks veranderen! Voor meer informatie over PCR-testen zie de website van RIVM.

Veelgestelde vragen coronavirus

Op deze pagina vind je informatie rondom het coronavirus. Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je andere vragen of wil je meer zekerheid? Wij zijn er voor je. Neem contact op met jouw reisbureau of ons callcenter via:

Neem contact met ons op via:
Telefoon: 0800 555 4900
Chat met ons op Facebook
E-mail: info@vx.nl

Openingstijden:
ma t/m za: 08.00u - 23.00u
zo: 10.00u - 23.00u