{{ vm.imageAlt }}

Denemarken

Denemarken is een sprookjesland! Dit land staat vol imposante kastelen en sprookjesschrijver Hans Christian Andersen is er geboren. Ontdek de veelzijdige Deense natuur met een uitgestrekte kustlijn, honderden eilanden, fjorden, meren en bossen.

Hip en trendy Denemarken vind je in het kleurrijke Kopenhagen. Bezoek de Kleine Zeemeermin, het sfeervolle park Tivoli, de lange winkelstraat Strøget vol Deens design en Nyhavn waar je de oude haven met kleurrijke gevels kunt bewonderen. .

Neem contact met ons op!

Cultuur van Denemarken

De hoofdstad Kopenhagen is erg sfeervol en kenmerkt zich door de oude gebouwen, winkels en uitgaansgelegenheden. De Amalienborg, een residentie van koningin Margaretha II van Denemarken, staat hier en dateert uit 1750. De Nyhaven heeft veel vrolijk gekleurde huizen en ook het Zeemeerminbeeld, het pretpark Tivoli en de vele kastelen trekken veel bezoekers tijdens hun autovakantie Denemarken. De op één na grootste stad in Denemarken is Århus. Hier is een interessant historisch museum en een openluchtmuseum met gebouwen uit de 17e en 18e eeuw te zien. Ribe, de oudste stad van Scandinavië, is ook erg bekend. Voornamelijk door de scheefgezakte vakwerkhuizen en kleine keienstraatjes komen hier veel toeristen.

Natuur in Denemarken

De natuur in Denemarken is erg veelzijdig. Uitgestrekte bossen met beuken, dennen en ook brede heidelanden en hoge duinen kenmerken het landschap. Veel soorten vogels vertoeven in het land, waaronder de koningsadelaar die in het oude nationale park Vildmose te bewonderen is. Ook het park Almindingen wordt door velen gezien als prachtig natuurpark met veel dammen en meren. Er kan hier uitstekend gewandeld worden. Het zuidelijke Deense Waddeneiland Rømø heeft het grootste zandstrand van Europa. Een ander eiland, Bornholm, ligt ver uit de kust en heeft een milder klimaat. Er groeien hier druiven en vijgen en het landschap bestaat hier uit rotsen, kliffen, bossen, moerassen, meren, weides en akkers.

Stranden van Denemarken

Hoewel veel mensen het niet verwachten, is Denemarken wel degelijk een strandland. Met 7300 kilometer aan veilige, schone stranden is het land een populaire vakantiebestemming tijdens de autovakantie Denemarken. Er zijn veel brede zandstranden waar allerlei stenen, mosselen en barnsteen liggen. Het breedste zandstrand is dat van Jutland. Door de ondiepe oeverwallen van de fjorden en het ondiepe water zijn veel strandjes geschikt voor kinderen. In Limford en Lolland zijn enkele van deze kindvriendelijke stranden te vinden. Naast de vele stranden zijn er ook talloze meren waar je kunt zwemmen in de vakantie.

Combineer Denemarken en Zweden in één reis

Als je in Denemarken bent, is de eindeloze natuur van Zweden niet ver weg. Kom eens langs in ons reisbureau: wij stellen graag samen met jou een mooie combinatiereis Denemarken en Zweden samen!

Bezienswaardigheden

De kathedraal van Roskilde is gebouwd in de 12e en 13e eeuw en sinds de 15e eeuw worden hier Deense Koningsleden begraven. Deze kathedraal staat op de Werelderfgoedlijst. Ook het museum van HC Anderson, schrijver van wereldberoemde sprookjes zoals De Kleine Zeemeermin, trekt veel bezoekers. Het populaire pretpark Legoland wordt ook veel bezochten door gezinnen met kinderen.

Excursies

Op zoek naar een heerlijke vakantie naar Denemarken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.