{{ vm.imageAlt }}

Southern Africa Experience

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
25 vanaf € 4.580,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • Rondreis per 4WD safarivoertuig
 • 23x ontbijt 18x lunch 11x diner
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Overnachtingen in hotels / lodges en permanente tented camps

Highlights van deze reis:

 • Kaapstad
 • Sossusvlei
 • Etosha NP
 • Okavango Delta
 • Chobe NP
 • Victoria Falls

Bekijk hier de Reisdetails

25-daagse 4WD (internationale) groepsrondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Max. 12 personen per groep. 

Dag 1-3 Amsterdam – Kaapstad
Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Kaapstad. Hier verblijf je twee nachten. Dag 2 kun je zelf indelen. Bij helder weer raden we je aan om per kabelbaan naar de top van de Tafelberg te gaan. In de avond ontmoet je om 18.00 uur de rest van je groep. Op dag 3 maak je een tour naar het Kaaps schiereiland waar je optioneel naar Seal Island kunt gaan.

Dag 4 Kaapstad – Cedarberg Mountains
Vandaag bezoek je één van de oudste dorpen van het land, Clanwilliam. Eerst naar de kust, waar je prachtig uitzicht hebt op de Tafelberg. Vervolgens reis je na de lunch door de Cedarberg Mountains naar Citrusdal. Daar ga je verschillende soorten Rooibos thee proeven. 

Dag 5-6 Cedarberg Mountains – Oranje rivier
Ook vandaag weer vroeg op voor een lange rit. Via de westkust reis je door een prachtig bergachtig landschap naar Oranje rivier. In de lente bloeien in dit gebied veel wilde bloemen. Op dag 5 maak je een kanotocht stroomafwaarts op de Oranje rivier.

Dag 7 Oranje rivier – Fish River Canyon
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Namibië. Bij de warmwaterbronnen van Ai-Ais geniet je van de lunch. Daarna ga je door naar de Fish River Canyon, de op een na grootste canyon in de wereld. Tijdens zonsondergang word je naar een uitkijkpunt gebracht, waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over de kloof.

Dag 8-9 Fish River Canyon – Namib Naukluft National Park
De volgende bestemming is Sossusvlei. Na aankomst in de accommodatie kun je relaxen. De volgende ochtend moet je vroeg op om de hoogste zandduinen ter wereld te bezoeken. Deze zijn echt spectaculair en je kan hier prachtige foto’s maken. Vervolgens maak je een stop bij Sesriem Canyon. 

Dag 10-11 Namib Naukluft National Park – Swakopmund
Vandaag ga je het Namib Naukluft National Park verder ontdekken. Zo ga je op zoek naar de oryx, springbokken en zebra’s. Vervolgens reis je door naar Swakopmund. Hier zijn weer tal van optionele excursies te maken zoals: quad biken, sand boarden, een dolfijnen cruise, bezoek aan een township of een desert tour.

Dag 12 Swakopmund – Damaraland
Via de kust zet je koers naar Cape Cross, waar je vele zeeleeuwen zult zien. Na dit bezoek reis je verder door het woestijnlandschap naar Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Hier maak je een wandeling naar één van de bekendste rotstekeningen in dit gebied, ‘White Lady’.

Dag 13 Damaraland
Vandaag bezoek je de rotstekeningen bij Twijfelfontein gemaakt door de Bosjesmannen. Vervolgens rijd je door naar het Petrified Forest. Afhankelijk van de aankomsttijd bij de accommodatie, bezoek je in de middag of de volgende ochtend een traditioneel Himba dorpje

Dag 14-16 Damaraland – Etosha National Park
Na de culturele evaringen in Damaraland staan de komende dagen in het teken van de natuur. De komende dagen maak je diverse game-drives en ga je op zoek naar o.a. leeuwen, cheetahs, olifanten, giraffen en zebra’s. In de avond kun je het wild bekijken bij de verlichte waterhole bij de accommodatie.

Dag 17 Etosha National Park – Kavango rivier
Je gaat vandaag naar het plaatsje Rundu, gelegen in de tropische Caprivi strook. Hier kun je heerlijk relaxen bij de accommodatie aan de oevers van de Kavango rivier. Er zijn ook weer leuke activiteiten mogelijk zoals paardrijden of een sunsetcruise.

Dag 18-19 Kavango rivier – Okavango Delta
Na het ontbijt ga je op weg naar de Okavango Delta in Botswana. Op dag 19 verken je de delta per mokoro, een traditionele kano. Onderweg maak je een wandeling op een eilandje waar je o.a. nijlpaarden, waterbokken en olifanten kan spotten. 

Dag 20 Okavango Delta – Caprivi
Je reist weer terug naar Namibië. De accommodatie voor vannacht is gelegen aan de oevers van de Kwando rivier. In de middag maak je een game-drive in Mahangu National Park. In tegenstelling tot de rest van Namibië is dit park prachtig groen met moerassen en begroeid met mopane bossen. 

Dag 21-22 Caprivi – Chobe National Park
Chobe National park heeft een enorme olifantenpopulatie. Je gaat hier een enerverende game-drive maken. In de middag cruise je over de Chobe rivier. Dit is een van de beste manieren om het wild in dit park te spotten, met op de achtergrond de ondergaande zon.

Dag 23 Chobe National Park – Victoria Falls
Alweer de laatste bestemming van deze reis, de Victoria Falls in Zimbabwe. Met je gids maak je een wandeling langs de indrukwekkende watervallen. In de middag kun je optioneel een helikoptervlucht maken over de watervallen, een rafttrip over de Lower Zambezi of misschien ga jij voor een sunsetcruise.

Dag 24-25 Victoria Falls – Amsterdam
Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht en is jouw safari ten einde. Op dag 24 kom je aan in Amsterdam.
"

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs