{{ vm.imageAlt }}

Reisverslagen

Reisverslag Ibiza

Mijn naam is Gina Jongenelis en samen met mijn gezin ben ik van 25 juli t/m 4 augustus naar Ibiza geweest. 

Wat een leuk, verrassend eiland! 

Wij hadden voor 7 dagen een auto gehuurd en op deze manier hebben we heel wat mooie plekjes van het eiland ontdekt. 
Ons uitgangspunt was het plaatsje Santa Eularia, Hotel Tropic Garden, gelegen aan de oostkant van het eiland vlakbij Ibiza-Stad. 
Santa Eularia is een leuk plaatsje met een gezellige boulevard en jachthaventje waar je heerlijk kunt flaneren. 

Wat wij heel leuk vonden om met de kinderen te doen was s´ochtends een leuke baaitje of stadje te bezoeken zodat we s´middags heerlijk konden relaxen en zwemmen in ons all inclusive hotel. 

De eerste baai waar we van hebben genoten is Cala Llonga en ligt slechts op 15 minuten rijafstand van ons hotel. Een mooi familiestrand met daarachter een aantal strandtentjes waar je lekker wat kunt eten en drinken. 

Op woensdagochtend hebben we de Hippiemarkt in Es Canar bezocht,een hele grote markt met veel kraampjes waar je van alles kunt kopen. Ga wel lekker vroeg om zo de grote drukte en hitte voor te zijn. 

Absoluut de moeite waard om rond te slenteren is het oude gedeelte van Ibiza Stad, Alt Vila, omgeven door een stadsmuur. 
Hier vind je smalle, oude straatjes met winkeltjes, restaurantjes en een mooie kathedraal. Met boven heb een mooi uitzicht over de zee. 
Het gedeelte rondom de haven Sa Penya genaamd moet je vooral s´avonds bezoeken. Je kunt dan een beetje proeven van het nachtleven van Ibiza. Zoek een terras uit en geniet van het difile mensen wat voorkomt om naar de discotheken te gaan. Ook de kinderen hebben hiervan genoten. Je ziet echt van alles. 

Een erg mooi strand waar de zee bestaat uit kristalhelder water en waar de zeebodem geleidelijk afloopt, ligt in het zuiden van het Eiland en heet Platja des Salines. De kinderen hebben hier een leuk “bootje”kunnen huren die met een soort joystick te bedienen is. Hiermee konden ze heel dicht bij de mooie jachten komen, want die zijn daar te kust en te keur. Ook heb je hier mooie beachbars waar je heerlijk kunt lunchen en waar de bediening erg goed is. 

Het strand van Playa d’en Bossa met zijn bekende Bora Bora beachbar is een must als je wil beleven waar de jongeren voor naar Ibiza komen. Vanaf 16.00uur gaan de DJ’s daar draaien en is het een groot feest waar men graag gezien en gezien wil worden. 

Wil je een meer luxere strandtent bezoeken dan moet je absoluut naar de Blue Marlin gaan. Reserveren voor een strandbed is aan te bevelen. Veel bekende Nederlanders zijn hier nog al eens te vinden. 

Ibiza staat vooral bekend als party eiland maar, zoals je kunt lezen, is dit prachtige eiland meer dan één groot feest. Ook voor een vakantie met kinderen is het zeker de moeite waard om te bezoeken.