{{ vm.imageAlt }}

Culinair Schotland

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
8 dagen vanaf € 1.388,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • vlucht naar Edinburgh
 • Luchthavenbelasting en brandstofheffing
 • Huurauto cat. A (Fiat 500 of gelijkwaardig)
 • 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • ANWB Reisgids

Highlights van deze reis:

 • Entree Edinburgh Castle met Afternoon Tea
 • Bezoek Gin Distilleerderij
 • Bezoek Bierbrouwerij St. Andrews
 • Privé VIP bezoek Angus Farm & Premium Steak proeverij
 • Highland Chocolate Experience
 • Macallan Whisky tour
 • Bezoek Speyside Whiskybarrels
 • Privé VIP bezoek Salmon Smokehouse

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1 en 2: Edinburgh
Je vliegt naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Je haalt je huurauto op en rijdt naar jouw eerste hotel in Edinburgh. Je hebt anderhalve dag om deze mooie stad te verkennen. Je ontvangt in ieder geval een voucher voor een hop-on-hop-off stadsrondrit per bus. Deze brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden zoals het Edinburgh Castle, Holyrood Palace, Burns Monument, historische pubs en diverse musea. Bij meer dan 20 haltes kun je zelf bepalen of en hoe lang je wilt uitstappen. Je krijgt zo een goed idee van wat de stad je te bieden hebt. Deze Hop-on-Hop-off is inbegrepen in het arrangement. We raden je aan om op een van de avonden een Scottish Evening te reserveren (optioneel), een avond vol Schots eten, muziek en humor. Uiteraard wordt de Haggis met groot ceremonieel binnengebracht.

Dag 3: Gin, cultuur en Schotse Afternoon Tea
Na het ontbijt wandel je op jouw gemak naar een Gin Distilleerderij, waar je rond het middaguur een rondleiding van ca. 45 minuten krijgt. Gin komt oorspronkelijk uit Nederland, maar de Engelse soldaten namen het in de 17e eeuw mee naar Engeland waar het zeer populair werd. Eerst voornamelijk als medicijn, later als alcoholische drank. Er zijn twee ingrediënten nodig om gin te maken: alcohol en botanische ingrediënten als zaden, kruiden of wortels, maar in ieder geval jeneverbessen. In de middag breng je een bezoek aan het Edinburgh Castle, dat hoog boven de stad op een heuvel ligt. Je sluit het bezoek af met een traditionele Schotse Afternoon Tea in het kasteel.

Dag 4: Edinburgh - Perthshire, ca. 70 km
Je rijdt met de auto de stad uit voor een ritje van ca. 2 uur naar St. Andrews aan de kust. Het stadje aan de kust heeft een universiteit én de meest prestigieuze en oudste golfbaan ter wereld, St. Andrews. Slenter door het stadje voordat je naar de St. Andrews Craft Brouwerij gaat, waar lokaal bier gebrouwen wordt. In de pub zijn maar liefst 18 verschillende soorten te verkrijgen. Je krijgt informatie over de geschiedenis van de brouwerij, de familie en het proces en uiteraard kun je een biertje proeven. Maak als afsluiting van de dag een lekkere wandeling over het strand.

Dag 5: VIP Angus Farm bezoek & Chocolate Experience
Je start in de ochtend met een kop koffie en zelfgebakken cake op een boerderij in Perthshire. Rond 10.00 uur krijg je een prive-rondleiding over de boerderij waar het beroemde Aberdeen Angus vlees vandaan komt. De boer geeft je alle informatie over zijn Black Angus runderen. Een speciaal soort dat kwalitatief zeer goed vlees levert. De dieren worden ingezet om de Schotse weilanden te begrazen en blijven de hele winter buiten. Het vlees is heerlijk mals. Na de rondleiding krijg je een lichte lunch/proeverij aangeboden van Premium Steak met salade en een heerlijk lokaal gebrouwen biertje. In de middag rijd je naar Aberfeldy waar Schotland's meest bekende Highland Chocolatier Iain Burnett zijn atelier heeft en waar je een kijkje neem (en proef) in de wereld van de chocolade, bonbons, truffels en pralines. Zijn Velvet Truffles hebben internationale awards gewonnen. De audio-tour duurt ca. 30-45 minuten en wordt afgesloten met een warme chocolade.

Dag 6: Perthshire - Aviemore, ca. 135 km
Vandaag is het de dag van de whisky. Het Schotse levenswater heeft een lange, interessante geschiedenis en de Speyside is het gebied waar de meeste Schotse whisky's vandaan komen. Je krijgt een rondleiding van bijna 2 uur in de distilleerderij van Macallan, een van Schotland's Malt whisky's. In de middag ga je naar een plek waar de whiskyvaten worden gemaakt, aangezien het vat een wezenlijk onderdeel is in het proces dat vooraf gaat aan het produceren van een mooie fles whisky. De handwerklieden laten zien hoe de vaten worden gemaakt en je kunt zelf proberen om een 'mini-barrel' te maken. Je whisky-avontuur proberen we te plannen rond een bezoek aan het Loch Ness, het beroemde donkere meer waar men al jarenlang het mysterie rond het Monster probeert op te lossen. Op de oever ligt de ruine van het Jerquhart Castle.

Dag 7: Aviemore - Stirling, ca. 190 km
De Schotse Zalm hebt een Europees label van oorsprongsbescherming gekregen. Een keurmerk voor unieke en kwalitatieve producten die tot een bepaald land of streek behoren. Je brengt een bezoek aan een prijzenwinnend Smokehouse waar de Schotse zalm gerookt wordt en je krijgt een rondleiding van een half uur. Uiteraard mag je proeven en kun je een heerlijk souvenir meenemen.

Dag 8: Einde rondreis
De autorondreis eindigt na het ontbijt. Je brengt je auto terug naar de luchthaven van Edinburgh en je stapt weer op het vliegtuig richting huis.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs