{{ vm.imageAlt }}

Highlights IJsland

Reykjavík

“Ik dwaal al uren over de schone straatjes van Reykjavik. In de nacht is de stad haast nog mooier dan overdag…”

Een stedentrip Reykjavik staat voor veilig, schoon en trendy. In de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld proef je de met internationale invloeden gemixte IJslandse cultuur op vrijwel elke straathoek. Snuif ultrazuivere zuurstof op, terwijl je volledig ontspannen ronddobbert in het heilzame en door aardebronnen verwarmde water van de Blue Lagoon. Of neem een duik in de wereldgeschiedenis door het Höfðihuis te bezoeken. Hier vond de topontmoeting tussen Raegan en Gorbatsjov plaats, waarbij ze spraken over het einde van de Koude Oorlog. Wie van shoppen houdt, moet zeker een kijkje nemen in het overdekte winkelcentrum Kringlan.

De Gouden Cirkel

“Het water van de Gullfoss stort met een weergaloos kabaal in de diepte. Geen wonder dat ze haar de koningin van de IJslandse watervallen noemen…”

Ontdek de natuurwonderen waar IJsland bekend om staat in De Gouden Cirkel. In het Thingvellir National Park maak je een korte wandeling door de met bossen, watervallen en grotten bezaaide kloof waar de continenten Noord Amerika en Europa letterlijk van elkaar worden gescheiden. Laat je in het Haukadalur-dal keer op keer verrassen door het opspuitende water van de geisers Strokkur en Geysir. Niet ver daar vandaan zorgt de Gullfoss met zijn donderende geraas voor een overweldigend waterspektakel. Bij zonnig weer wordt de neerstortende watermassa van deze ‘gouden waterval’ vrijwel altijd geflankeerd door een imposante regenboog.

IJsbergenmeer Jökulsárlón

“Alsof ik naar een ansichtkaartje sta te staren, zo mooi vind ik het uitzicht op Jökulsárlón. Al eindeloos lang schiet ik foto na foto…”

Je waant je bij een bezoek aan het gletsjermeer Jökulsárlón voor heel even op Antarctica. De talloze kleuren blauw van het water, de altijd ronddrijvende ijsbergen en de metershoge watervallen zorgen voor een onveranderd betoverend uitzicht. Wie met een bootje tussen de ijsformaties vaart, ziet pas hoe majestueus de kolossen boven het wateroppervlak uitsteken. Op de zwartgeblakerde lavastranden aan de oever van het meer zijn zelfs ijsblokken aan te raken.

Offerte of meer informatie?
Neem contact met ons op en vraag naar een vrijblijvende offerte voor een reis naar IJsland. Of maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken!
 

- OF -

Bekijk onze reizen naar IJsland