{{ vm.imageAlt }}

Vakantie tijdens corona

Waar kunnen we deze zomer op vakantie?

Laatst bijgewerkt op 9 november 2020, 09:14 uur. 

We willen het allemaal weten: kunnen we deze zomer en gedurende corona op vakantie? Wij vertellen je meer over (Europese) bestemmingen die mogelijk weer opengaan als vakantiebestemming. Ook kom je hier te weten wat het reisadvies is en lees je de informatie die per bestemming bekend is.

Belangrijk:
Grenzen van vakantiebestemmingen gaan ten alle tijden open onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus én adviezen vanuit het RIVM en ANVR. Houd hier rekening mee. Wij zien je het liefste naar een veilige bestemming afreizen.

De situatie per Europees land:

Nederland

Dit jaar zullen velen van ons hun vakantie vieren in eigen land. Bijna alles is mogelijk om de vakantie in Nederland te beleven, echter wel met gepaste afstand. Jouw zomervakantie Nederland 2020 kun je zowel online als in het reisbureau. Wil je al ons aanbod ervaren? Neem dan contact met ons op via de telefoon of kom langs in één van onze reisbureaus. 

Duitsland

Vakantie Duitsland 2020. Lekker dichtbij en je kunt er met de auto naartoe. Zeker in een tijd van corona een goede optie om met de auto eropuit te gaan. De grenzen van dit land zijn nu geopend voor EU-landen, zolang het aantal besmettingen het limiet niet overschrijdt. Regels kunnen verschillen per deelstaat. Neem contact op met jouw bestemming voor de laatste informatie.

Let op: de kleurcode is op 3 november van deels oranje naar geheel oranje gewijzigd. Dit vanwege een flinke stijging in besmettingen. Bij terugkeer uit dit land ga je 10 dagen in thuisquarantaine.

Frankrijk

Op vakantie naar Frankrijk tijdens corona? Ideaal is dat ook Frankrijk goed met de auto bereikbaar is. Je kunt op vakantie naar Frankrijk, er zijn wel maatregelen getroffen. 

Let op: dit land is op 14 oktober gewijzigd naar code oranje (bij terugkomst uit dit land is 10 dagen thuisquarantaine verplicht).

Griekenland

Hoe zit het met de vakanties naar Griekenland tijdens corona? Let op: sinds 7 november is heel Griekenland, inclusief de eilanden, code oranje. Het land is vanwege het aantal besmettingen ook in lockdown.

Italië

Jouw vakantie naar Italië in het vooruitzicht? Denk bijvoorbeeld eens aan een vakantie naar het betoverende Sicilië. Sinds 3 juni zijn de grenzen hier open, voornamelijk voor Europese landen. Check vooraf even om welke landen dit gaat. Om Italië in en uit te reizen dien je een formulier in het Italiaans ingevuld te hebben. Deze dien je altijd bij je te hebben zolang je in Italië bent.

Voor het eiland Sardinië is er geen negatieve COVID-19 test meer nodig. Voor vertrek naar Sardinië moet je je wel registreren via de website van de Sardijnse autoriteiten of via de SardegnaSicura app (deze kun je downloaden via de Appstore). 

Kroatië

Wil je op vakantie naar Kroatië? Kroatië is zeker de moeite waard, ook met de auto! Op dit moment is het reisadvies van dit land helaas van geel naar oranje veranderd vanwege een toename in het aantal besmettingen. Na verblijf in Kroatië is er een verplichte thuisquarantaine van 10 dagen. 

Oostenrijk

Hoe ziet een vakantie naar Oostenrijk er in 2020 uit tijdens corona? Wil je ook zo graag naar Oostenrijk? De grenzen van dit land zijn open voor vakantiegangers dus wacht niet langer met boeken. 

Let op: sinds 4 november wijzigt de kleurcode van dit land naar oranje. 

Spanje

Ook tijdens corona blijft Spanje ons allen boeien. Let op: helaas is de kleurcode van Spanje op 25 augustus gewijzigd van geel naar oranje. Vakanties in dit gebied worden daarmee afgeraden en reizigers die terugkeren na een verblijf in deze regio worden geadviseerd 10 dagen in thuisquarantaine te blijven.

Let op: sinds  27 oktober zijn de Canarische Eilanden weer gewijzigd naar code geel! Je kunt hier dus naartoe op vakantie. 

Turkije

Wil je op vakantie naar Turkije 2020 tijdens corona? Sinds 11 juni is Turkije weer geopend, maar de Nederlandse overheid geeft nog wel een oranje reisadvies. Ga je toch op vakantie dan dien je bij terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine te gaan. Om Turkije uit te vliegen moet je in het bezit zijn van een "HES-code" die aangeeft dat je niet ziek bent. Deze code moet via de app Hayat Eve Sigar -HES- (door het Turkse Ministerie van Volksgezondheid uitgegeven) worden gegenereerd.

Corona-voucher inspiratie nodig?

Heb jij al een idee wat je kunt met je corona-voucher? Laat je inspireren door onze ReisXperts en kom naar jouw reisbureau.

Hieronder lees je onze standpunten m.b.t. het maken van nieuwe boekingen

Pakketreizen: wij houden het actuele reisadvies van Buitenlandse Zaken en het aanbod van de willekeurige reisorganisatie aan;
Samengestelde reizen: Geen nieuwe boekingen met vertrek t/m 31 oktober 2020.
Losse vliegtickets: vooralsnog geen beperkingen i.v.m. eigen risico klant en voorwaarden van de airline.

Gezondheid en corona

Let op: de voorwaarden kunnen dagelijks veranderen! Voor meer informatie over PCR-testen zie de website van RIVM.

Wat is het huidige reisadvies?

Op dit moment vinden er versoepelingen plaats voor reizen naar het buitenland. Dit houdt in dat sinds 15 juni sommige bestemmingen van code oranje naar code geel zijn veranderd, maar ook dat sommige landen van code rood naar code oranje wijzigen. Echter is dit wel allemaal onder voorbehoud van wereldwijde ontwikkelingen rondom corona. De huidige status en actuele updates per land vind je terug op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wanneer worden reizen naar een specifieke bestemming afgeraden?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt continu onze bestemmingen in de gaten. Zij zal aangeven wanneer een specifieke bestemming code rood heeft. Code rood betekent dat door zeer ernstige veiligheidsrisico’s levensbedreigende situaties kunnen ontstaan. Voor actuele informatie over het reisadvies kun je kijken op de website van Buitenlandse Zaken.

Wanneer gaan bestemmingen (naar verwachting) weer open?

Wanneer een bestemming weer open gaat, daarin volgen wij de adviezen op vanuit de overheid per land en het advies rondom corona. Niet alleen de bestemmingen willen graag open, ook wij zijn benieuwd wanneer we weer op vakantie mogen. Naar verwachting zullen bestemmingen weer openen, maar dit is wel onder voorbehoud.

Gezondheid en corona

Let op: de voorwaarden kunnen dagelijks veranderen! Voor meer informatie over PCR-testen zie de website van RIVM.

Veelgestelde vragen coronavirus

Op deze pagina vind je informatie rondom het coronavirus. Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je andere vragen of wil je meer zekerheid? Wij zijn er voor je. Neem contact op met jouw reisbureau of ons callcenter via:

Neem contact met ons op via:
Telefoon: 0800 555 4900
Chat met ons op Facebook
E-mail: info@vx.nl

Openingstijden:
ma t/m za: 08.00u - 23.00u
zo: 10.00u - 23.00u