{{ vm.imageAlt }}

Busreis Drielandenreis

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
10 dagen vanaf € 529,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Een kopje koffie bij vertrek
 • Reis per luxe Comfort Class Touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • Overnachtingen in Oostenrijk
 • Welkomstdrankje
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • 1x BBQ-avond of galadiner
 • Warme afscheidsmaaltijd

Highlights van deze reis:

 • Samnaun (Zwitserland)
 • Pontresina (Zwitserland)
 • Merano (Italië)
 • Silvretta Hochalpenstrasse
 • Leutasch (Oostenrijk)
 • Seefeld (Oostenrijk)
 • Flüela-pas (Oostenrijk)
 • Davos (Zwitserland)

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Zuid-Duitsland
Je reis begint comfortabel met een kopje koffie op de wisselplaats in Didam. Hierna stap je in een Comfort Class touringcar. De touringcar heeft een ruime stoelafstand van 85 centimeter. De beenruimte geeft je een uiterst comfortabel gevoel. We reizen naar het zuiden van Duitsland waar we zullen dineren en overnachten.

Dag 2: Nauders
Door de Schwäbische Alb en de Allgäu rijden we naar de Oostenrijkse grens. Je komt langs Reutte en Landeck en rijdt stroomopwaarts langs de Inn. Aan het einde van een prachtig dal bereiken we uiteindelijk de verblijfplaats Nauders.

Dag 3: Vrije ochtend en Samnaun
's Ochtends heb je de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Het VVV heeft wandelkaarten met uitgezette wandelroutes. In de middag gaan we naar Samnaun, het bekende belastingvrije plaatsje in Zwitserland, dat alleen te bereiken is vanuit Oostenrijk.

Dag 4: Zwitserland en Italië
De tocht van vandaag neemt je mee naar drie landen: Oostenrijk, Zwitserland en Italië. De rit gaat eerst naar het Zwitserse plaatsje Pontresina, waar je kunt instappen op een gedeelte van het treintraject van de beroemde Bernina Express (excl. € 20 p.p., opgave en betaling bij boeking). De bus wacht je op in Poschiavo. Via de Reschenpas rijden we terug naar Nauders

Dag 5: Merano
Via de Reschenpass, de grens tussen Oostenrijk en Italië, rijden we langs het stuwmeer bij Reschen. Je ziet het verzonken dorp Graun, het Vinschgau met zijn vele burchten, om uiteindelijk in Merano te arriveren. Het is één van de mooiste steden in dit gedeelte van Italië. Het is een stad met een rijke historie, die teruggaat tot in de Romeinse tijd. De Via dei Portici wordt wel beschouwd als de mooiste arcadenstraat van Europa. Merano bezit een sfeer en levendigheid die je het beste zelf kunt ervaren.

Dag 6: Silvretta Hochalpenstrasse
Vandaag ga je naar het Vorarlgebergte. Allereerst over de Silvretta Hochalpenstrasse naar Bludenz. Onderweg kun je genieten van de prachtige natuur en rijk 'bebloemde' huisjes. We brengen een kort bezoek aan de mondaine wintersportplaats Lech en rijden via St. Anton en Landeck weer terug naar Nauders. In het voor-en naseizoen bestaat de mogelijkheid dat de Silvrettapas i.v.m. de weersomstandigheden nog gesloten is, in dat geval zal op de zaterdag een bezoek aan Innsbruck worden gebracht.

Dag 7: Vrije dag
Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken of een bezoek brengen aan het slot van Nauders. Ook zijn er op zondag regelmatig pleinconcerten.

Dag 8: Seefelder Plateau
We brengen vandaag een bezoek aan het Seefelder Plateau. We rijden via Telfs het plateau omhoog en rijden via een prachtige route naar Leutasch. Vanaf hier vervolgen we de weg naar het mondaine plaatsje Seefeld. Je hebt in Seefeld voldoende tijd om rond te kijken. De sportievelingen kunnen bijvoorbeeld een rondje om het 600 meter lange meer lopen. Maar een korte wandeling maken door de voetgangerszone naar het bekende kerkje, de Seekirchl, met zijn uivormige koepel en vervolgens neerstrijken of een terrasje kan natuurlijk ook. We rijden na het bezoek via de Zirlpas en door het Inntal weer terug naar Nauders.

Dag 9: Fluëla-pas, Davos en Zuid-Duitsland
Na het ontbijt neem je afscheid van Nauders. Er staat vandaag een hele mooie tocht op het programma. We rijden naar Zwitserland, waar je over de Flüela-pas gaat. Deze pas reikt tot boven de boomgrens. Na de afdaling arriveer je in Davos. Vanaf Davos gaan we weer noordelijk en rijden we langs Liechtenstein en Bregenz naar Duitsland voor het diner en de overnachting.

Dag 10: Terugreis naar Nederland
Na het ontbijt vervolgen we de route naar Nederland. Onderbroken door diverse stops kom je tegen de avond aan op de wisselplaats, waar de afscheidsmaaltijd wordt geserveerd. Vervolgens word je met de servicelijnen naar de uitstapplaats gebracht.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs