{{ vm.imageAlt }}

Zuid-IJsland

Ontdek het fascinerende zuiden van IJsland! Bezichtig de imposante vulkanen, spuitende geisers, kletterende watervallen, lavavelden en surrealistische maanlandschappen. Je komt ogen tekort in Zuid-IJsland!

IJsland Zuid

Natuurliefhebbers zitten in het zuiden van IJsland op de juiste plek! Het eiland beschikt dankzij de unieke ligging op de Mid-Atlantische breuklijn over vele vulkanische hoogtepunten. Denk bijvoorbeeld aan kraters, geisers en warmwaterbronnen. Ook is Zuid-IJsland in het bezit van indrukwekkende gletsjers, fjorden en watervallen. Vergeet ook hoofdstad Reykjavik niet: hier vind je onder andere de beroemde Blue lagoon, een natuurlijk zwembad dat een helende werking zou hebben!

Highlights in het land van vuur en ijs

De mooiste landschappen vind je in het zuiden van IJsland. Tijdens je rondreis passeer je lavavelden, borrelende modderpoelen en vele warmwaterbronnen. Waan je ook eens in een heel andere wereld in Thormörk! Dit bos wordt aan alle kanten omgeven door imposante gletsjers, woeste rivieren en klaterende watervallen. Volg ook zeker de Gouden Cirkel, een route langs de meest bekende natuurwonderen van Zuid-IJsland. Deze route leidt je onder andere langs het Thingvellir National Park, de krater van de Kerid-vulkaan, Geysir in het Haukadalur-gebied en de schitterende Gullfoss-waterval.

Reykjavik

Reykjavik mag je eigenlijk niet overslaan in IJsland. In deze hoofdstad kun je fantastisch shoppen op de grote rommelmarkt Kolaportid of in een winkelstraat Laugavegur. Liever cultuur? Maak je keus uit musea als het National Museum, IJsland's Fallogisch Museum en het Natuur Historisch Museum. Ook kun je hier de grootste staafkerk, de Hallgrimskerk, bezichtigen. Vanaf een hoogte van zeventig meter heb je een waanzinnig uitzicht over de stad, de kust en de boten!

Offerte of meer informatie?
Neem contact met ons op en vraag naar een vrijblijvende offerte voor een reis naar IJsland. Of maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken!
 

- OF -

Bekijk onze reizen naar IJsland