{{ vm.imageAlt }}

Autorondreizen IJsland


Bekijk meer reizen naar IJsland

  

Individuele rondreizen IJsland in de vorm van een autorondreis? Ervaar zelf hoe uniek IJsland is! Bezichtig indrukwekkende watervallen, ontspan in de Blue Lagoon, maak een jeepsafari door het maanlandschap, bekijk een actieve geiser of spot walvissen in de Atlantische Zee. Tip: combineer je autorondreizen IJsland met één van onze actieve en avontuurlijke excursies in IJsland en verrijk je vakantie!

Autorondreizen IJsland

Omdat IJsland zo veel te bieden heeft op natuurgebied, haal je het meest uit je vakantie als je een rondreis maakt. Neem bijvoorbeeld eens een duik in de Blue Lagoon! Dit natuurlijke zwembad heeft een temperatuur van ongeveer veertig graden en schijnt een helende werking te hebben. Het bekendste meer is het gletsjermeer Jokulsarlon. In dit meer vol ronddrijvende ijsbergen, kun je regelmatig zeehonden zien zwemmen!

Ontdek hoofdstad Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van het land van water en vuur. Hier woont ongeveer de helft van alle IJslanders. Grootste blikvanger is de Hallgrimskerk, IJsland's grootste kerk. Shoppen in Reykjavik? Dan kun je op de rommelmarkt in de oude havenloods helemaal je slag slaan!

De Gouden Cirkel

De Gouden Cirkel mag je eigenlijk niet missen tijdens je autorondreis. Dit is een route langs de beroemdste plekjes van IJsland. Je bezoekt onder andere het Nationaal Park Thingvellir, de waterval Gullfoss en de geiser Geysir. Waterval Gullfoss heeft als tweede naam 'de gouden waterval'. De waterval dankt zijn naam de enorme hoeveelheid stuifwater waardoor, als de zon er op schijnt, er prachtige regenbogen ontstaan! Geysir is de bekendste geiser op het eiland. Vlak in de buurt van deze bekende geiser ligt de grootste geiser, Strokkur. Deze zeer actieve geiser spuit elke vijf tot acht minuten water zo'n twintig meter de lucht in!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar IJsland?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.