{{ vm.imageAlt }}

Hanneke in Zuid-Afrika

Hanneke in Zuid-Afrika

Van 16 tot 24 maart 2016 heb ik een Studiereis naar Zuid Afrika gemaakt.

Met de KLM zijn wij naar Kaapstad gevlogen, de vlucht  duurt ruim 11 uur, de verzorging tijdens de vlucht was uitstekend. De KLM vluchten komen altijd ’s avonds aan rond 22 uur.
Het advies is om dan met een transfer naar het overnachtingshotel te gaan en pas de volgende dag de huurauto op te halen. Dit geldt ook voor Johannesburg.

Kaapstad en omgeving is uitstekend bereikbaar met een huurauto, bezoek Kaap de Goede Hoop, de stranden van Campsby en Clifton  en de pinguïns van Boulders Beachs. Natuurlijk mag een bezoek aan de Tafelberg niet ontbreken: is de top te zien ga er dan meteen heen de kans dat deze later op de dag in de wolken is gehuld is heel groot. Een fietstocht door Langa, een township bij Kaapstad is ook een leuke ervaring!

De wijnstreek is makkelijk per huurauto te bereiken. Na een rit van  ca. 45 minuten waren wij al in Franschoek. Stellenbosch is een gezellige plaats om te overnachten. Wij hebben er 2 wijnhuizen bezocht voor een proeverij en dat kan met een picknick of een fietstour gecombineerd worden.

Met een binnenlandse vlucht is het ca. 2 uur vliegen van Kaapstad naar Johannesburg. Wij zijn meteen doorgereisd richting Krugerpark en verbleven in Hazyview. Deze tocht per auto duurt ca. 4-5 uur en onderweg is het genieten van het mooie en afwisselende landschap. Vanuit Hazyview is het ca. 20 minuten rijden naar het Phabenihek , 1 van de toegangsmogelijkheden tot het Krugerpark!

s ‘Morgens om 05.00 uur zijn wij naar het Kruger park vertrokken. Vroeg opstaan is echt de moeite waard: de prachtige zonsopgang in het park is een ervaring op zich, hoe mooi het landschap verkleurt in het warme licht van de opgaande zon. Onvergetelijk!

Het Krugerpark is van Noord naar Zuid ca. 350 km lang en niet alleen het landschap varieert maar ook de dieren die je er kunt spotten zijn in elk deel weer anders. Daarom is een verblijf van meerdere dagen in verschillende lodges een aanrader. Maak een combinatie van een lodge en een Private Game Reserve en u zult uw bezoek aan het Krugerpark nooit meer vergeten.

Weer terug in Johannesburg hebben wij een rondrit door de stad gemaakt. Tevens hebben wij een project bezocht dat oa door Orange Babies wordt ondersteund.
Bent u benieuwd  waar wij verbleven en wat het verschil is tussen een Krugerpark Lodge en een Private Game Reserve? Ik informeer u graag!