{{ vm.imageAlt }}

Wintervakantie IJsland


Bekijk meer reizen naar IJsland

  

Wist je dat IJsland tijdens de winter minstens zo mooi is als tijdens de zomer? Het sneeuwlandschap steekt bijzonder af tegen de spuitende geisers en borrelende heetwaterbronnen. En met een gemiddelde temperatuur van rond het vriespunt, valt het reuze mee met de kou! Daarnaast is de winter dé periode om het noorderlicht te zien… Liever een autorondreis IJsland of groepsrondreis IJsland? Dat kan natuurlijk ook!

De mooiste periode!

Steeds meer mensen ontdekken dat een IJsland wintervakantie minstens zo mooi is als in de zomer naar IJsland gaan. Het land is bedekt onder een idyllische sneeuwlaag en veel watervallen zijn (half) bevroren. Het winterse landschap staat in schril contrast met de spuitende geisers en borrelende heetwaterbronnen. Bijzonder! Er zijn daarnaast tal van winteractiviteiten te doen. Maak bijvoorbeeld een spectaculaire gletsjerwandeling of scheur met een sneeuwscooter over een bevroren meer. De temperatuur ligt tijdens de winter gemiddeld rond het vriespunt, maar door de wind voelt het vaak iets kouder aan. O ja, en dan vergeten we nog het belangrijkste: de winter is dé periode om het bijzondere noorderlicht te spotten!

IJsland wintervakantie: het magische noorderlicht…

November t/m januari is de beste periode om het noorderlicht in IJsland te zien. Het noorderlicht is een indrukwekkend natuurverschijnsel, waarbij de lucht zich hult in uiteenlopende kleuren. Deze kleuren ontstaan doordat geladen deeltjes van de zon met verhoogde snelheid onze atmosfeer binnendringen. Deze deeltjes worden altijd afgebogen richting de Noordpool of Zuidpool. En hierdoor kun je je óók in IJsland met je hoofd in je nek vergapen aan de meest spectaculaire kleurschakeringen! Hoe donkerder het is, hoe feller het noorderlicht. Vanuit een flink belichte stad, zal het uitzicht dus iets minder zijn. O ja, je kunt in IJsland op sommige plekken zelfs vanuit je borrelende hottub dit natuurverschijnsel bewonderen!

Op zoek naar een onvergetelijke wintervakantie naar IJsland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.