{{ vm.imageAlt }}

Vakantie Colombia


Staat een rondreis door Colombia maken bovenaan jouw bucketlist? Wij begrijpen waarom!

Onze reistip:
Natuur en cultuur wisselen elkaar af in de 15-daagse rondreis Hoogtepunten van Colombia vanaf €1318 p.p.

Bekijk deze rondreis

Colombia heeft oogverblindende natuurgebieden, bruisende steden vol met Caribische invloeden en een interessante geschiedenis. Door Wie is de Mol? en de Netflix-serie Narcos is het reizen naar Colombia en Zuid-Amerika dit jaar erg populair geworden. Routes uitstippelen, excursies boeken of tips voor goedkope vliegtickets naar Colombia: wij helpen je graag met het plannen van je vakantie naar Zuid-Amerika en Colombia.

Rondreis Colombia

Hoeveel tijd moet je nemen om een rondreis in Colombia te maken? Wij adviseren om voor een rondreis naar Colombia minimaal 3 weken de tijd te nemen, maar ook in 2 weken kun je Colombia zien. Als je tijd hebt voor een rondreis naar Colombia van 4 weken is dat helemaal geweldig. Het ligt er natuurlijk aan welke bezienswaardigheden en activiteiten jij wilt zien en doen.

Wil jij naar Bogota, Medellin én Cartagena? Of vind je het bezoeken van één grote Colombiaanse stad ook voldoende? Houd er rekening mee dat Colombia 28 keer zo groot is als Nederland en dat je soms ook een hele dag moet reizen om bijvoorbeeld van de steden in het midden van het land naar het noorden te gaan.

Top 5 Colombia bezienswaardigheden

Er is zoveel te zien, beleven en ontdekken in dit Zuid-Amerikaanse land. Wij maakte een lijstje met onze top 5 bezienswaardigheden Colombia, deze highlights mag je zeker niet missen:

Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden en andere dingen te zien, doen en ontdekken in Colombia. Zoals de wereldstad Bogota bezoeken, de merkwaardige rots El Penol of salsa dansen in Cali. Wij helpen je graag verder met het maken van jouw bucketlijst voor bezienswaardigheden van Colombia. Lees ook het blog Colombia een kleurrijke ontdekkingstocht op Reiskompas voor extra tips.

Beste reistijd Colombia

De beste reistijd om Colombia te bezoeken is december tot en met maart en juli en augustus. Dit heeft alles te maken met het regenseizoen in Colombia. Aan de noordkust is het regenseizoen van mei tot november. December tot en met maart is dus de droge periode. In centraal Colombia, ter hoogte van Bogota, zijn er twee droge periodes: van december tot maart en in juli en augustus.

De gemiddelde temperatuur in Colombia is het hele jaar door rond de 25 en 30 graden Celsius. In het regenseizoen hoeft het dan ook niet elke dag te regenen, maar in die periode valt er meer regen dan normaal. Houd er rekening mee dat het in juli en augustus door school- en bouwvakanties drukker kan zijn bij de bekende bezienswaardigheden. Wij adviseren daarom december tot en met maart als de beste reistijd voor Colombia.

Reisadvies op maat

Ben jij op zoek naar goedkope vliegtickets voor Colombia? Wij helpen je graag met zoeken naar de beste prijs voor een ticket naar Bogota. Als je een auto wil huren in Colombia houd er dan rekening mee dat je naast het huren en benzine ook geld kwijt bent aan tol. Hoewel de benzineprijs extreem laag is (0,60 cent per liter) is een tol van 2 tot 5 euro per tolweg niet raar.

Ook zijn de verkeersregels iets soepeler: zo is rechts inhalen normaal, geldt wie het hardst rijdt heeft voorrang en houdt niemand zich echt aan de maximale snelheidslimiet. Wil jij meer weten over het vervoer, vliegtickets of de veiligheid in Colombia? Of ben jij op zoek naar andere wildlife & natuur of actieve vakanties? Wij helpen je graag verder en zijn gespecialiseerd in het geven van een reisadvies op maat.

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Colombia?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.