{{ vm.imageAlt }}

Combinatiereis Reykjavik en New York

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
9 dagen vanaf € 1.592,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - Reykjavik en New York - Amsterdam
 • Transfers in Reykjavik
 • 3 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt in Reykjavik
 • 4 overnachtingen in New York o.b.v. logies
 • Entree Blue Lagoon en Golden Circle excursie

Highlights van deze reis:

 • Blue Lagoon
 • Golden cirkel tour
 • Reykjavik
 • New York

Bekijk hier de Reisdetails

Vanwege de ligging van IJsland, halverwege Europa en Amerika, zijn er aantrekkelijke mogelijkheden om een bezoek aan IJsland te combineren met New York. Een groter contrast tussen de prachtige natuur van IJsland en de metropool New York is nauwelijks denkbaar. Er zijn excursies inbegrepen naar de Blue Lagoon, Geysir, het Thingvellir nationale park en de spectaculaire Gullfoss waterval.

Dag 1: Amsterdam – Keflavik – Blue Lagoon – Reykjavik
Je vliegt vanaf Schiphol naar Keflavik. Daar ga je met de transfer naar de unieke Blue Lagoon, waar je een heerlijk bad kunt nemen in het felblauw gekleurde warme water. Vervolgens rijd je door naar Hotel Frón (of gelijkwaardig) in het centrum van Reykjavik.

Dag 2: Reykjavik – Golden Circle Excursie
Je vertrekt om 09.00 uur vanaf jouw hotel voor de Golden Circle Classic excursie, met bezoeken aan het Thingvellir National Park, de indrukwekkende Gullfoss waterval en Geysir, met de frequent spuitende Strokkur geiser.

Dag 3: Reykjavik
Deze dag is ter vrije besteding. Je kunt Reykjavik verder verkennen of optioneel een extra dagexcursie bijboeken. Interessant zijn de moderne Hallgrimskirkja, het markante Perlan gebouw en de winkelstraten Laugavegur en Skólavördurstigur, met veel gezellige bars en restaurants. Een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets of per Segway. 

Vanuit de oude haven vertrekken boottrips om dolfijnen en walvissen te spotten, die je ook kunt doen met eenribboot. Een volle dagexcursie voert naar de zuidkust met de prachtige Seljalandsfoss en Skogafoss en zwarte strand van Vik. Deze tour kan ook geboekt worden inclusief eengletsjerwandeling. Een andere unieke excursie vanuit Reykjavik is Inside The Volcano, waarbij je afdaalt in de krater van een slapende vulkaan! Ook heel spectaculair is de Riverjet excursie, waarbij je met grote snelheid door een kloof vaart. Je overnacht in Reykjavik.

Dag 4: Reykjavik – Keflavik – New York
Via een transfer rijd je naar Keflavik, voor de vlucht naar New York. Eenmaal aangekomen ga je op eigen gelegenheid naar het gunstig gelegen 3 West Club Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 5 t/m 7: New York
Gelegenheid de hoogtepunten van 'The Big Apple' te bezoeken, zoals het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, Central Park, 9/11 Memorial en het nieuwe One World Trade Centre (Freedom Tower), Times Square, het Top Of The Rock uitzichtplatform, Wall Street en vele bekende musea, zoals het Guggenheim, MoMa of het Metropolitan Museum Of Art. Ook een wandeling over The High Line is een aanrader. Je kunt een fiets huren in Central Park en een wandeling maken over de beroemde Brooklyn Bridge. ’s Avonds kun je een show bezoeken aan Broadway.

Dag 8: New York – Keflavik – Amsterdam
Overdag heb je de tijd New York verder te verkennen en in de avond vertrekt jouw vliegtuig naar Amsterdam met tussendoor een overstap in Keflavik.

Extra informatie: 
Je verblijft in Reykjavik in het zeer centraal gelegen Hotel Fron en in New York in het ook zeer gunstig gelegen 3 West Club Hotel.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs