{{ vm.imageAlt }}

De vele gezichten van Madeira

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
8 dagen vanaf € 669,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • vlucht
 • verblijf met ontbijt
 • omschreven excursies

Highlights van deze reis:

 • Cabo Girao
 • Porto Moniz
 • Encumeadapes
 • Optionel levada wandeling
 • Halve dagtocht per jeep
 • Nonnendal

Bekijk hier de Reisdetails

Gemoedelijke Portugese dorpjes, hoge bergtoppen, groene dalen, puur natuur en vele vergezichten. Zijn naam als bloemeneiland doet Madeira zeker eer aan. Vanwege het gunstige klimaat bloeien er het hele jaar vele soorten. Bergwegen op Madeira zijn omzoomd door de geurende hortensia's en andere kleurige bloemen. Maak nu uitgebreid kennis met de vele gezichten van Madeira tijdens deze excursiereis.

Dag 1: Amsterdam - Funchal
Je vliegt vanuit Schiphol naar Madeira, aansluitend transfer naar het hotel waar je 7 nachten verblijft.

Dag 2: Vrije dag
Vandaag kun je lekker ontspannen in jouw comfortabele hotel of alvast de levendige hoofdstad Funchal verkennen.

Dag 3: Dagtocht 'Het ruige Westen'
Via Camara de Lobos, een pittoresk vissersdorpje, gaat de tocht naar Cabo Girao, de hoogste zeekaap van Europa (580m). Verder naar Ribeira Brava en via de Encumeadapas met uitzicht over noord en zuid naar Sao Vicente. Langs de spectaculaire noordkust rijden we via een in de rotsen uitgehakte weg naar Porto Moniz waar de lunch wordt geserveerd. Hier is er tijd om de door de lava gevormde natuurzwembaden te bezoeken. De terugweg gaat over de hoogvlakte Paul da Serra op 1400 m. met prachtige vergezichten.

Dag 4: Dagtocht 'De charme van het Oosten'
Je gaat naar de op één na hoogste bergtop van het eiland, de Pico do Arieiro (1810m). Verder bezoek je de forellenkwekerij in Ribeiro Frio en ga je verder naar Santana, bekend om de typische huisjes met strooien daken. Na de lunch in Faial breng je een bezoek aan het oostelijke gedeelte van het eiland. Je bezoekt o.a. Portela, de langtong Ponta de Sao Lourenco met het maanlandschap en de oude hoofdstad Machico. Het fort van Machico herinnert aan de tijden dat de inwoners haar stad moesten verdedigen tegen aanvallen van de piraten.

Dag 5 en 6: Vrije dag

Optionele levada wandeling (ter plaatse te reserveren). Een wandeltocht langs deze kanalen mag eigenlijk niet ontbreken in jouw programma.

Dag 7: Halve dagtocht per jeep
Een halve dagtocht in de buurt van Cabo Girao, waar je langs kleine wegen het binnenland intrekt en de bananenplantages van Camara De Lobos kunt zien. Je klimt op tot een uitkijkpunt met fraai uitzicht over het Nonnendal.

Dag 8: Funchal - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten:
Je kunt deze reis ook boeken als 11-, 12- of 15-daagse reis.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs