{{ vm.imageAlt }}

Indonesië

Onze reistip:
Een 16-daagse groepsrondreis naar Java en Bali boek je al vanaf €1269 p.p.

Wat een schoonheid, je weet niet waar je moet kijken: het dichte bladerdek van de jungle herbergt zoveel kleur en leven. Dan opent het regenwoud zich en doemen ingenieus gevormde rijstterrassen op: de sawa’s. Erachter zie je de contouren van een sprookjesachtige tempel ... Zullen we samen de Indonesië-vakantie van je dromen vinden?

Vraag reisadvies op maat aan 

Zin een combi van cultuur en strand? Bekijk dan onze strandvakanties naar Bali. Je kunt direct online zoeken en boeken!

Strandvakanties naar Bali


Bekijk meer reizen naar Indonesië

Stranden van Indonesië

Indonesië telt meer dan 17.500 grote en kleine eilanden en heeft daarom ook veel stranden. De stranden zijn erg divers: vooral die van Bali trekken het hele jaar door zonliefhebbers. Zo zijn er perfecte stranden voor surfers (Kuta Beach), duikers (Bunaken Beach) en zonaanbidders (Natsepa Beach). Dicht bij de kustlijn is veel koraal en het zeewater is meestal erg helder. Andere bekende en populaire stranden in Indonesië zijn Weh, Ratu Beach, Dreamland Beach en Sanur Beach.

Natuur

Indonesië heeft een zeer diverse planten- en dierenwereld. Er leven heel veel verschillende diersoorten, zoals olifanten, kaketoes, orang-oetans, luipaarden, tijgers en neusapen. De zee is gevuld met kleurrijke vissoorten en dolfijnen en zeeschildpadden. Het landschap is ook erg gevarieerd. Er zijn vulkanische kraters, groene sawa’s, tropische regenwouden, witte zandkusten, en savannes.Onze tip: stel samen met ons een rondreis naar meerdere eilanden samen: dan zie je zo veel mogelijk van de geweldige natuur.

Cultuur

Geen land heeft zo’n rijke en diverse cultuur als Indonesië. De mengelmoes van tradities en leefwijzen tekent alle eilanden. De Javaanse cultuur is het meest dominant. Het wajangspel wordt opgevoerd tijdens familieceremonies of andere mijlpalen. Het Wayang Kulit, een schaduwspel tegen een wit doek, is hiervan een onderdeel. Ook de traditionele Javaanse (en Balinese) muziek is erg beroemd. De Indonesiërs zijn een zeer beleefd, rustig en traditioneel ingesteld volk. Voeten en de linkerhand worden beschouwd als onrein en het hoofd juist als het reinste lichaamsdeel. Iemands hoofd mag dan ook niet door vreemdelingen aangeraakt worden.

Highlights Indonesië

Indonesië heeft veel indrukwekkende tempels die een bezoek meer dan waard zijn. Op Java staat bijvoorbeeld de Borobudur tempel en de Prambanan, een hindoeïstisch tempelcomplex uit de negende eeuw. Op Bali is onder meer de prachtig gelegen Ulun Danu tempel te zien. Voor de kust bij Lovina (Bali) worden tijdens de vakantie Indonesië vaak dolfijnen. Het Komodo-eiland is populair vanwege de Komododraak (varaan)'deze grootste hagedis ter wereld kan wel drie meter lang worden. Ook hoofdstad Jakarta is een bezienswaardigheid.

Advies op maat van een IndonesiëXpert
Deze kans kun je niet laten liggen: een 100% vrijblijvend reisvoorstel op maat!

Jouw voordelen: