{{ vm.imageAlt }}

Over VakantieXperts

De 5 zekerheden van VakantieXperts

1. Maatwerk
Jou leren kennen en een reis samenstellen die jouw wensen overtreft. Dat is onze passie en daar zijn we - als we dat over onszelf mogen zeggen - heel goed in.

2. Altijd dichtbij
Met 220 reisbureaus verspreid over heel Nederland hoef je nooit ver te reizen om ver te reizen. Wij helpen je graag persoonlijk bij jou in de buurt.

3. Onafhankelijk
Wij hebben het volledige assortiment van ruim 200 touroperators, vergelijkers en aanbieders van reisgerelateerde diensten. Alles onder één vakantiedak dus.

4. Xpertise
Welke vraag over welke bestemming je ook hebt: wij vinden het antwoord. Onze 800 Persoonlijke Reisadviseurs hebben een wereld aan kennis, ervaringen en tips.

5. Prijsbewust
Herinneringen zijn onbetaalbaar, onze reizen niet. Laat ons je vakantiebudget weten en wij zoeken de grenzen op van de mogelijkheden.

De organisatie VakantieXperts

Wij zijn een onafhankelijke reisbureauketen met 210 reisbureaus verspreid over heel Nederland. Daarnaast beschikken wij over een afdeling zakenreizen, groepsreizen en een callcenter. Met meer dan 800 medewerkers behoren wij tot de grootste reisbedrijven in Nederland.

Samen met D-reizen vormt VakantieXperts D-rt Retail B.V. dat onderdeel is van D-rt Groep B.V. gevestigd in Hoofddorp. De D-rt Groep is onderdeel van RT/Raiffeisen Touristik Group GmbH. Deze Duitse reisonderneming, die behalve in Nederland ook actief is in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg, heeft in totaal circa 7.500 reisbureaus.

Ervaar onze Xpertise

Zowel in onze reisbureaus als op onze website verkopen wij de reisproducten van vrijwel alle Nederlandse én van diverse buitenlandse reisorganisaties. Wij onderscheiden ons door specialistisch advies en kennis van onze bestemmingen. Onze reisadviseurs doen er alles aan om onze klanten te leren kennen. Zo kunnen wij voor elke individuele klant van een vakantie een onvergetelijke belevenis maken.

VakantieXperts B.V. is statutair gevestigd in Hoofddorp (Planeetbaan 4, 2132 HZ in Hoofddorp). VakantieXperts is onderdeel van D-rt Retail B.V.; KVK 33253095; BTW nummer NL008443592B01.

Bij welke reisorganisaties kun je een reis boeken?

VakantieXperts biedt je een volledig en gevarieerd aanbod aan reizen van zorgvuldig geselecteerde reisorganisaties voor stedentrips, autovakanties, sneeuwvakanties en vliegvakanties naar Europese en verre bestemmingen. Voor autohuur kun je contact opnemen met ons callcenter of een van onze filialen bezoeken.

ANVR-Reizigersvoorwaarden

VakantieXperts (VakantieXperts is onderdeel van D-rt Retail B.V.; KVK 33253095) is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Als er sprake is van een pakketreisovereenkomst dan zijn de ANVR-reizigersvoorwaarden van toepassing. Wanneer u een reisovereenkomst met één van onze buitenlandse partners aangaat dan zijn de ANVR boekingsvoorwaarden van toepassing.

Certificaat

ANVR certificaat VakantieXperts

Stichting Garantiefonds Reisgelden

ANVR reisorganisaties zijn aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Wanneer een deelnemende reisorganisatie failliet gaat staat SGR garant voor het vooruitbetaalde reisgeld of zorgt er voor dat het verblijf of terugreis wordt verzorgd en betaald. Ook VakantieXperts is bij de SGR aangesloten.

Calamiteitenfonds

VakantieXperts is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Dat houdt in dat u recht heeft op teruggave van een deel van de betaalde reissom en/of vergoeding van noodzakelijke meerkosten wanneer sprake is van een uitkeringsvatbare situatie als gevolg van een calamiteit. De verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds bedraagt € 2,50 per boeking. Het Calamiteitenfonds geldt alleen als uw vakantie door een AVNR-aangesloten reisorganisatie wordt uitgevoerd. Losse vliegtickets vallen niet onder de garantieregeling.

Meldregeling voor vermoedens van misstanden

Sinds 1 juli 2016 moet elke werkgever bij wie minstens 50 personen werken volgens de wet Huis voor Klokkenluiders (wet HvK) een interne meldregeling (ook wel klokkenluidersregeling genoemd) hebben. Met de wet wordt mogelijk gemaakt dat werknemers, ex-werknemers en zakenrelaties melding kunnen maken van een vermoeden van 'een misstand waarbij het maatschappelijk belang in het geding is' zonder dat zij daarbij hoeven te vrezen voor benadeling. Lees eerst de brochure Integriteit in de praktijk: De meldregeling (PDF, 522Kb). Wanneer deze meldregeling van toepassing is, kun je contact opnemen met de Vertrouwenscommissie via dit e-mailadres.

 

Voor de dag van morgen: Duurzaamheid bij VakantieXperts

VakantieXperts heeft alle expertise in huis om de perfecte vakantie voor jou samen te stellen. Natuurlijk willen we ook dat deze vakanties volledig zorgeloos verlopen. Omdat we maar één planeet hebben waar we zuinig op moeten zijn, geloven wij dat een vakantie pas echt zorgeloos is wanneer deze een minimale (negatieve) ecologische impact met zich meebrengt en waar tevens de lokale bevolking met respect behandeld wordt, zowel op sociaal als economisch vlak. Een duurzame vakantie dus.

Natuurlijk willen wij ook in de toekomst graag de beste deals vergelijken en onvergetelijke vakanties aanbieden. Omdat wij ons bewust zijn van de impact van toerisme, zetten wij ons in voor een duurzame toekomst van de reisbranche. We hebben onszelf daarom ambitieuze doelstellingen opgelegd met bijpassende visie en missie:

Visie: Collectieve inzet voor de toekomst van toerisme
VakantieXperts erkent een steeds belangrijkere, maar gedeelde verantwoordelijkheid te hebben voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme. We streven ernaar om onze klanten de beste vakantiedeals aan te kunnen bieden op een duurzame manier. Daarom willen we, met actieve betrokkenheid van onze medewerkers en in samenwerking met onze partner leveranciers en klanten, een positieve bijdrage leveren aan een duurzame toekomst van de reisbranche.

Missie: Op een verantwoorde manier werken
VakantieXperts streeft ernaar om op een verantwoorde manier te werken door onder andere onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Wij zetten ons in om oplossingen te bieden tegen de negatieve impact binnen de toerismeketen en streven ernaar onze partners en klanten te inspireren en aan te moedigen hetzelfde te doen. Samen kunnen we veel veranderen.

Duurzaamheidsstrategie

Benieuwd naar onze Duurzaamheidsstrategie 2020 - 2025? Klik dan hier.

Onze Duurzaamheidsstrategie

Ook helpen jou graag verder met tips om jouw vakantie groen(er) te maken 

Tip 1: Compenseer je vliegreis
Binnen een paar seconde geregeld! Wanneer je bij ons in het reisbureau boekt, kan jouw Persoonlijke Reisadviseur je CO2-compensatie meteen voor je regelen. Boek je online? Laat het ons weten, zodat we in jouw boeking het meteen kunnen regelen. Hoe gaaf, want jouw CO2 compensatie draagt bij aan 3 verschillende projecten. Namelijk dat er zonne-energie wordt opgewekt in Thailand, windenergie in Taiwan en kooktoestellen beschikbaar komen voor Ghana, zodat de Ghanese bevolking minder houtskool gebruikt. Dat is beter voor hun gezondheid én voor het milieu.

Tip 2: Kies lokale souvenirs, eten en excursies
Ga je een souvenir voor thuis kopen? Vraag de souvenirverkoper naar zelf geproduceerde producten, zoals lokaal handwerk of voorwerpen gemaakt van gerecyclede producten. Koop ook geen souvenirs die zijn gemaakt van dierlijke producten of bedreigde soorten, zoals tropisch hardhout, koraal of schelpen. Je kan hiervoor altijd de Douane App raadplegen. Wil je op excursie of uit eten? Kijk dan ook eens naar lokale initiatieven en organisaties, zodat jouw geld naar de plaatselijke bevolking gaat, en let er bij excursies op dat dit geen direct contact met wilde dieren betreft.

Tip 3: Voorkom de plastic soep
Alle kleine beetjes helpen. Zo kun je aan het einde van je stranddag of je wandeltocht door een mooi natuurgebied 5 stuks zwerfafval meenemen. De truc is dan om dit zwerfafval ook nog eens op de juiste manier weg te gooien: plastic in een plastic afvalbak. Ga je met de kids op reis? Maak er een leuk spelletje van: wie het meeste afval verzamelt wint! Of ga je naar de lokale supermarkt? Neem een eigen herbruikbare tas mee. En wat dacht je van een herbruikbaar waterflesje? Zo hoef je niet telkens kleine flesjes water te kopen.

Tip 4: Kleine moeite, groot effect
Onder het mom van ‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’, zijn er genoeg andere kleine dingen die jij kunt doen om zo groen mogelijk te reizen, zoals: print je boardingpass niet uit, laat hem digitaal op je telefoon zien. Hou je bagage zo licht mogelijk. Pak niet élke dag een schone handdoek in je hotel. Huur een fiets of ga met het openbaar vervoer. Breng ongebruikte plattegronden of brochures weer naar de receptie. Zet de airco uit als je weggaat van je hotelkamer én neem halflege, kleine shampooflesjes mee, want deze worden weggegooid. Het is een kleine moeite met groot effect!

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children - ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.meldkindersekstoerisme.nl.

Informatie bij de reisleiding beschikbaar.
Op dit moment zijn wij druk bezig onze ambitieuze duurzaamheidsplannen in de strategie te verwerken. Binnenkort lees je hier meer over onze duurzaamheidsstrategie. Meer weten?

Terug naar de homepage