{{ vm.imageAlt }}

Caribbean

Het Caraïbisch Gebied, ook wel Caribbean genoemd, is de grote groep eilanden tussen Florida en Venezuela.

Zoek en boek een strandvakantie

'Onze eigen' Antillen zoals Curaçao, Aruba en Sint-Maarten zijn geliefde zon- en watersportbestemmingen. Houd je van spectaculaire tropische natuur? Dan zijn Jamaica en de Dominicaanse Republiek onze aanraders. En wat dacht je van een rondreis door het anders-dan-andere Cuba?

Bijzondere Caribbean reizen

Tip: vraag eenvoudig een offerte aan!

De Caribbean: stuk voor stuk zonnige eilandjes met tropische stranden en vriendelijke mensen. Wat trekt jou het meest aan? De ABC-eilanden met de Nederlandse invloeden? Het groene en bergachtige Jamaica? Of toch één van de kleinere en onbekendere eilanden, waar je helemaal opgaat in de ‘Caribbean lifestyle’? Maak je keus!

De Caribbean ABC-eilanden

Heb jij je altijd al aangetrokken gevoeld tot de ABC-eilanden? Niet gek, op deze eilanden zie je veel Nederlandse invloeden! Denk bijvoorbeeld aan de pastelkleurige, oud-Hollandse huisjes of Nederlandse forten. Ga jij voor de witte stranden van Aruba? Op ons blog Reiskompas.nl geven we je 5 tips voor de beste restaurants op Aruba. Ook deelt Persoonlijke Reisadviseur Alieke haar ervaringen op dit prachtige eiland

Of voel je je toch meer aangetrokken door de indrukwekkende onderwaterwereld van duikeiland Bonaire? Curaçao is het grootste en meest veelzijdige eiland van de ABC-eilanden, met knusse stranden, een bruisend nachtleven, een beschermd natuurgebied en veel watersportmogelijkheden. Ook handig: op de ABC-eilanden kun je gewoon uit de voeten met Nederlands!

Van Jamaica tot Barbados

Heb je altijd al eens kennis willen maken met de bakermat van de reggae? Ga dan eens op ontdekkingstocht op het groene en bergachtige Jamaica! Of toch nieuwsgierig naar Sint-Maarten: het eiland dat zowel een Nederlands als een Frans deel heeft? De Dominicaanse Republiek doet alle reisbrochures eer aan met kilometers witte zandstranden, wuivende palmbomen en een kristalheldere zee. Ook de 700 eilanden van de Bahamas zijn rijk aan witte zandstranden. Ga jij hier voor een gezellige familievakantie? Of toch voor romantisch met z’n tweetjes? O ja, en op Barbados schijnt de zon maar liefst 3.000 uren per jaar ...

Kleinere en onbekendere eilanden

Wist je dat de Caribbean ook veel kleine en onbekendere eilandjes kent? Die vaak helemaal niet onderdoen voor de grote eilanden? Strijk bijvoorbeeld eens neer op de rustige stranden van het tropische en groene Saba. Ook op St. Eustatius kom je geen massa’s toeristen tegen. St. Lucia staat vooral bekend om het sensationele landschap van regenwouden, torenhoge bergen, valleien en bananenplantages. Misschien wel het ideale decor voor je huwelijksreis? Of ga je toch liever voor het St. Tropez van het Caribisch gebied? St. Barts heeft een haven vol indrukwekkende zeilboten en je kunt er heerlijk belastingvrij winkelen. Het langgerekte Anguilla is het paradijs voor de duikers, met kleurrijk koraal en de meest tropische vissen!

Meer informatie of een vrijblijvend reisadvies op maat?
Laat ons een geheel vrijblijvend reisvoorstel op maat voor je maken.

Jouw voordelen:

De meest geliefde eilanden van de Caribbean

Kies jouw favoriete bestemming en laat je inspireren door onze reizen.