{{ vm.imageAlt }}

Busreis Moezel en Rijn

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
8 dagen vanaf € 535,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • Een kopje koffie bij vertrek
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • Reis per luxe Comfort Class Touringcar
 • Overnachtingen volgens programma
 • 7x Ontbijt 4x lunch en 7x diner
 • Warme afscheidsmaaltijd.

Highlights van deze reis:

 • Deskundige chauffeur
 • Inclusief 4 lunches
 • Hotel met een uitstekende ligging
 • Al jaren een topper
 • Bezoek aan o.a. Boppard
 • Mayen
 • Koblenz
 • Cochem
 • Trier en Alken.

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: naar Löf
Na een kopje koffie op de wisselplaats in Didam stap je in een Comfort Class touringcar, met een ruime stoelafstand van 85 centimeter, en reis je naar Löf. Via een mooie route door de Eifel kom je in de loop van de middag aan in het hotel.

Dag 2: Maria Laach en vrije middag
 Je hebt vandaag een rustige zondag met een bezoek aan de prachtige Romaanse basiliek van het klooster Maria Laach. Het klooster heeft een prachtige ligging in het Eifelgebied aan de Laacher See die bijna 13.000 jaar geleden ontstaan is bij de uitbarsting van de Laacher vulkaan. De abdij geldt als één van de belangrijkste bouwwerken in Staufische stijl en dateert uit de late Middeleeuwen, vooral de buitenkant is heel bijzonder en er staan mooie beelden bij de ingang. Je kunt het kleine kloostermuseum bezoeken en een Nederlandstalige film over het klooster bekijken. Hierna rijd je terug naar het hotel. De lunch is vandaag inclusief.

Dag 3: Boppard en Mayen
 In de ochtend maak je een mooie tocht naar het aardige stadje Boppard, prachtig gelegen aan de Rijn. Je gaat terug naar het hotel voor de lunch en in de middag breng je een bezoek aan de gezellige stad Mayen. Deze stad is omgeven door hoge Eifelbergen en heeft diverse bezienswaardigheden als o.a. de Genovevaburch, het barokke raadhuis en de middeleeuwse stadsmuren waarvan vooral de stadstorens Brücken- en Obertor goed bewaard gebleven zijn. Ook kun je hier heerlijk winkelen of neerstrijken op een terrasje. De lunch is vandaag inclusief.

Dag 4; vrije ochtend en Koblenz 
Vanmiddag een halve dagtocht naar de historische stad Koblenz. Koblenz heeft sinds de tijd van de Romeinen geprofiteerd van zijn gunstige ligging aan de samenvloeiing van Rijn en Moezel. Het 'Deutsches Eck' is het punt waar de twee rivieren in de stad samenvloeien en vanaf hier kun je een mooie wandeling over de rivierpromenade maken.

Dag 5: Cochem en wijnproeverij in Alken
's Middags bezoek je één van de populairste plaatsen aan de Moezel: Cochem. Het stadje is fraai gelegen, direct aan de Moezel, met een prachtig kasteel boven op de wijnhellingen. Deze streek is natuurlijk bekend vanwege de wijn en 's avonds ga je dan ook wijnproeven in de beroemde wijnkelder van Weingut Anton Hammes in Alken (wijnproeverij excl. ca. € 6 p.p.). De lunch is vandaag inclusief.

Dag 6: Trier
Vandaag rijd je naar Trier, vlakbij de grens met Luxemburg. Volgens de overleveringen is Trier de oudste stad van Duitsland en was het eens de hoofdstad van een deel van het Romeinse Rijk. Uit die tijd stamt de beroemde Porta Nigra. Ook de Dom, het amfitheater en de keizerlijke thermen zijn een bezoek waard.

Dag 7: Alken en Beilstein
In de ochtend ga je naar het plaatsje Alken aan de overkant van de Moezel. Na de lunch in het hotel volg je de Moezel naar Cochem. Vanaf hier kun je een mooie boottocht over de Moezel maken. Via één van de vele sluizen in de Moezel bereik je dan al varend het pittoreske plaatsje Beilstein (kosten boottocht excl. ca. € 12 p.p.). De lunch is vandaag inclusief.

Dag 8: Monschau en Nederland
Je vertrekt na het ontbijt en maakt nog een korte stop in het schilderachtige plaatsje Monschau. In de middag rijd je naar de wisselplaats voor de afscheidsmaaltijd. Hierna word je door de servicelijnen naar jouw uitstapplaats gebracht.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs