{{ vm.imageAlt }}

Ontdek Sao Vicente en Santo Antao

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
8 dagen vanaf € 839,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Vlucht
 • Genoemde transfers
 • Ferry overtocht
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • 7 overnachtingen

Highlights van deze reis:

 • Unieke mix van cultuur en natuur
 • De bruisende stad Mindelo
 • Pittoreske dorpjes
 • Bergachtig en groen Santo Antao

Bekijk hier de Reisdetails

Amsterdam - Sao Vicente
Dat Sao Vicente het muzikale eiland van Kaapverdië is, merk je meteen na aankomst op de luchthaven Cesaria Evora. Je rijdt naar Mindelo, de hoofdstad van Sao Vicente en de culturele hoofdstad van de Kaapverdische Eilanden. Je overnacht in een hotel in het historische centrum, op loopafstand van de haven, restaurants en bars. 's Middags hoor je tijdens een Meet & Greet (Engelstalig) wat deze bestemming allemaal te bieden heeft. De rest van de dag heb je tijd om alvast rond te dwalen door de straatjes van deze sfeervolle stad.

Mindelo op Sao Vicente
Tijd om Mindelo te verkennen! In Mindelo wonen veel muzikanten en artiesten, die de stad een bijzondere sfeer geven. Het historische centrum van Mindelo kun je heel goed te voet verkennen: wandel over de boulevard langs de haven, aanschouw het leven van alledag vanaf een bankje op het Praca plein of nestel je op het stadstrand Laginha en geniet van de aangename sfeer die in deze stad hangt.

Eilandtour Sao Vicente
Meer van de rest van het eiland zien? Maak dan een optionele eilandtour. Samen met een gids leer je alles over het leven op dit ruige, droge eiland. Uiteraard ontbreekt een rit naar de top van de Monte Verde niet. Bij helder weer heb je hier een prachtig uitzicht over het eiland. Bij Baia das Gatas kun je genieten van het mooie strand en het heldere water. Op Sao Vicente zijn verschillende mooie wandeltochten mogelijk.

Van Sao Vicente naar Santo Antao
Na het ontbijt word je naar de haven gebracht voor de overtocht per ferry (ca. 1 uur) naar Porto Novo. Deze havenstad ligt aan de zuidkust van het eiland Santo Antao. Veel mensen vinden dit het mooiste eiland van de archipel. Het landschap is hier sprookjesachtig met bergen, groene valleien, mango- en papayaplantages en pittoreske dorpjes.  Je overnacht de komende dagen in Santantao Art Resort in Porto Novo. Vanaf daar kun je de komende dagen de rest van het eiland verkennen. Omdat de afstanden relatief klein zijn, kun je gemakkelijk alle mooie plekken van het eiland bereiken. 

Excursies op Santo Antao
Er zijn verschillende excursies mogelijk, zoals een combinatie van de Ribeira Grande-vallei of de vallei van Paúl met een bezoek aan authentieke dorpen en hun hartelijke bewoners. Ook een bezoek aan een grogue-stokerij is een aanrader. Liever zelf op pad? Over het hele eiland rijden taxibusjes (Alugers). Je kunt overal in- en uitstappen en zo het eiland op eigen houtje verkennen. De wegen op het eiland zijn adembenemend mooi. 

Wandelen op Santo Antao
Santo Antao staat bekend als wandelparadijs. Er zijn diverse begeleide wandelingen mogelijk, die variëren in zwaarte en lengte. Een aanrader is de wandeltocht van Cova naar Passagem, en ook de wandelingen door de Ribeira Grande vallei en de vallei van Paul zullen een onuitwisbare indruk achterlaten.

De reis is ook te boeken met een strandverlenging op Sal.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs