Wat ben ik verrast! In Dubai is het allemaal gekker, hoger en groter. Ik keek mijn ogen uit met de meest luxe winkels, schitterende zandstranden en de vele wolkenkrabbers in de stad. En wat zijn de locals enthousiast en trots op hun wereldstad. Ontdek 5 leuke tips voor Dubai!

Bekijk ons aanbod naar Dubai

Het is hartje zomer wanneer ik samen met mijn partner naar Dubai vertrek. Tien dagen zon, zee, strand én stad: een geweldige combi! Eén ding is zeker, warm zullen we het hebben. De temperatuur kan in de zomermaanden oplopen tot wel 50 (!) graden. Wanneer je in deze periode naar Dubai reist is het dan ook zeker van belang dat je goed tegen warmte kunt. Tijdens de rit van de luchthaven naar het hotel sprak onze taxichauffeur vol trots over ‘zijn stad’. We werden gelijk enthousiast en konden niet wachten de stad met eigen ogen te zien!

1. Herleef oude historie in traditioneel Dubai

Tijdens onze stadstour brachten we een bezoek aan de oude wijk Al Bastakiya. Deze wijk was vroeger het toneel van de handelaren uit Perzië en Iran. Met de kleine steegjes en smalle straatjes lijkt het net een groot openluchtmuseum waar je heerlijk kunt rondstruinen! Ook vind je hier het eeuwenoude Al Fahidi Fort met het Dubai museum. Hier zie je goed hoe Dubai in de loop der jaren van een kleine vissersnederzetting is veranderd in de immense wereldstad van nu!
Vanuit de wijk Al Bastakiya zijn we met een bootje de Dubai Creek overgestoken om de wijk Deira te bezoeken. Hier vind je de traditionele Spice Souks terug. Wanneer je mooie foto’s wilt maken, kun je dat zeker hier doen! Je geniet hier volop van de geuren en kleuren van talrijke specerijen; er zijn er zoveel dat ik van velen het bestaan niet eens wist. Uiteraard verliet ik de Souk niet zonder lege handen maar met een tas vol specerijen!

Souks Dubai

2. Jumeirah: prachtige witte stranden en een mooie boulevard in modern Dubai

We verbleven in het 5*-hotel Sheraton Jumeirah. Een prachtig hotel met uitstekende service, direct aan het strand en op loopafstand van boulevard ‘The Walk’. In de zomermaanden is de watertemperatuur gemiddeld 31 graden, een duik in het zeewater brengt je dus helaas geen verkoeling.

De verkoeling zochten wij dan ook op in het zwembad van ons hotel, waar we iedere middag door het personeel werden getrakteerd op een verkoelend doekje. Echt een verademing tijdens deze hitte. Hou je meer van een verkoelende duik in de zee? Ga dan in de maanden januari en februari naar Dubai: de watertemperatuur is dan ongeveer 20 tot 22 graden.

Jumeirah strand

Boulevard ‘The Walk’

Jumeirah biedt prachtige moderne winkels, restaurants en bars. De avonden brachten we vaak door op de moderne boulevard. Je hebt hier diverse mogelijkheden om heerlijk en vooral betaalbaar uit eten te gaan. Voor een 2-gangenmenu, inclusief onze drankjes, betaalden we ongeveer 100 dirham (zo’n 20 euro per persoon). Echte culinaire hoogstandjes zul je op boulevard niet vinden, maar er is volop keuze: van Italiaans tot Arabisch en het is een stuk goedkoper dan de restaurants in het hotel. Hier betaal je al snel het dubbele!

De horecaondernemers moeten diep in de buidel tasten om een alcoholvergunning te krijgen en daarom wordt er in Dubai nauwelijks alcohol geschonken. Wil je toch graag een biertje of wijntje bij je maaltijd? Kies dan wel voor een diner in het hotel, hier wordt namelijk in de meeste gevallen wel alcohol geschonken.

Ben je een autoliefhebber? Dan kun je je hart ophalen op ‘The Walk’. De meest bijzondere (en vaak dure) auto’s zie je langs de boulevard rijden! Waar je in het oude Dubai veelal mensen tegenkomt in traditionele kleding, zie je hier vooral toeristen en locals in moderne kleding. Om geen aanstoot te geven aan de lokale bevolking, adviseer ik je wel de knieën en schouders te bedekken. Je bent tenslotte gast in een Arabisch land!

Boulevard The Walk Dubai

3. Burj al Arab: het meest prestigieuze hotel ter wereld!

Het bekendste hotel van Dubai; Burj al Arab is een absolute hotspot voor foto’s. Het is het enige 7*-hotel ter wereld en is maar liefst 321 meter hoog! Officieel heeft het hotel maar vijf sterren, omdat dit het maximaal aantal te behalen sterren is voor de hotels. Echter heeft ontwerper Tom Wright het zelf beoordeeld met zeven sterren.

Je kunt hier een afternoon high tea bestellen in dé skybar ter wereld: At.Mosphere voor 620 dirham per persoon (155 euro per persoon). Onder de 100 euro blijven? Neem alleen een drankje! Ook deze prijzen zijn torenhoog maar het prachtige uitzicht is onbeschrijflijk mooi en mag je echt niet missen!

Burj al Arab Dubai

4. The Emirates Mall; een shopwalhalla voor vrouwen!

Vrouwen opgelet: uit alle tips voor Dubai is deze absoluut voor jullie. Bezoek één van de vele shopping malls! De meeste hotels hebben een shuttleservice vanaf het hotel naar de diverse winkelcentra. Wij bezochten de Emirates Mall. Hier vind je ook het indoor skiparadijs van Dubai: Ski Dubai. Terwijl het buiten zo’n 45 graden was, stond men in de skihal op ski’s … dit bizarre contrast moest ik echt even op mij in laten werken!

Ik liet het skiën achterwege en ging shoppen! Dubai is een shopwalhalla en je vindt hier diverse bekende winkels zoals Zara, Gap en Dolce & Gabbana. Uiteraard vind je hier ook minder bekende merken in overvloed. Ben je van plan om dit winkelcentrum te bezoeken? Doe dit dan vooral per metro, taxi of via de shuttleservice van je hotel. De winkels zijn geopend van 10:00 tot 00:00 (donderdag en vrijdag tot 01:00 uur).

5. Crossen over de zandduinen van Dubai

Een absolute aanrader en één van mijn beste tips voor Dubai; een jeepsafari dwars door de woestijn van Dubai. Hier cross je met een jeep (mét goede airconditioning!) over de enorme zandduinen van Dubai. Af en toe is het een hele klim, maar daarna ga je ook net zo hard weer van de steile zandduinen af! Een geweldige ervaring en ook goed te doen voor mensen met rugklachten. De jeeps zijn namelijk erg comfortabel en hebben goede stoelen.

Grijp na deze avontuurlijke tocht vooral de kans om te sandboarden! Dit is hetzelfde als snowboarden, maar dan op het zand in plaats van in de sneeuw. Ter afsluiting van de dag is er in een traditioneel nomadenkamp een barbecue met optredens van een buikdanseres. De kosten hiervan bedragen circa € 60,- per persoon.

zandduinen jeepsafari Dubai

Eenmaal weer thuis moest ik de reis even laten bezinken en bijkomen van alle geweldige dingen die Dubai te bieden heeft. Wat is dit een wereldstad!

Na deze tips voor Dubai, zelf deze wereldstad ontdekken?

Mijn tips voor Dubai zelf met eigen ogen bewonderen? Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Dubai op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Dit blog is geschreven door Persoonlijke Reisadviseur Alieke Brouwer-Kamp naar aanleiding van haar reis naar Dubai.

 

Commentaar is niet beschikbaar