{{ vm.imageAlt }}

Grote Rondreis

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
11 dagen vanaf € 2.995,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • alle vervoer ter plaatse volgens programma
 • alle overnachtingen in hotels
 • guesthouses
 • boerderijen in tweepersoonskamers met faciliteiten op basis van halfpension m.u.v. diner dag 10 en 11
 • entree Nationale Parken; Nederlands sprekende reisleiding; informatiepakket w.o. een reisgids IJsland

Highlights van deze reis:

 • hotelreis met kleine groep binnenland
 • Kjolurroute en Landmannalaugar
 • Nederlandse reisleiding
 • veel maaltijden inbegrepen

Bekijk hier de Reisdetails

Tijdens deze complete en verzorgde reis maak je op een comfortabele manier uitgebreid kennis met de landschappen en natuurverschijnselen van IJsland. Naast alle bekende hoogtepunten gaat deze rondreis over de binnenlandroute Kjolur en naar Landmannalaugar, een schitterend hooglandgebied.

Dag 1: Vlucht Amsterdam-Keflavik met Icelandair. Laugarvatn. Ca. 140 km.
In de loop van de middag kom je aan en gaan we op pad via de lavavelden op het schiereiland Reykjanes. Het is een indrukwekkende kennismaking met de mooie vergezichten, weidsheid en het ruige landschap van IJsland. Vervolgens rijden we naar het eerste overnachtingsadres in de omgeving van Laugarvatn, bij de 'gouden cirkel'.
Overnachting in Laugarvatn

Dag 2: Saudarkrokur. Ca. 210 km.
De Geysir is wellicht de bekendste geiser van IJsland. Echter, de Strokkur is de geiser die het regelmatigst warm water de lucht in spuit. Op nog geen kwartier rijden bevindt zich de imposante waterval Gullfoss, waar met een beetje geluk een prachtige regenboog boven hangt.
Vervolgens trotseren we het ruige binnenland via de Kjolur route, een oude paardenroute uit de tijd van de Vikingen. We komen aan in de omgeving van Saudarkrokur voor de volgende overnachting.
Overnachting in Saudarkrokur

Dag 3 en 4: Myvatn. Ca. 185 km.
Via de noordelijke hoofdstad Akureyri rijden we naar het beschermde natuurgebied Myvatn met zijn rijke vogelleven en vele vulkanische bezienswaardigheden. 
Lopend over lava, langs kratermeren, solfatorenvelden en immense explosiekraters krijg je het gevoel een kijkje te nemen in het binnenste van de aarde. Je maakt een wandeling naar Dimmuborgir met zijn grillig gevormde lavarotsen. 
Bij Skutustadir, aan de zuidelijke oever van het meer liggen de pseudokraters; deze worden gevormd wanneer moerassen tijdens vulkaanuitbarstingen sterk worden verhit. 
Het water in de moerassen verandert in stoom en zet uit. 
Dat veroorzaakt een explosie waardoor vulkanische as boven de moerassen opzij wordt gedrukt en achterblijft als pseudokraters.
Bij Myvatn bevinden zich grote hoeveelheden vogels en met name bijzondere eendensoorten in het water van de Laxá (letterlijk zalmrivier). Ook bezoek je de grootste waterval van Europa, de Dettifoss. De waterval is 44m hoog en 100m breed, het water komt hier met een daverend geweld naar beneden gekletterd, werkelijk een prachtig gezicht.
Twee nachten in Myvatn

Dag 5: Oostelijke fjorden. Ca. 210 km.
Vanuit Myvatn vervolgen we onze weg en stoppen we bij de krachtige waterval Dettifoss. Op weg naar het oostelijk fjordengebied zul je opnieuw geïnspireerd raken door het desolate landschap. Oost-IJsland is een bijzonder gevarieerd gebied, het vormt de grens tussen de grillige aftekeningen van de Oostfjorden en de glooiende vlaktes van de Herad die overlopen in het ruige binnenland.
Overnachting omgeving Oost IJsland

Dag 6 en 7: Vatnajokull. Ca. 170.
Na een overnachting aan één van de fjorden rijden we langs de reusachtige ijskap Vatnajokull, waar alle gletsjers van de Alpen en Noorwegen tezamen gemakkelijk inpassen. Natuurlijk bezoeken we Jökulsárlón, een gletsjermeer aan de rand van de ijskap. In het meer drijven ijsbergen in de meest wonderlijke vormen rond. Onderweg is er nog de mogelijkheid een excursie te maken naar het vogeleiland Ingólshöfdi. Een geheel ander landschap in Zuid-IJsland vormen de immense spoelzandvlaktes en de uitgestrekte lavavelden. Je bezoekt ook het door gletsjers omsloten Nationaal Park Skaftafell. Het is een prachtige omgeving om te wandelen, bijvoorbeeld naar de met basaltzuilen omlijste waterval Svartifoss. De route gaat verder langs de zuidkust met enkele fraaie watervallen en zwart lavastrand. De overnachtingen zijn in de omgeving van Hofn, Skaftafell of Nupar, dus meer westelijk langs de zuidkust.
Twee nachten in de omgeving van Hofn

Dag 8: Hella. Ca. 95 km.
Langs de route aan de zuidkust rijden we naar het plaatsje Vik, wat bekend staat om de zwarte stranden en vogelrotsen. Ook passeren we de Skogafoss waterval en het volksmuseum in Skogar. We rijden langs de gletsjers Eyjafjallajokull en Myrdalsjökull, die in 2010 in het nieuws waren door de uitbarsting van de vulkaan eronder. De waterval Seljalandsfoss is bekend doordat er – met enig geklauter- achterlangs gelopen kan worden en de waterval zodoende van alle kanten te bewonderen is. In de verte zie je aan je linkerhand de elf kilometer uit de kust gelegen Westmaneilanden liggen
Overnachting in de omgeving Hella

Dag 9 en 10: Reykjavík. Ca. 280 km.
We bezoeken Landmannalaugar, een overweldigend, kleurrijk en vulkanisch natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Bovendien kun je hier een bad nemen in een warme beek, omringd door de meest wonderlijk gekleurde bergen. Het gebied is zo bijzonder en kleurrijk doordad het gekarakteriseerd wordt door het geel gekleurde rhyoliet gezeteente en niet door het zwarte basalt dat elders in IJsland veelvuldig voorkomt. Aansluitend rijden we door naar Reykjavik. De laatste dag op IJsland kun je naar eigen voorkeur invullen. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan de Blue Lagoon (optioneel).
Twee overnachtingen in Reykjavik

Dag 11: Keflavík - Amsterdam
Helaas is je tijd in IJsland afgelopen en verlaat dit bijzondere land vol mooie herinneringen, ervaringen en uiteraard foto's.

Hier overnacht je
Overnachting in hotels en guesthouses in kamers met eigen douche en toilet. De reis is op basis van halfpension m.u.v. één lunch en twee diners.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs