{{ vm.imageAlt }}

Het beste van de Balkan

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
15 dagen vanaf € 694,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • verblijf
 • verzorging volgens programma
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Highlights van deze reis:

 • Ljubljana
 • Zagreb
 • Sarajevo
 • Mostar
 • Dubrovnik
 • Split
 • Plitvice meren

Bekijk hier de Reisdetails

Deze rondreis brengt je in 14 dagen naar de mooiste plekken van de Balkan. De eerste nacht verblijf je in Kroatië en de reis zal zich van daaruit voortzetten naar Slovenië met haar prachtige natuur en bijzondere bezienswaardigheden. Daarna bezoek je de belangrijkste steden van Bosnië Herzegovina. In het laatste gedeelte van jouw reis krijg je een groot aantal hoogtepunten van Kroatië te zien. Kortom een uitstekende manier om de Balkan te ontdekken.

Dag 1 - Utrecht/Pula – Medulin (Ca. 1405km)
Voor vlieggasten staat de huurauto klaar op de luchthaven van Pula van waar je vertrekt naar Medulin. Je overnacht de komende nacht in deze levendige badplaats. (ca. 15 km) Als je de rondreis met de eigen auto maakt, kun je vanuit Nederland direct naar Medulin rijden.

Dag 2 en 3 - Medulin – Ljubljana (Ca. 210 km)
Rij op jouw gemak van Medulin naar Ljubljana. De komende 2 nachten verblijf je in de hoofdstad van Slovenië. Deze bijzondere stad kenmerkt zich door haar creatieve en kunstzinnige binnenstad met vele bezienswaardigheden. Bezoek het Franciscanenklooster met bijbehorende kerk en geniet van hieruit van het prachtige uitzicht op de beroemde drievoudige brug. Van hieruit kun je een wandeling maken naar bijvoorbeeld Park Tivoli, het grootste park in Ljubljana, gelegen aan de rand van het centrum. ’s Avonds komen cafés, bars en restaurants langs de rivier tot leven. Geniet hier van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants welke een mix van de internationale en Sloveense keuken aanbieden. Houd je van winkelen? Bezoek dan de centrale markt of het grootste winkel- en entertainmentcentrum van Slovenië.
•Verzorging: Logies ontbijt

Dag 4 - Ljubljana - Zagreb (Ca. 140 km)
Zagreb is de hoofdstad van Kroatië gelegen op de hellingen van de berg Medvednica . Zagreb ligt in de driehoek Wenen-Boedapest-Venetië en is daarom een invloedrijke factor in het culturele leven van Centraal Europa. Deze romantische stad is rijk aan musea, restaurants en uitgaansgelegenheden.
•Verzorging: Logies ontbijt

Dag 5 en 6 - Zagreb - Sarajevo (Ca. 410 km)
Na het ontbijt rijd je naar Sarajevo waar je twee nachten verblijft. Deze prachtige hoofdstad van Bosnië biedt een mix van historische Ottomaanse bouwwerken en imposante Habsburgse kenmerken. De oudste gebouwen bevinden zich op het centrale plein in de binnenstad. De bergen ten zuiden van de stad lenen zich goed voor (lange) wandelingen. In het nieuwere deel van de stad kun je een bezoek brengen aan de belangrijkste autovrije winkelstraat, waar ook een klein parkje te vinden is omgeven met terrassen. Sarajevo kent veel eetgelegenheden, van kleine ‘čevabžinice’ (eethuisjes waar men ‘Bosnisch fastfood’ kan krijgen) tot dure stijlvolle restaurants. Als jewilt kennismaken met het leven van de Bosnische bevolking kun je een bezoek brengen aan Lukomir, een traditioneel geïsoleerd dorp in de bergen ten zuiden van Sarajevo.
•Verzorging: Logies ontbijt

Dag 7 - Sarajevo – Mostar (Ca. 130 km)
De reis vervolgt zich naar de grootste en belangrijkste stad van Bosnië Herzegovina. Tevens is deze stad een ontmoetingsplaats van twee verschillende culturen: westers en oosters. Het is de belangrijkste toeristische trekpleister van Bosnië. Het is zeker aan te bevelen om een bezoek te brengen aan de Stari Most brug, welke op de UNESCO wereld-erfgoedlijst te vinden is. De oude markt, de moskeeën en de boulevard in de oude stad Mostar bieden je de gelegenheid om de charmes van het oosten te ontdekken.
•Verzorging: Logies ontbijt

Dag 8 en 9 - Mostar – Dubrovnik (Ca. 130 km
Rij vandaag van Mostar de grens over naar Kroatië. Je zult hier twee nachten verblijven in Dubrovnik. Deze havenstad wordt niet voor niets de ‘Parel van de Adriatische zee’ genoemd. De oude, compleet ommuurde stad van Dubrovnik staat op de UNESCO werelderfgoed-lijst. Bekijk het architectonisch erfgoed en slenter over de glimmende marmeren straten. Wil je ontspannen? Dat kan op het prachtige strand met kristalheldere zee.
•Verzorging: Logies ontbijt

Dag 10 en 11 - Dubrovnik - Split (Ca. 230 km)
Na het ontbijt kun je de reis voortzetten van Dubrovnik naar Split. Je zult de komende dagen doorbrengen in het culturele en bestuurlijke centrum van Midden Dalmatië, Split. Met de Riviera van Trogir gelegen op het noordwesten en de Riviera van Omis op het zuiden, kent Split de meeste kilometers strand van alle Kroatische Riviera’s. De 1700 jaar oude stad heeft een enorm aantal archeologische en culturele bezienswaardigheden die het bezoeken meer dan waard zijn.

Dag 12 - Split – NP Plitvice Meren (Ca. 280 km)
Verken dit prachtige nationale park waar meren, grotten en watervallen te vinden zijn. Er zijn zestien meren welke met elkaar verbonden worden door kolkende watervallen. De kleur van de meren steekt prachtig af tegen de bosrijke bergen. Het bos in het park is het onderkomen van beren, wolven en zeldzame vogels.
•Verzorging: Logies ontbijt

Dag 13 en 14 - NP Plitvice Meren – Pula (Ca. 285 km)
Rij op jouw gemak van NP Plitvice Meren naar Pula. Waar je de laatste dagen van jouw reis doorbrengt. Pula kent een prachtig historisch centrum in Venetiaanse stijl. Het bezoeken van de Tempel van Augustus en het amfitheater is zeker de moeite waard. Wil je nog even winkelen voordat je weer richting huis vertrekt? Ga dan naar een van de levendige markten bijvoorbeeld in de overdekte markthal.

Dag 15 - Terugreis
Na het ontbijt kun je richting huis gaan. Vlieggasten leveren de auto in op de luchthaven Pula.
•Verzorging: Logies ontbijt

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs