{{ vm.imageAlt }}

Oost Middellandse Zee met de Norwegian Jade

Reisadvies op maat?
Vraag nu aan!
8 dagen vanaf € 587,00
Deze prijs is slechts een globale indicatie en is o.a. afhankelijk van je vertrekdatum en reisgezelschap. In een reisvoorstel op maat kunnen we je precies aangeven wat er wel en niet is inbegrepen en wat de exacte kosten zijn. De prijs kan dus hoger of zelfs iets lager uitvallen.

Deze reis is inclusief:

 • vliegreis
 • overnachtingen aan boord in een binnenhut
 • volpension
 • havengelden

Highlights van deze reis:

 • Venetië (Italië)
 • Dubrovnik (Kroatië)
 • Piraeus-Athene (Griekenland)
 • Thira-Santorini (Griekenland)
 • Split (Kroatië)

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Venetie, Italië 
Een betoverende stad met kronkelige steegjes en kanalen die je voeren langs prachtige palazzi, kerken en markten. Venetië is ongetwijfeld één van de meest romantische steden van Europa. Ooit was die romantiek ver te zoeken. De oorspronkelijke inwoners (de Veneti) van het dichtbij gelegen vasteland werden herhaaldelijknaar de moerasgebieden verjaagd door de Barbaren zodat ze besloten er permanent te gaan wonen. Zo werd Venetië gebouwd op 120 eilandjes die met elkaar zijn verbonden door middel van 400 bruggen. De stad ligt in een lagune in het noordoosten van Italië. Via het Giudeccakanaal vaar je met je cruiseschip de stad in en uit. Laat je met een gondel door het doolhof aan kanalen vervoeren langs prachtige architectuur en de vele bruggen. Bezoek er de Brug der Zuchten, dat gebouwd is tussen het Dogepaleis en de gevangenis. Hier konden gevangenen hun laatste glimp daglicht opvangen voordat ze werden opgesloten in de donkere kerkers. 

Dag 2: Dubrovnik, Kroatië
Oude stadsmuren, forten, uitnodigende stranden en smalle pittoreske straatjes. Havenstadje Dubrovnik, in het zuiden van Kroatië, wordt één van de mooiste steden aan de Adriatische kust genoemd. Steeds meer toeristen weten dit ommuurde vestingstadje te vinden met als trekpleisters het Sponzapaleis en de Onofrio Fontein. In de 17e eeuw werd de stad verwoest door een aardbeving. Alleen het Rector Paleis, het Sponza Paleis en de twee kloosters bleven gespaard. Ook tijdens de oorlog in Joegoslavië werd de binnenstad door bombardementen zwaar beschadigd, maar de eeuwenoude gebouwen werden de afgelopen jaren weer grotendeels in de oorspronkelijke staat hersteld. Dwaal door de kleine straatjes van de autovrije binnenstad en slenter over het schitterende oude Plein van de Loggia, de ontmoetingsplaats van de inwoners van Dubrovnik. Een bezoek aan de bekende winkelstraat de Stradun mag natuurlijk niet ontbreken, met aan het eind daarvan de toegangspoort Pile die leidt naar.

Dag 3: Cruisedag op zee 

Dag 4: Piraeus (Athene), Griekenland
Steile, bochtige straatjes van de oude wijk Plaka, antieke theaters en overblijfselen van oude zuilengalerijen. En midden in het centrum van de stad, op de 156 m hoge tafelberg, ligt de onsterfelijke Acropolis, hèt centrum van Athene. Je cruiseschip meert aan in Piraeus. In de oudheid één van de belangrijkste havensteden, maar ook nu nog een levendige handelsplaats met schilderachtige taveernes en musea. Vanuit Piraeus is het 12 km naar het centrum van Athene, de oudste wereldstad van Europa en de bakermat van de democratie. De oude stadskern Plaka ligt aan de voet van de Acropolis dat dateert uit de Turkse heerschappij, terwijl de huidige stad is gebouwd tegen de omringende heuvels. Nadat de Turken in 1833 werden verdreven is de stad uitgebouwd volgens een rechthoekig patroon, dat goed te zien is vanaf de Acropolis. Het enige dat is overgebleven van het Byzantijnse keizerrijk zijn enkele Byzantijnse kerkjes. 

Dag 5: Santorini, Griekenland 
Zo’n 566 traptreden leiden u naar het hooggelegen plaatsje Thira. De moulari, ezeltjes, nemen u tegen betaling mee naar boven, waar een van de mooiste Griekse stadjes u opwacht: Thira, met haar maagdelijke witte huisjes en blauwe koepeldaken.
Het schip vaart over een immense onderzeese krater als het aanmeert bij het eiland Santorini. Ooit was het één groot eiland, dat na diverse vulkaanuitbarstingen grotendeels onder zee is verdwenen en uiteengevallen is in zes eilandjes. Wat is gebleven zijn de imposante randen van de krater in de vorm van een halve maan waarop witte huisjes met hemelsblauwe koepeldaken zijn gebouwd. De hoofdstad Thira is een van de mooiste Griekse plaatsen en op een unieke wijze gebouwd aan de rand van de steile kliffen. De hooggelegen stad werd voor het laatst in 1956 door een aardbeving verwoest. Vroeger kon het plaatsje alleen bereikt worden te voet of per ezel via smalle paadjes, maar tegenwoordig is er ook een kabelbaan die de mensen naar boven en beneden brengt. Boven wachten smalle straatjes met winkeltjes en tavernes. Proef er van de heerlijke zoeten wijnen, maar ook luieren op één van de zwarte zandstranden of een bezoek aan de archeologische opgravingen van Akrotiri of oud-Thira behoren tot de mogelijkheden.

Dag 6: Cruisedag op zee

Dag 7: Split, Kroatië 
“Witte” stad met prachtig oud centrum en mooie boulevard met gezellige terrasjes. Zeker in het hoogseizoen erg gezellig. Split is de grootste en belangrijkste stad in Dalmatië. De stad heeft ongeveer 210.000 inwoners en is daarmee de tweede stad van Kroatië. De belangrijkste industrie in Split is het toerisme, daarnaast ook visserij, wijn en chemische industrie. Het is ook een belangrijk verkeersknooppunt voor Dalmatië, doordat veel van de Dalmatische eilanden uitsluitend vanuit de haven van Split bereikbaar zijn. Het eiland Brac ligt tegenover de stad Split. Aan de rand van het centrum ligt de heuvel Marjan, op deze heuvel ligt een dierentuin en een begraafplaats. Geschiedenis Het hart van Split wordt gevormd door het paleis van Diocletianus. Deze Romeinse keizer beval omstreeks het jaar 300 tot de bouw van dit paleis. Deze gebeurtenis wordt meestal beschouwd als het begin van het bestaan van de stad Split. 

Dag 8: Venetie, Italië
De laatste dag alweer. Je komt weer aan in Venetie. Geniet nog even van deze mooie stad en drink nog een drankje aan het water. Zo kun je samen met je geliefde, gezin of vrienden de laaste dagen doornemen en genieten van de laatste uurtjes. 

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs