”Als je aan Antalya denkt, is de kans groot dat je enorme all inclusive resorts en een relaxte zon-zee-strandvakantie voor je ziet. Maar Antalya is méér! Op uitnodiging van touroperator FTI Reizen gingen wij met Reisadviseurs én klanten van VakantieXperts en D-reizen op ontdekking naar een andere kant van Antalya … die wij je graag laten zien!”

Ontdek meer Turkije

Het oude stadshart van Antalya

Niet ver van de prachtige haven ligt het oude, ommuurde centrum van Antalya: Kaleici. Volgens velen dé verrassing van Turkije. Onze stadsgids vertelde vol trots over de historische hoogtepunten: van opgravingen tot prachtige architectuur vol Romeinse invloeden. Ons advies: neem uitgebreid de tijd om net als wij door dit authentieke én autovrije stukje van Antalya te lopen!

stadspoort Hadrianus Antalya

Karakteristieke hotels

Wint een klein, intiem hotel het bij jou altijd van een groot all inclusive resort, ga dan voor 3-sterrenhotel Alp Paşa! Hier proef je het Turkije zoals we dat kennen van de vorige eeuw. Dit boetiekhotel met een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer ligt in Kaleici. De gepassioneerde eigenaar en het vriendelijke personeel bezorgen jou een topvakantie!

Hotel Alp Paşa Kaleici Turkije

Terrasjes waar je uren wilt blijven

Kaleici heeft eindeloos veel leuke plekjes en terrasjes onder de schaduw van sinaasappelbomen. Tussen het struinen door is het heerlijk om hier even neer te ploffen voor een lunch, drankje of diner!

Palavra Antalya

Ook kun je bij Palavra terecht voor een spelletje Okey, bij ons bekend als Rummikub. Erg leuk én ontzettend populair onder de locals … en bij ons! Want na 4 potjes Okey en diverse drankjes wisten wij het zeker: Palavra is ons favoriete terrasje in Antalya!

Palavra terras ijs

Shop till you drop!

Geen grote overdekte bazaar waar opdringende winkeliers ‘hello my friend’ roepen, maar kleurrijke winkeltjes met vriendelijk (en vooral niet vervelend!) personeel. Dát is winkelen in Kaleici! Van leuke souvenirs tot de bekende namaakproducten: er is voor iedereen wel iets te vinden.

Liever naar een groot winkelcentrum met échte merkkleding? Op nog geen kwartiertje lopen van het oude centrum van Antalya vind je winkelcentrum ‘Mark Antalya’ met eindeloos veel bekende merken.

winkelen Kaleici Mark Antalya

Stad én strand

De combi van stad en strand maakt Antalya wat ons betreft een topbestemming voor een zonnige citytrip. Dankzij het mediterrane klimaat is het hier een groot deel van het jaar strandweer! Het kiezelstrand ‘Konyaalti Beach’ is ruim 3 kilometer lang, erg schoon en heeft haar oorspronkelijke karakter grotendeels weten te bewaren. Perfect voor een dagje zonnebaden, zwemmen en relaxen!

Konyaalti Beach Turkije

Wist je dat …

  • Het oude centrum van Antalya, Kaleici, op maar 30 minuten van het vliegveld van Antalya ligt?
  • Kaleici nog niet zo toeristisch is en je dus voor een spotprijs hier wat kunt drinken, lunchen of dineren?
  • Je vanaf Kaleici maar anderhalf uur verwijderd bent van diverse avontuurlijke excursies in de bergen?
  • Wij je uit eigen ervaring kunnen vertellen dat raften in de Köprülü Canyon de allergaafste excursie in Turkije is?
  • Je tijdens een jeepsafari ook diverse mooie uitzichten hebt, zoals de Eagle Canyon?
  • Een Turkse traditionele pannenkoek met hartige vulling, zoals witte kaas of gekruid gehakt, Gözleme heet?
  • Een bezoek aan een echte barbier niet mag ontbreken tijdens jouw vakantie in Antalya?

Avontuurlijke excursies jeepsafari raften

Meer weten over Antalya?

Ervaar de Antalya tips zelf! Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Antalya op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

 
Dit blog is geschreven door Persoonlijke Reisadviseur Inge Bakker naar aanleiding van haar studiereis naar Antalya.