{{ vm.imageAlt }}

Vakantie Kos

Kos is hét fietseiland van Griekenland. Ook vind je er geweldige, brede zandstranden en culturele hoogtepunten uit de Middeleeuwen en de Oudheid, bijvoorbeeld in de hoofdstad Kos-Stad.

Kos is één van de meest oostelijk gelegen eilanden van Griekenland, en daarom één van de warmste en zonnigste. Tijdens je vakantie op Kos ben je met de boot zó in de bruisende Turkse badplaats Bodrum, een leuke dagtocht.

Kunnen we je helpen zoeken en boeken? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak in het reisbureau.

Boek direct jouw Kos-vakantie

 


Bekijk al onze vakanties naar Kos

 

Handige informatie voor jouw vakantie Kos

Stranden op Kos

De meeste stranden op Kos bestaan uit zand of fijngrind. De zeebodem bij de stranden lopen vrij snel af, wat de zee minder geschikt maakt voor kinderen om in te zwemmen. Tot de mooiste stranden behoren die van Marmari en het zeer populaire Lambi.

Natuur op Kos

De noordwestelijke kustlijn is vlak en landelijk; de koeien en geiten grazen er in de weilanden en de gebieden zijn bedekt met akkertjes, olijfboomgaarden en rietkragen. Langs de kuststrook zijn veel rotspartijen en zandstranden die af en toe worden onderbroken door grote en kleine rotsen. In het oosten domineert het Dikeos-gebergte dat in zuidwestelijke richting overloopt in een groot kalksteenachtig heuvellandschap met ontelbare spelonken en ravijnen.

Cultuur van Kos

Kos werd in het verleden geregeerd door Romeinen, Turken en Grieken. Deze mengelmoes van culturen is nog zichtbaar in het straatbeeld en onder de bevolking . Het eiland heeft in het verleden helaas enkele zware aardbevingen gehad, die veel vernietigd hebben. Hierdoor zijn ook enkele oude monumenten verloren gegaan. Het belangrijkste kuuroord van de oudheid is wel bewaard gebleven. De bevolking van Kos staat bekend om haar gastvrijheid, waardoor de deur bij deze mensen vaak wagenwijd open staat.

Highlights en tips Kos

Op zoek naar een heerlijke zonvakantie naar Kos?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.